• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Politika

Started by drtic, 04.06.2010, 17:01:55

« predchdzajce - alie »

18. septembra sa referenda zucastnit:

chcem a budem hlasovat jednoznacne za
11 (50%)
chcem a budem hlasovat jednoznacne proti
1 (4.5%)
chcem a budem hlasovat nieco za a nieco proti
7 (31.8%)
nechcem
3 (13.6%)

Total Members Voted: 22

kOsTi

myslim ze myslia skor inu cervenu stranu :)
:trestac:

t0Mi

1) ved ano, presne to som vravel, ze sa zvysi vek odchodu = znizia sa odvody, comu som rad, dochodku sa neplanujem dozit aj tak
2) dekriminalizacia je napriklad v cechach, a normalne si mozes na vaclavaku zapalit, dokonca som toho bol svedkom pred 2 tyzdnami
3) partnerstvo ci manzelstvo, nikto by nemal ludom branit v ich presvedceni, je to odveci..
-> yosei99, samozrejme ze to vsetci vedia.. len som sa smial na tom co povedal ujo hovorca. a teraz heil radicova !

Cadmus

1) potom to tak aj vyzera, ze vsade su neschopni starci a nepustia fleky mladym sikovnym. s tym dalej suvisi to, ze sa nevieme zbavit papierovaciek po uradoch. kto uz 60 rocne sekretarky nauci s pocitacom? dalej vystavba: dedo na magistrate povie "joooj ta naco uz nam bude podnikatelske centrum...".

toto je velka chyba drzat v zamestnani ked aj tak nic nerobia. odvody sa sice znizia, ale za aku cenu...

Havran

inac neviem ci znizenie odvodov a dlhsi vek do dochodku je zase az taka vyhra...
Achievement of your happiness is the only moral purpose of your life.

cheMicka

Quote from: t0Mi on  13.06.2010, 21:37:08
1) ved ano, presne to som vravel, ze sa zvysi vek odchodu = znizia sa odvody, comu som rad, dochodku sa neplanujem dozit aj tak
2) dekriminalizacia je napriklad v cechach, a normalne si mozes na vaclavaku zapalit, dokonca som toho bol svedkom pred 2 tyzdnami
3) partnerstvo ci manzelstvo, nikto by nemal ludom branit v ich presvedceni, je to odveci..
-> yosei99, samozrejme ze to vsetci vedia.. len som sa smial na tom co povedal ujo hovorca. a teraz heil radicova !

ad 2) dekriminalizacia nema absolutne nic spolocne s uzivanim marihuany!! boze ludia uz to pochopte konecne! ani v cechah nieje dovolene oficialne si zapalit joint s marihuanou kdekolvek a fajcit to!! jedine ak by bola legalizovana tak ako je legalna v holandsku, tak ako je alkohol legalny vsade. dekriminalizacia znamena, ze ak u niekoho nahodou najdu marihuanu vo velkosti jednej davky, tak zato nebude mat dotycny ziadne problemy. ale ak ta prichytia ze uzivas marihuanu tak zato dostanes nejaky trest

t0Mi

1) s tym suhlasim, ze stari uz toho vela nespravia, ale zasa odvody nemame bohvie ako nizke. sas napriklad pred volbami slubovala, ze budu znizene pre menej zarabajucich a zvysene pre viac zarabajucich.. to je podla mna efektivne riesenie.. len nesmiete zbohatnut lebo ste vpici :D
2) v prahe to funguje tak, ze si zapalis pred fizlom a on ti nic nepovie. nesmies to ale nikomu druhemu podat.. takze dvaja sedia na lavicke, oproti si mozu sediet policajti, jeden si da praska, polozi joint na lavicku a ten druhy si ho z lavicky vezme.. strelene, ale tak to tam je.. a normalne tam isiel typek s jointom dole ako je vaclavak 11 hodin rano bolo, vsade plno ludi a pohoda.. ja zasa travu nemusim, ale som srdcom liberal, co narobim :)

sri

Quote from: t0Mi on  13.06.2010, 22:49:01
... ale zasa odvody nemame bohvie ako nizke....
Mame ich osme najvyssie na svete.... a treba si uvedomit, ze odvody neplatia len ludia, ale aj spolocnosti, cize vysoke odvody su problemom pre vznik novych pracovnych miest a zamestnanost. Co sa tyka zvysenia veku odchodu do dochodku, to nie je idealne, ale bohuzial to bude kvoli situacii v statnom dochodkovom systeme zrejme nutnost, ak teda chceme aspon nejake dochodky mat a nechceme ist greckou cestou.

Este na pobavenie pripajam jeden obrazok, ktory pred chvilou kamos vyrobil na facebooku :D

puq

Quote from: sri on  13.06.2010, 23:05:17
Quote from: t0Mi on  13.06.2010, 22:49:01
... ale zasa odvody nemame bohvie ako nizke....
Mame ich osme najvyssie na svete.... a treba si uvedomit, ze odvody neplatia len ludia, ale aj spolocnosti, cize vysoke odvody su problemom pre vznik novych pracovnych miest a zamestnanost. Co sa tyka zvysenia veku odchodu do dochodku, to nie je idealne, ale bohuzial to bude kvoli situacii v statnom dochodkovom systeme zrejme nutnost, ak teda chceme aspon nejake dochodky mat a nechceme ist greckou cestou.

