• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

TUKE vo svete

Started by zeratul, 09.02.2009, 09:12:23

« predchdzajce - alie »

pUf

tych 50 by boli taki odbornici, ze by sa o nich pobili.. no ale zial je to inak :P
pUf :zuzka: ywetku (teh one and only :D)
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Support my band :) :P
bandzone
facebook

ywetka

Quote from: kOsTi on  09.02.2009, 22:15:34
No keby doslo na odbor 50 ludi ktori by malu zaujem a a by sa tomu venovali tak je to lepsie ako 500 ktori zaujem nemaju... ale pre "obraz skoly" je tak ci tak lepsie tych 500 :/

no ale problem je, ze oni nejaky extra zaujem nemaju... skor je to o vybrani si najlahsej moznej cesty... nuz a na nasej skole je to ta sietarska (hoci je CCNA program velmi kvalitny, existencia uz vyriesenych finalov a pod. nerobia z tohto predmetu ziaden zavaznejsi problem, a ostatne predmety typu SPoc, APS, BvI a pod. snad netreba ani spomenut, co sa tyka narocnosti) ;).
~~Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.~~
При́п'ять, мы никогда не будем забывать Вас.

kOsTi

ono ide zas o to ake ma skola meno a tym padom aky ludia sa na vysledne hlasia... lebo stale coraz viac pocut nieco ako "fakt chces studovat IT? tak potom rozhodne nie TUKE" a to je ten zakladny problem... ale nechcem zase rozoberat tieto veci :D
:trestac:

pUf

spoc a aps su riadne hovadiny, keby chceli, tak polka ludi to nespravi.. ale koho su to predmety?  :j_rolleyes:
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

puq

Quote from: ywetka on  09.02.2009, 22:12:57

no ale to by potom bolo velmi zaujimave... podla mojho osobneho prieskumu, programatorom z terajsich tretiakov takmer nikto nechce byt... z roznych dovodov (spolocnym menovatelom je zhruba akakolvek absencia zaujmu dat programovaniu aspon taku sancu, ze si pozriet, o com to vobec je a konecne si ujasnit pojmy a dojmy). Ked som sa ludi pytala, co chcu robit po skole, 95 percent ludi povedalo, ze administrator (hocicoho) alebo sietar... najcastejsou odpovedou na dovod bolo, ze programovanie ma nebavi a siete hej (tu potom nastava otazka, ze preco vacsina ludi potom robi cisco testy na cvikach podla uz existujucich vyplnenych testov a nie na zaklade vedomosti ziskanych studiom, ktore ich udajne tak hrozne bavi). To znamena, ze programatorsky odbor by bol podla toho skoro prazdny a sietarsky by bol plny, uz len z toho dovodu, ze skladba "sietarskych predmetov" je podstatne schodnejsia ako "programatorskych", nakolko neobsahuju co i len jeden predmet, ktory by bol trosku narocnejsi na zvladnutie podla sucasnych podmienok. Vysledok? Myslim, ze to netreba nijak speci prizvukovat ;).

ja mam rad programovanie a velmi rad sa tomu budem venovat aj po skole :P

edit: a podla mna jedinu lahku vec treba zrobit aby tu nebolo tolko hlupych na skole je....xvilka strpenia....PRIJMACKY...jak je na FIIT na STUBE...tam sa len tak nejaky hlupak nedostane...

Dragoon17

Quote from: Bc. nemtom on  09.02.2009, 22:14:51
Quote from: Dragoon17 on  09.02.2009, 22:12:04
Quote from: Bc. nemtom on  09.02.2009, 22:06:43
Quote from: Dragoon17 on  09.02.2009, 22:01:07
... a uz som dospel narozdiel od niekoho

omg omg omg, najviac ma vie vytocit ludska hlupost, omg omg omg, daj vdaku bohu ze zjednodusili skolu lebo taky kkti by nepresli
mne sa paci na vas vsetkych ze ked  uz nemate co pisat len nadavate a myslite si ze kazdy vas bude vychvalovat...neboj sa na tvoju uroven nespadnem!!!!

