• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

vas nazor na skolu

Started by JCube, 18.04.2007, 03:31:40

« predchdzajce - alie »

JCube

chystal som sa to sem pastnut uz dlhsie ale po precitani threadu o jave v druhom rocniku som to urychlil....neviem ci to tu uz bolo lebo sa mi nechce prehladavat x-milion threadov plnych off topic prispevkov... :p:

aky je vas nazor na nasu zlatu instituciu ze TUKE? co si myslite o kvalite vyucby a podobnych veciach? ktori cviciaci su super a ktori prednasajuci prednasaju tak ze sa oplati chodit na ich prednasky?
poprosim vas triezve nazory a ked mozte tak trefny off topic...
  :thumbs-up: :emot-shakehead:

ja po nieco vyse semestri mam take zmiesane pocity...povodne som planoval ist do brna na MUNI,...po hlbokom uvazovani pri roznych alkoholicko nealkoholickych napojoch dyme plnom THC  :emot-LMAO: a podobnych veciach som sa rozhodol ostat v KE...ci som spravil dobre alebo zle neviem..zatial som spokojny len s vyucovanim matiky...ta je podla mna na prijatelnej urovni...teda co mozem porovnat po analyze algebre a DM...ostatne predmety najma co sa tyka fakt tych IT predmetov (zatial ich bolo hodne malo) je podla mna na nedostacujucej urovni...priam ubohej...

asi takym prikladom je teraz PPI...od zaciatku semestra som sa snazil prist na to co je cielom toho predmetu,...zatial som dospel k rovnakemu zaveru ako prednasajuci a to ze tento predmet nas informuje co mozme studovat dalej...takze prakticky mam jeden predmet navyse kde sa aj tak nic nenaucim lebo do problematiky je zabrdnute velmi okrajovo a vseobecne...uz ked nam trebalo vyplnit dieru v predmetoch mohol som mat nejaky predmet ktory mi prinesie nieco nove...

co sa tyka programovania tak na prednasky nechodim teoriu nemam rad a odmietam ju sledovat...clovek aj tak z tabule prd pochopi a kym to v pc nevyskusa tak nevie co sa vlastne robi...co sa tyka urovne cviceni...mnooo...v C som programovat nevedel ale asi mesiac pred semestrom som sa do cecka pustil sam takze teraz mam vyrazny naskok...ale myslim si ze keby som vo volnom case na to sral a mal sa ucit len z cviceni tak semestralku nespravim...su dve moznosti bud si zadanie kupim - co ja odmietam lebo sa nic nenaucim alebo venujem par prebdenych noci nejakemu sa vzdelavaniu...

dalej co sa ucebnych osnov tyka tak tie su podla mna fest nedoriesene...na fyzike odo mna vyzaduju parcialne derivacie (netvrdim ze su tazke alebo ze ich neviem) riesenie integralno diferencialnych rovnic (to som tiez pochopil) ale na analyze jednotke sa to neberie (ak ano opravte ma) podobne je tomu na elektro 2 kde clovek by mal mat sajnu o fourierovych radoch ale to sa tiez berie na analyze dva ktoru nemam...akurat na algebre do toho zabrdol plavka ked sa dozvedel ze analyzu dva nemame...(ten clovek ma jeden velky respect odo mna)...

dalej uz na par prednaskach som sa dozvedel ze na sirsie prebratie nie je cas pretoze ucivo ktore sa preberalo napriklad v dvoch semestroch nam zhustili do jedneho...je to dost postavene na hlavu najma ked coraz viac ludi co skonci vysku nevie z toho odboru ani makke f...

takze len tak na zhrnutie mozem povedat ze som zistil ze veciam ktore chcem vediet sa musim venovat vo svojom volnom case doma pretoze co sa nenaucim sam ma inde nenaucia...nevravim ze mam prist do skoly a tam do mna lievikom naleju plno vedomosti ale prist z tej skoly a zistit ze som sa dozvedel to co som si nasiel na nete pred pol rokom skurocne povzbudzujuce nie je...