Este na pobavenie pripajam jeden obrazok, ktory pred chvilou kamos vyrobil na facebooku :D

a pruhovany triko nebolo? nemyslim rozhodcovske ale skor vazenske :D

sri

Predseda vlády s ministrom školstva išli na exkurziu po štátnych zariadeniach aby zistili, kde treba investovať do rekonštrukcie.
Prišli do školy - platy malé, jedáleň nevyhovujúca, telocvičňa žiadna, učebníc niet, na energie sa vydávajú milióny, dvere a okná 30 rokov staré. Riaditeľ pýta peniaze.
Predseda vlády: "No viete, je kríza, peňazí niet, nemôžeme dať."

Nasledujúca zastávka je väznica. Nová budova, nová jedáleň, telocvičňa super vybavená, fitness, na celách TV... Riaditeľ pýta peniaze.
Predseda vlády: "No vidím, že ešte treba všeličo doplniť, urobiť park, fontánu, cukráreň... dáme vám 500 miliónov."

Keď vylezú von, minister sa prekvapene prihovorí predsedovi vlády: "Nemôžem pochopiť, škola bola stará a nedali sme nič, a na väznicu sme venovali 500 miliónov...?"
Predseda pozrie na ministra a povie: "Vieš, ja si tak vždy pomyslím, že do školy my už asi nepôjdeme..."

Johny Bravo

radix

JCube

presne tych styroch som mal v plane volit :)
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

drtic

A ja som ich aj volil. Podla mna maju rozumne nazory pretavene do volebneho programu, s ktorym sa stotoznujem asi s ako ziadnym inym.

bubo

Oplatilo sa ist volit.. pred volebnou miestnostou si vrcal cierny Nissan GT-R  bq  a este samozrejme pravica vyhrala  :puf:
:puf:

sri

Quote from: radix on  14.06.2010, 03:10:18
super:
http://www.sme.sk/c/5420921/so-sulikom-pridu-aj-styria-nezavisli.html

chvala bohu ze som sas nevolil by som bol este viac nasraty
No kto chcel volit SaS kvoli ich programu, ale prekazali mu uz spominani "buzeranti a drogisti", tak tito 4 boli pre neho dobra volba, pretoze su proti homosexualnym partnerstvam a dekriminalizacii marihuany

Havran

prave preto ze su to "obycajny ludia" by som ich nekruzkoval, obycajny ludia do politiky nepatria...
Achievement of your happiness is the only moral purpose of your life.

t0Mi

Quote from: Havran on  14.06.2010, 15:11:54
prave preto ze su to "obycajnyi ludia" by som ich nekruzkoval, obycajnyi ludia do politiky nepatria...
:ohmigod:

JCube

Quote from: Havran on  14.06.2010, 15:11:54
prave preto ze su to "obycajny ludia" by som ich nekruzkoval, obycajny ludia do politiky nepatria...
a kto do nej teda patri? dakto odtrhnuty od reality? :)
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

cheMicka

Běží
student rychlostí, do volební místnosti. V drahých džínách,
novém triku, jde zachránit republiku. ...Hodím
lístek pro pravici, nepředám stát bradavici. Musím běžet, co to
dá,kníže na mě spoléhá. Jinak budem, jako v Řecku, já
jsem rád, že žiju v Česku. Něco na tom pravdy bude, říkal Nečas
na You-tube.Po volbách se Nečas směje,
nikdo neví, co se děje.
Jediná věc je
však jistá,
na studenta školné chystá.

Mně se školné nevyplatí,
papá mi to nezaplatí.
Pěkně jste mě vypekli,
o tom jste mi neřekli.

Proč jsme ti to měli říct?
Měl jsi líp náš program číst!
Zlobíš se na nás nadarmo,
nic prostě není zadarmo.

My ulevíme státní kase,
ty budeš mít dluh jak prase.
Děkujeme za tvůj hlas
Začni platit, vol nás zas.

Proč jsem napsal těch pár řádků,
chtěl jsem říct ti po pořádku -
nejsi trendy, ani cool,
ale pouze a jen vool

TheOne

Quote from: cheMicka on  14.06.2010, 17:47:12
Běží
student rychlostí, do volební místnosti. V drahých džínách,
novém triku, jde zachránit republiku. ...Hodím
lístek pro pravici, nepředám stát bradavici. Musím běžet, co to
dá,kníže na mě spoléhá. Jinak budem, jako v Řecku, já
jsem rád, že žiju v Česku. Něco na tom pravdy bude, říkal Nečas
na You-tube.Po volbách se Nečas směje,
nikdo neví, co se děje.
Jediná věc je
však jistá,
na studenta školné chystá.

Mně se školné nevyplatí,
papá mi to nezaplatí.
Pěkně jste mě vypekli,
o tom jste mi neřekli.