nespadnes na moju, lebo na fyz2 som sa naucil ze smerom hore sa neda padat, ale ty take veci nebudes vediet lebo si fyz2 nemal ani nebudes mat lebo pravdepodobne by si zlyhal s tym svojim detskym rozumom, more kedy som ja chcel aby ma dakto chvalil?
ja som sa to uz naucil na zakladnej skole...ked tebe na to trebalo vysokoskolsku fyziku2 tak to mi je ta vazne luto...

pUf

Sorry, you can't repeat a karma action without waiting 1 hours. :(
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

Ing. nemtom

Quote from: Dragoon17 on  09.02.2009, 22:23:52
ja som sa to uz naucil na zakladnej skole...ked tebe na to trebalo vysokoskolsku fyziku2 tak to mi je ta vazne luto...

zjavne si fyziku presiel na tahaky ked si to potom ajtak napisal, len ukazuj dalej ake si decko, uz nebudem sledovat tento topic lebo sa len najebem vzdy ked zistim akych kktov je schopna matka zem niest na chrbte
brix will be shat

ropman

Quote from: kOsTi on  09.02.2009, 22:15:34
No keby doslo na odbor 50 ludi ktori by malu zaujem a a by sa tomu venovali tak je to lepsie ako 500 ktori zaujem nemaju... ale pre "obraz skoly" je tak ci tak lepsie tych 500 :/

taki ludia tu nepridu... ale redukovanie predmetov typu ele, fyz a mat. tomu moze iba prospiet... predsa ked ma niekto dobry skill v IT, tak vazne nema zapotreby sa zaoberat predmetmi ako fyzika,ele, ktore ho ani nebavia a este sa ich musi aj ucit... a to len kvoly tomu aby sa nasledne po 1.5 roku zbytocnosti venoval predmetom z ktorych uz pred nastupom vie dost alebo aj viac ako je v planoch...

ywetka

Quote from: kOsTi on  09.02.2009, 22:21:07
ono ide zas o to ake ma skola meno a tym padom aky ludia sa na vysledne hlasia... lebo stale coraz viac pocut nieco ako "fakt chces studovat IT? tak potom rozhodne nie TUKE" a to je ten zakladny problem... ale nechcem zase rozoberat tieto veci :D

ved ani ja, uz mam toho tiez plne zuby a rozhodla som sa skolske temy eliminovat maximalnym moznym sposobom :P

jedine riesenie tejto problematiky je velmi proste - makajte na seba a za seba, nespoliehajte sa na skolu - co moze dat, to si vezmite, ale na skutocny uspech treba podstatne viac - len pripravou na cvika, ci skusky vela vody nenamutite - treba si sadnut na zadok a makat na sebe vo svojom volnom case i nad ramec skoly, urobit si prieskum, co treba vediet a co sa pozaduje a zamerat sa na to. Inak skoncite ako jeden moj kamarat, ktory siel ako velky frajer pred mesiacom na 6 pohovorov a chvalil sa ako paradne dopadol - teraz mu uz nie je vsetko jedno, ked sa postupne podozvedal, ze o neho zaujem ani v jednej firme nemaju, vsade sa nasiel lepsi kandidat a jeho pomaly chyta panika. A to ani nebol nejaky slaby, skor taky priemer.
Uz nefunguje pravidlo, ze je take easy si najst v IT flek a nie to este k tomu fakt dobry flek (hovorim o KE), najma teraz, ked je kriza.