dufam ze vo vyssich rocnikoch to bude lepsie...:) dakujem trpezlivym ludom za docitanie tohto mojho myslienkoveho vycucu...:P
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

micRo

joooj JCube normalne ten spravny topic si zalozil :D :D :D .. a mas pravdu co sa tyka toho ze ked vyjdem zo skoly tak nechcem vediet iba to co si najdem na nete sam.. ved to by som ani do skoly nemusel chodit..ved naco ked sa to mozem aj sam naucit doma.. podla mna treba v tom ucebnom plane,osnovach a neviem com vsetkom raznu reformu a PROTEST.. ved naco mi titul.. napisem si do zivotopisu co ovladam (bohuzial ja toho vela neovladam ale ako priklad si predstavte ze som brutalny programator co nema skolu) a urcite ma zoberu skor ako nejakeho vystudovaneho feikara co nevie nic

co sa tyka ZI a SOJ nemusim asi hovorit nic.. aj tak som ich uz dost vyhresil na IS studente v anonymnych anketach .. a musim povedat ze tam si vela ludi vylialo srdiecko na hudaka a uz spominane predmety :D :D takze pre zbytocnu cenzuru som jednoducho ticho ..  :ropebanana:
I just know one thing, I won't give up!!

JCube

vies musel som to tuna dat...ja som siel na tu skolu s tym ze chcem studovat preto sa tomu venujem...nemozem kritizovat len skolu pretoze niekedy kritika studentov na skolu je IMHO dost zaujata...najma ked tak pocuvam ludi ako si to somru ze sa im nechce a naco im to treba a tak podobne...ja si myslim ze nikto nikoho nenuti a ked raz nechcem studovat tak nestudujem pretoze ked nemam do niecoho chut tak to poriadne spravit neviem...

necakam ze vystudovat nieco (nie dokoncit skolu s diplomom ale vystudovat a vediet) bude prechadzka ruzovou zahradou ale nerad by som po skonceni skoly skoncil ako radovy administrator napriklad pokecu...na to mi je diplom zbytocny..

altlavista

no tak podla mojho nazoru, ktory do znacnej miere suhlasi s jcubovym, sa matika vyucuje naozaj dobre a plavka je fakt dobry prednasajuci a da sa na tej prednaske aj co to naucit. ale tak ppi - to je take ze hento tamto a vlastne na cvikach robime len take somariny a zadanie si spravim behom 10 minut ak som mal stastie a nasiel som to v slovencine (ctrl+c - ctrl+v). no a fyzika... nemal som fyziku niajk zvlast rad nikdy, ale tak teraz sa mi vazne nepaci, no. cviciaca furt nieco pozaduje, proste nechapem jak sa jej to moze zmestit do hlavy... no ale v programovani - nie som clovek co pri niecom vydrzi dlho, takze doma kodit veci... to asi nie je moj pripad, aj ked viem ze inym sposobom sa to nenaucim (stale nechapem tym smernikom :) ) tak ale na cviku co to pochytim

no a uz idem  prec z fora asi ...papa (odchadzam len docasne - do postele) :)

DeeL

jaaaj, vela zaberie citanie tu toho, ale je pravda, ze neni tato skola idealna a ked chce clovek daco viac, tak musi sam sa niekde snazit dostat... inac ako fakt dobry matikar je jednoznacne Plavka, ja som ho mal nanestastie len na jednej matike, ale je to cool clovek... potom este mozem povedat, ze som bol celkom spokojny s Paralicom (aj ked cvika som s nim nezazil, no vyzera byt tiez na cloveka, ktory ta vie nieco naucit, ked sa k nemu pridas)... no a najnovsie Porubän je podla mna brutal tiez (jeho som mal aj na cvikach z programovania pred rokom), a co sa tyka systemu na skole ohladom poradia predmetov a niektorych zbytocnych hlavne v prvom rocniku tak tazko s tym, oni sa snazia ale aj tak to asi nechapu tam hore ako to spravne dat a ani ucitelia s tym nedokazu hnut velmi, co sme sa rozpravali aj ked to tiez vidia niektori...
neviem aktualne ma nikto tak nenapada este najcool ucitel, mozno neskor ma napadne (ale zaujimave, ze vsetci co som vymenoval zacinaju na "P" :D )
inac take ZI je uz volitelne od buduceho roku, ale z mojej strany je to celkom dobry a potrebny predmet, len nehoooorazneeee debilne podavany a prilis teoreticky podavany...

(snad pokracovanie niekedy nabuduce)

Múdri sa naučia od hlupákov viac, ako sa hlúpi poučia z príkladu múdrych.
(Marcus Porcius C. Cato)
It's not that I'm so smart, it's just that I stay with problems longer.
(Albert Einstein)

Hi yourself ;)

DeeL

no joooo teraz som si vsimol nanovo PPI... ludia to je taaaaakyyy predmet, ze fakt o nicom... tak to vyzera aj ked skripta pise kazdu kapitolu niekto iny... ako jedina sranda bola s Vokorokosom, ale ten sa neukazal casto, neviem ci teraz vobec ma ten predmet, ked uz je dekanom... PPI je fraska prveho stupna...

