• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Windows 7 OEm

Started by P_E_T_O, 15.09.2010, 02:58:48

« predchdzajce - alie »

P_E_T_O

zdraviim..neviete mi poradit ako mam vytvorit instalacne dvd z windowsu 7 na laptope?? som ho kupil a chcem si ho zalohovat keby trebalo preinstalovat ale neviem kde to najst..a aby sa dalo bootovat z ROMky.. a este ze mam product key napisany na napelke NA LAPTOPE.. ci by mi siel hocaky win 7 ktory naistalujem a zadam ten key alebo potrebujem ako som pisal vyssie vytvorit to dvd...

diik za rady..

P_E_T_O

libra

Vela zavisi od toho, aky book mas... Jednotlivi vyrobcovia to maju poriesenie inak, ale najdu sa rozdiely aj vramci jednej znacky, preto skus pohladat v navode.
Napr, na nasom starom HP booku s Win XP bol odkaz v menu start na vytvorenie zalohovych CD/DVD. Na novom pocitaci HP Z400 s Win 7 som nic take nenasiel, nebolo pribalene ani medium - sice som ani velmi nehladal  :embarassed:.
Ako som uz pisal, skus pohladat v prilozenych papieroch, resp. sa opytaj predajcu, ako mas postupovat.

P_E_T_O

diik tam mam compaq to je od HP a tez som nic nenasiel im skupim napisat uvidm.. diik :)

esperian

Ja mam tiez compaq, ja som to mal v starte/vsetky programy/Recorvery manager/Recorvery disk creation, no a dalej postupujes podla toho co ti tam pise, alebo teraz uz dost PC ma Odiel na obnovenie systemu (Recorvery partition), to znamena ze ma vyhradenu cast disku v PC na ktorom je akoby instalacka windowsu. Cize ak mas aj ty takuto particiu, tak da sa povedat ze ziedne recorvery CD nepotrebujes, pretoze si krasne windows nainstalujes odznova z tohoto odielu ovela jednoduhsie

QuotePokial sa ti ta particia samozrejme neposkodi, potom ta instalacia uz taka krasna nebude  ;)

Jo, respektive ak si ju sam neposkodis, a este ak sa nemylimtak v takomto pripade si mozes stiahnut win napriklad ak mas Win 7 32bit , tak si stiahnes presne ten win cize Win 7 32bit a pri instalacii zadas svojserial z nalepky, no en tym si niesom 100% isty

P_E_T_O  // mohol by si sem hodit presny tym tvojho stroja

tommy-sv

Quote from: esperian on  15.09.2010, 16:36:11
Ja mam tiez compaq, ja som to mal v starte/vsetky programy/Recorvery manager/Recorvery disk creation, no a dalej postupujes podla toho co ti tam pise, alebo teraz uz dost PC ma Odiel na obnovenie systemu (Recorvery partition), to znamena ze ma vyhradenu cast disku v PC na ktorom je akoby instalacka windowsu. Cize ak mas aj ty takuto particiu, tak da sa povedat ze ziedne recorvery CD nepotrebujes, pretoze si krasne windows nainstalujes odznova z tohoto odielu

Pokial sa ti ta particia samozrejme neposkodi, potom ta instalacia uz taka krasna nebude ;)

Quote from: P_E_T_O on  15.09.2010, 02:58:48
a este ze mam product key napisany na napelke NA LAPTOPE.. ci by mi siel hocaky win 7 ktory naistalujem a zadam ten key alebo potrebujem ako som pisal vyssie vytvorit to dvd...

Ty mozes vytvorit len spomenute recovery disky, nemas cistu instalacku aby si nemohol pouzit ten win na inom stroji - to je podstata OEM licencie, lacnejsi produkt ktory je ale neprenosny. Product key by nemal fungovat na inych instalaciach. Na vytvorenie recovery zalohy mozes pouzit aj 3rd party softver.. Norton Ghost, alebo dake tie open source alternativy http://www.osalt.com/ghost
"Čím skôr zomrieš, tým dlhšie budeš mŕtvy."
"Radšej viac vypiť, ako menej zjesť."

P_E_T_O

tak tie disky som si uz vytvoril ..mi to vyslo na 4 dvd ..taze ked mi padne win alebo nieco tam potom mozem pomocou tych diskov nainsta;ovat win? :)

esperian : presny typ?? tak mam compaq presario cq62-a30ec a napisat aj parametre?? ci si ich najdes//a ty mas akyy?

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/sk/sk/ho/WF06b/321957-321957-3329742-89318-89318-4156505-4232589.html

esperian

no takze podla manualu by si mal mat aj tu recorvery particiu, ved skus pozriet do Tento pocitac ake particie tam mas ??

neviem ci si stratil manual alebo co, ale ak ano tak tu ho mas http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c02167400.pdf mas tam navod ako postupovat pri obnove z DVD diskov ale aj recorvery particie

-------------------------------------------------
Presne tak ako to hovori stricky ak obnovujes z DVD ktore si si vytvoril tak sa ti obnovi do stavu v akom si ho mal vtedy, ked si tie DVD vytvaral. Ak obnovujes z Disku (Recorvery particie) tak sa ti obnovi podla zavodnych nastaveni

stricky

z tych diskov sa neda nainstalovat win pochop, recovery je na to ze ked sa ti nieco dodrbe na disku a ti to zacne robit chujoviny a nebudes vediet preco, tak vlozis dnu tieto dvdcka a podla nich sa ti spravia spat zmeny na stav pc aky bol pocas robenia tych recovery dvd...

radix

cenki

Riešenie:
Nainštalovať rovnakú verziu Win a použiť SN z nálepky.
Navštíviť MSDN :).

tukenukem

Ak máš kľúč na nálepke zo spodu noťasu nie je problém. Ako spomenuli hore podmienkou je mať rovnakú edíciu Windows systému. Ale je jedno či to bude 32bitová alebo 64bitová verzia, po úspešnej inštalácii ti najskôr vyhodí, že zadaný OEM kľúč asi nie je celkom zvalidovaný, tak v tom prípade treba zavolať na slovenskú Microsoft hotline a oni ti už nadiktujú čo tam máš dopísať pri aktivácii po telefóne.

P_E_T_O

diiik vsetcii :))

mod. lock

stricky