Proč jsme ti to měli říct?
Měl jsi líp náš program číst!
Zlobíš se na nás nadarmo,
nic prostě není zadarmo.

My ulevíme státní kase,
ty budeš mít dluh jak prase.
Děkujeme za tvůj hlas
Začni platit, vol nás zas.

Proč jsem napsal těch pár řádků,
chtěl jsem říct ti po pořádku -
nejsi trendy, ani cool,
ale pouze a jen vool

dufam ze u nas denne studium nebudu spoplatnovat . ja mam rad skolu len preto lebo je zadarmo  :p: :p: :p: :p:

Pusta

ja si zas myslim, ze politici musia robit aj nepopularne rozhodnutia obcas...o tom je kompromis a spravne fungovanie statu....
a mam tak isto pocit, ze mnoho studentov neberie VS s takou vaznostou ako by sa patrilo...a potom VS koncia taki ludia, ze sa mozem hanbit za ten svoj "smiesny titul", ktory som si ja osobne tvrdo vydrela.
aaa to ani nehovorim jake "uzasne" tzv. vysoke skoly mame po celom Slovensku...

TheOne

Quote from: Pusta on  14.06.2010, 17:57:23
ja si zas myslim, ze politici musia robit aj nepopularne rozhodnutia obcas...o tom je kompromis a spravne fungovanie statu....
a mam tak isto pocit, ze mnoho studentov neberie VS s takou vaznostou ako by sa patrilo...a potom VS koncia taki ludia, ze sa mozem hanbit za ten svoj "smiesny titul", ktory som si ja osobne tvrdo vydrela.
aaa to ani nehovorim jake "uzasne" tzv. vysoke skoly mame po celom Slovensku...

to ze ci urobis skolu nezalezi len na tom ci sa za nu plati, ale hlavne na jej obtiaznosti. a podla mna tak trosku nie je fer ze oni studovali zadarmo a od nas chcu peniaze. toto sa neda nazvat nepopularnym rozhodnutim. chudobny ludia si nebudu moct dovolit studovat, studovat budu len deticky z bohatych rodin. ...ale ako som povedal uz predtym: dufam ze to nespoplatnia,

puq

tu podla mna nejde len cisto o spoplatnenie skol, cely system je zly, spoplatnenim sa odbura hlavne skupina ludi: nechce sa mi pracovat, neje praca, neviem co chcem tak idem na VS ved je zadarmo...po dalsie nesmu existovat VS ktore beru kade koho...dalsia vec je kvalita vyucby co je uzko spojena aj so studentami, preto by bolo potrebne zaviest povinne prijmacky a tam by bola druha filtracia studentov ktori na to nemaju...lebo VS nemoze byt o tom, ze idem skusit ist na VS ale idem vystudovat VS a urobim pre to vsetko...a v neposlednom rade redukcia poctu VS, lebo ich mame ako nasratych bez dostatocnej kvality

TheOne

Quote from: puq on  14.06.2010, 18:07:35
tu podla mna nejde len cisto o spoplatnenie skol, cely system je zly, spoplatnenim sa odbura hlavne skupina ludi: nechce sa mi pracovat, neje praca, neviem co chcem tak idem na VS ved je zadarmo...po dalsie nesmu existovat VS ktore beru kade koho...dalsia vec je kvalita vyucby co je uzko spojena aj so studentami, preto by bolo potrebne zaviest povinne prijmacky a tam by bola druha filtracia studentov ktori na to nemaju...lebo VS nemoze byt o tom, ze idem skusit ist na VS ale idem vystudovat VS a urobim pre to vsetko...a v neposlednom rade redukcia poctu VS, lebo ich mame ako nasratych bez dostatocnej kvality

ale ak je problem v tom ze sem chodi kade kto, tak nech sa zavedu prijmacky a tam neprejdu. netreba spoplatnovat. studentom chcu brat aj to malo co maju ale zo svojich platov ich nenapadne trosku skrtnut. a mnozstvo vysokych skol..to je pravda.. skoly typu socialna praca by som skrtol hned a premenoval na SOU socialnej prace  :p: :p:

SirMephisto

Quote from: TheOne on  14.06.2010, 18:06:23
to ze ci urobis skolu nezalezi len na tom ci sa za nu plati, ale hlavne na jej obtiaznosti. a podla mna tak trosku nie je fer ze oni studovali zadarmo a od nas chcu peniaze. toto sa neda nazvat nepopularnym rozhodnutim. chudobny ludia si nebudu moct dovolit studovat, studovat budu len deticky z bohatych rodin. ...ale ako som povedal uz predtym: dufam ze to nespoplatnia,
to vies oni volili len jednu stranu, ty nie, nemozes porovnavat a podla mna si mozes byt isty ze to skolne bude len symbolicke nieco a la CR...skolne je uplne bezne vsade vo svete...chudobni ludia maju vzdy pristup k socialnym stipendiam a ak je clovek ozaj sikovny aj prospechove...nevidim tu nikde absolutne ziadny problem