Múdri sa naučia od hlupákov viac, ako sa hlúpi poučia z príkladu múdrych.
(Marcus Porcius C. Cato)
It's not that I'm so smart, it's just that I stay with problems longer.
(Albert Einstein)

Hi yourself ;)

micRo

podla mna by sa mala FEI rozdelit na Fakultu Elektrotechniky ... a Fakultu Informatiky.. pretoze ked to ostane spolu tak to vedie len ku znechuteniu studentom studium.. ak sa chce niekto venovat tym po*ebanym obvodom z elektrotechniky nech sa paci mame tu fakultu elektrotechniky.. a nie ze ja som informatik co programuje,vytvara web alebo je nejakym spravcom siete a neveim coho este.. no na jaku matku p*cu mi je elektrotechnika.. len koli nej zbytocne vyletim.. no a este aj tej matiky keby nebolo az tak aj fyzika by nemusela byt :D :D (ironia je ze vsetko take mam porobene)
I just know one thing, I won't give up!!

JCube

AFAIK informacne technologie maju dost siroky zaber...a myslim ze programovanie elektronickych pristrojov je tiez programovanie...tam uz nejaku tu elektrotechniku vyuzijes...rovnako kodenie firmwaru a podobnych veci...informatika nie je len web a aplikacie pre pc..

a neviem ci by rozdelenie fakulty prispelo k zvyseniu kvality...nieco take spravili v BA a co som pocul je to dost o <|>

psicho

hodnotenie TUKE sa da napisat jednym slovom netreba nato pisat litanie....

ok taze hodnotenie jednym slovom >> SHIT <<
read my blog> www.codemazing.com <read my blog

unity

Na tejto skole si proste musis vybrat co sa budes ucit a na co sa vyseries. Ucit sa vsetko nema ziaden zmysel. Samozrejme sa netreba spoliehat ze vam skola naleje rozum do hlavy ale robit daco i doma sam. A treba si robit zadania tie programatorske i ked vam to zo zaciatku mozno pojde tazsie.

mishelka

no tak ako čo si myslím o tejto škole.. Myslím si že po iných témach som toho napísala dosť počas prihlasovania a skúšok, každý asi vie ako to bolo.. No systém na škole musím riadne skritizovať.. Ruka nevie čo robí hlava (ako česť výnimkám, vždy sa nejaké nájdu). Niektorí dodnes nie sú ešte prihlásení na niektoré predmety na tretí ročník. Ako.. mi to pripadá, že úroveň informovanosti študentov oničom.. Aspoň keby dali týždeň - dva predtým na stránku že - vtedy a vtedy sa bude prihlasovať a hotovo...
No čo sa týka učebných pomôcok a osnov a všetkého toho.. No príklad si vezmem tohtosemestrové OOP, tak akože kniha = zbierka prednášok od uja prednášajúceho do ktorej si máme zapisovať veci na prednáške (kto na prednášku nemá čas tak je z toho ťažko v prdeli). No cvičenia sa nedajú kritizovať, myslím že na moodli to spravili pekne, AŽ na to, že tam toho bolo málo (aj keď toho bolo veľa, každý vie že na test to určite nestačilo), už nehovorím o tom, že náš cvičiaci neprišiel na dve cviká za sebou a ani nám nepovedal čo sme si mali dobrať namiesto tých dvoch.. Takže snáď jediné zdroje ktoré mi ostali na učenie sa boli - pár odkazov na moodli a google.
Ďalej - testy.. keby som mala porovnať testy v ciscu a testy, ktoré sme mali na OOP, tak je to nebe a dudy.. OOP nejednoznačné otázky, nenapísané ani koľko možností mám vôbec vybrať, opakujúce sa otázky, no proste zmätok na n-tu. Ako keď už robím ten test, ta aj keby mal 200 otázok, ta veď to ide na SKÚŠKU tak ho aspoň skontrolujem či nieje chybný, načo sú tí cvičiaci (či kto to robil.. ale predpokladám že doktoranti, kto iný) na škole?? Takže z toho celého vyplýva, testy boli robené tak, že pokiaľ niekto aj niečo vedel, tak horko-ťažko dostal také B (no nevidela som nikoho s A-čkom. Sama by som ho bola dostala, ale nebola som si istá niektorými otázkami, takže som radšej zaškrtla menej odpovedí a nakoniec by boli dobre - to je to že neviete koľko zaškrtnúť) a test bol podľa mňa robený na to, aby sa zistilo kto vie dopredu otázky (nie čo kto vie).
Čo sa týka prednášok ohľadom programovacích vecí, no musím znovu zopakovať aj v tejto téme - Porubänove prednášky z Javy boli to najlepšie čo som na tejto škole zažila. Máme vážne šťastie že máme takéhoto profáka na škole, lebo keby chcel už dávno vyučuje niekde v keli v zahraničí. A myslím si že by tam nebol medzi najhoršími.
Plávka bol takisto super, to si tiež neodpustím :)
Ohľadom elektriky - jednoznačne Tomčíková - ide jej VEEEEĽKÉ ĎAKUJEM za pomoc pri elektrike I. pred skúškami a celý semester pri ele II.
No a či sa tie prednášky zídu alebo nie - no mne v každom prípade áno, lebo už aspoň viem o čom to je (teda ak to pochopím, nie ako ZI, ale aj tam som mala aspoň šajnu), takže mám prehľad čo sa učiť, nehovoriac o tom, že opakovaním sa utvrdzuje učivo (čo je u mňa mimoriadne potrebné lebo mám deravú hlavu ;D)