Ing. nemtom

aby bolo jasne, ja niesom proti zruseniu fyz, ele (s rusenim matiky nesuhlasim), ja sa len pytam preco pred par rokmi to bolo dolezite, zrazu neni
brix will be shat

Dragoon17

Quote from: Bc. nemtom on  09.02.2009, 22:26:45
Quote from: Dragoon17 on  09.02.2009, 22:23:52

zjavne si fyziku presiel na tahaky ked si to potom ajtak napisal, len ukazuj dalej ake si decko, uz nebudem sledovat tento topic lebo sa len najebem vzdy ked zistim akych kktov je schopna matka zem niest na chrbte
to by ma zaujimalo co som v slove fyzika2 napisal zle...

ywetka

Quote from: pUf on  09.02.2009, 22:22:00
spoc a aps su riadne hovadiny, keby chceli, tak polka ludi to nespravi.. ale koho su to predmety?  :j_rolleyes:

ved na to som narazala, musis sa naucit lepsie citat medzi riadkami :P ;)

Smokie

"And how is education supposed to make me feel smarter? Besides, every time I learn something new, it pushes some old stuff out of my brain. Remember when I took that home winemaking course, and I forgot how to drive?"
- Homer Simpson -

Worry what your friends think, not your enemies

kOsTi

pUf

Quote from: ywetka on  09.02.2009, 22:30:46
ved na to som narazala, musis sa naucit lepsie citat medzi riadkami :P ;)

napisal som to pre tych, ktori to nevedia az tak dobre :P
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

zeratul

Quote from: puq on  09.02.2009, 22:22:07
edit: a podla mna jedinu lahku vec treba zrobit aby tu nebolo tolko hlupych na skole je....xvilka strpenia....PRIJMACKY...jak je na FIIT na STUBE...tam sa len tak nejaky hlupak nedostane...

Tie prijimacky by povedzme vyriesili otazku urovne, ale si myslim ze ta fakulta by potom dlho nevydrzala :'(
imidz je na nic :) pouzivaj WIN :D

pUf

moe takto to poviem: uroven ide do riti a nezmeni sa to, pokial pojde o peniaze. koniec debaty :D
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

ApokalypS

konecne to dakto ukoncil.. pUf mas odo mna karma++
80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

zeratul

a peniaze nebudu kedze mame 30 vysokych skol   :ohmigod:
imidz je na nic :) pouzivaj WIN :D

Agamemnon

moje odporúčanie... nájdite si brigádu (v takom smere, ktorý chcete robiť), získajte aspoň nejakú prax... naučíte sa nové veci, budete to mať jednoduchšie aj pri hľadaní zamestnania po škole...
All code is crap.

42

Ing. nemtom

brix will be shat

ywetka

Quote from: Agamemnon on  09.02.2009, 23:01:42
moje odporúčanie... nájdite si brigádu (v takom smere, ktorý chcete robiť), získajte aspoň nejakú prax... naučíte sa nové veci, budete to mať jednoduchšie aj pri hľadaní zamestnania po škole...

teraz to neni uz take easy, nie? pokial viem, tak mnohe firmy maju kvoli krize pozastavene prijimanie, najma brigadnikov... ale mozno sa mylim, ak o niecom viete, dajte vediet ;) mam rada aktualne info :D

Agamemnon

Quote from: ywetka on  09.02.2009, 23:11:05
Quote from: Agamemnon on  09.02.2009, 23:01:42

teraz to neni uz take easy, nie? pokial viem, tak mnohe firmy maju kvoli krize pozastavene prijimanie, najma brigadnikov... ale mozno sa mylim, ak o niecom viete, dajte vediet ;) mam rada aktualne info :D

to je tiež pravda, že napr. taký uss vyhlásil, že brigádnikov teraz neprijíma, ale nvm, či to tak aj je...
siemens (konkrétne med. oddelenie) bral nejakých ľudí - aj na plný úväzok, aj na čiastočný, a aj nejakých pár málo brigádnikov teraz... ale tak nvm, či sa plánujú nejakí ďalší brigádnici ap... asi teraz na istý čas nebudú brať nikoho, keď teraz doplnili stavy...

EDIT: ďalšie firmy nvm, odkedy robím, tak som to prestal sledovať... len čo náhodne na sme.sk zachytím, ak tam niečo občas je...
All code is crap.

42

kOsTi

a ja som akurat chcel cosi hladat :/