Ta tak.. sorry za taký siahodlhý príspevok ale taká téma dobrá :D

#define TRUE FALSE //Happy debugging suckers :D

milanko

je pravda ze je velmi malo kvalitnych vyucujucich na skole. Ja by som vedel tiez skritizovat celu kopu predmetov ktore nemali zmysel. Nie ze by nemal zmysel predmet sam o sebe, ale ide o to akou formou je podavany a v akej kvalite. Na prednasky som prestal chodit, v 1. rocniku som chodil na matiku, tu som mal s Klescom a on mal celkom kvalitne prednasky co sa tyka informacii a obsahu. Je pravda ze mozno by som zmenil system akym to podava, pretoze ludi zaplavuje definiciami a dokazmi a neviem cim vsetkym, on im uz dokonale rozumie ale mohol by to studentom ktori to vidia a pocuju 1x podat ludskejsiou formou. Ale ako vravim, jeho prednasky aspon mali hlavu a patu, dali sa robit kvalitne poznamky ktore bohate vystacili pri uceni na skusku. Dalsi v celku dobry matikar je Schroeter ( ci jak sa vlastne pise). Ten podla mna vedel dobre vysvetlit a podat ucivo. Tam sa tiez oplatilo chodit na prednasky. Ale okrem matiky tie prednasky velmi nemali zmysel. Teraz v 3. rocniku som nechodil ani na jednu. Sediet tam a pocuvat hluposti, ktore niekto alebo cita z ntbk a mysou to ukazuje cez dataprojektor, alebo si da meotar a hadze priesvitky jednu za druhou ako nejaka vyrobna linka... tak nie dakujem. Viem ten cas vyuzit efektivnejsie. Nemozem povedat ze mi ta skola nic nedala, to by som klamal. Ale co som ziskal je podla mna celkom slusne zaklady matematiky, a okrem toho este ma naucila to ako odrbat system. Pri tom kvante predmetov co su neprakticke z hladiska odboru sa to inak ani neda. Len nejak odrbat system.

Tolko asi .. dalo by sa aj viac pisat...ale v podstate vsetci vieme o com asi ...
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!

BCAA

hmm no taze ked uz si tu tak vylievame duse tak pridam aj ja jeden prispevok

najskor k matike    vzhladom k tomu ze som z matematickeho gympla tak ma matika velmi neoslovila   bolo to velmi take drevorubacske  (hlavne MA1 a MNPAMS)    diskretna bola dobra (ucil ju Klesc)

no a ostatne veci   taka fyza sa mne celkom lubila i ked mam vazne pochybnosti kde to vyuzijem :) taze pravdepodobne strata casu (i ked neviem ci keby to nahradili niecim inym tak by to bolo lepsie :) )

no a potom ZI sa mi lubilo celkom   bo boli kvalitne prednasky podla mna (co sa o skriptach v poslednych kapitolach povedat nedalo)

no a programovanie   
PT bolo podla mna odflaknute   teda velmi tak zrychlika sa islo    mozno by sa hodilo aj na cvikach troksu viac programovat
JAVA bolo to super teda asi jedina prednaska na ktorej som nezaspaval     aj cvika mali hlavu a patu ;)
OOP no mne sa na tomto predmete pacili hlavne cvika (pozdravujem herr Totha ) a na prednasky som bol parukrat ale ta ma to neoslovilo taze som prestal chodit (mozno to potom chybalo trosku k uml   no ale to uz teraz neksoro lamentovat)

no a este siete    som rad ze som mal tento predmet     bo taky duty jak som bol zo sieti predtym tak toto bol asi najvacsi progress tohto semestra

a celkovo skola   no co ja viem   problem je v tom ze skolu zrejme skonci aj clovek co vela nevie   a podla mna to by sa stavat nemalo

mishelka

Quote from: BCAA on  07.07.2007, 18:55:08
no a este siete    som rad ze som mal tento predmet     bo taky duty jak som bol zo sieti predtym tak toto bol asi najvacsi progress tohto semestra
no presne si to vystihol :D

#define TRUE FALSE //Happy debugging suckers :D

JCube

imho k nasmu systemu skolstva...prijali sme zapadny system cize trojstupnove studium... :) co mi vadi? no takze na zapade je to tak ze proste studujete (robite diplomovku) u urciteho docenta (pripadne profaka) ktory ma urcite renome a jeho titul plati len na jednej skole (to u nas nieje kedze profak (docent) na jednej skole je profak (docent)aj na druhej co je imho blbost...zamestnavatel dost casto prihliada len na titul a nie to u akeho profaka ste danu diplomovku robili...casto mi aj chyba komunikacia medzi vysokou skolou a firmami...asi ako nemtom spominal ze v praxi chcu eclipse a na skole odporucia netbeans...(aj ked vacsina ludi teraz prechadza na to druhe)...napriklad v brne akonahle prisla firma sun tak bol na muni otvoreny odbor pre danu oblast...toto mi dost chyba na nasom skolstve...schopnost predvidat a reagovat na poziadavky trhu...proste aby si clovek sam doma studoval veci do praxe a v skole sa ucil teoreticke voloviny ktore su cisto len zakladom casto aj nepotrebnym... :P

milanko

no mozno sa raz dopracujeme aj k tomu :D ked budeme mat stastie tak nase deti alebo vnucence uz budu mat funkcny system, alebo sa vsetko natolko doserie ze nase vnucata sa budu opat blizit opiciam.. neviem ktorym smerom ide dnes vyvoj ... uz fakt netusim pretoze ako ja tvrdim svet NIE JE normalny ...
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!

stricky

mno, za ten 1,5 roka co som bol  na tuke... hmm.... matika v strasne v poho, hlavne plavka toho som mal na ULA kazdy od nas mal skusku, (myslim) co sa elektriky tyka (Mr. Guzan) to je no comment... na pisomke obvod a potom na nom vysvetloval nove ucivo... kto nebol z elektrotechnickej tak mal asi smolu, fyzika- vsetko idealne podmienky- v praxi nevyuzitelne, PPI a IT- to len aby sme mali nieco v rozvrhu- ale smer, ktorym sa uberali tieto predmety uz mal aspon nieco spolocne s Inf. Tha asi tolko, apropo muzealne predmety ako SOJ a ZI by som nechal pre niekoho, kto nevie co s volnym casom, taka mimoskolska cinnost, teraz idem na priemyselne inz... uvidime co tam  :whacko:

milanko

pod pod na PI :) nam je dobre..
(\__/)
(O.o )

Ing. nemtom

...Produkcia Inzinierov...
brix will be shat

stricky

sak tam aj idem od septembra  :naughty1: :lol9: :ohmigod:

milanko

a aky rocnik vlastne ?
(\__/)
(O.o )

stricky

Quote from: milanko on  10.07.2007, 18:02:43
a aky rocnik vlastne ?

tha na informe som bol 3 semestre, ta teraz idem o5 do prveho, 1.semester uz mam komplet, tak si tam zoberiem asi matalyzu 2. mozno fyzu 1 ked sa bude dat a este asi 2 predmety z 3.semestra a potom zvysok klasickeho 2. semestra, a potom v v druhom rocniku by to malo byt pohodovejsie uz bez tych spravenych (dufam) predmetov v 1.semestri, ta uvidime... :nervous:

milanko

nj.. tak vela zdaru ti prajem... ;)
(\__/)
(O.o )

stricky

Quote from: milanko on  10.07.2007, 20:06:14

potom si ho budeme priat v Sherifovi....  :alc:

milanko

Quote from: stricky on  11.07.2007, 03:13:49
Quote from: milanko on  10.07.2007, 20:06:14

potom si ho budeme priat v Sherifovi....  :alc:

alebo v promile popripade pavuk ;)
(\__/)
(O.o )