• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

TUKE vo svete

Started by zeratul, 09.02.2009, 09:12:23

« predchdzajce - alie »

pUf

ti, co sa neucia, prejdu tak, ci tak :D
pUf :zuzka: ywetku (teh one and only :D)
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Support my band :) :P
bandzone
facebook

Agamemnon

keď už nič iné, tak odobrali príliš veľa matiky, čo bude chýbať, imo... ale zase niektoré predmety máte lepšie ako sme mali my... ale programovanie je aplikovaná matematika, takže... :)
All code is crap.

42

Dragoon17

Quote from: pUf on  09.02.2009, 20:04:01
no sak a toto sa ti snazim vysvetlit ze to neni chyba v systeme ale v peedagogoch chapes uz??? ale podla mna zas napises kravinu v tom zneni ze "co sa neucia, prejdu tak ci tak "  :sneaky2:

Ing. nemtom

system je tvoreny pedagogmi
brix will be shat

puq

omg...jebte na to uz...ucte sa pre seba, aby ste vy vedeli a potom mfp ci odtial titul alebo odinakial, ked ukazes ze vies tak no problem...a ked sa nepaci system tak caw parky do BA(vela toho nevyriesite) alebo potom do brna...

pUf

Quote from: Agamemnon on  09.02.2009, 20:07:23
keď už nič iné, tak odobrali príliš veľa matiky, čo bude chýbať, imo... ale zase niektoré predmety máte lepšie ako sme mali my... ale programovanie je aplikovaná matematika, takže... :)

nie kazdy chce byt programator :D
podla mna by sa v dajakom druhom rocniku malo profilovat: chces, byt sietar? koder? architekt? teoretik? hw? moe naco mne bude LS, APS, SPoc, TI.. aj tak budem bud kodit, alebo nebudem robit nic s IT :P :D no ale to este necham otvorene... :D

Quote from: Dragoon17 on  09.02.2009, 20:10:19
no sak a toto sa ti snazim vysvetlit ze to neni chyba v systeme ale v peedagogoch chapes uz??? ale podla mna zas napises kravinu v tom zneni ze "co sa neucia, prejdu tak ci tak "  :sneaky2:

nechapem :( este mi to vysvetli, lebo ja 4. rok studujem, ale neviem ako si to myslel :(
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

Tanka

Quote from: Dragoon17 on  09.02.2009, 20:10:19
Quote from: pUf on  09.02.2009, 20:04:01

ozaj si myslis ze su zato zodpovedni pedagogovia ved im by bolo lahsie keby sa nemuseli babrat s ludmi kt nato nemaju a mali len sikovnych studentov s kt sa dobre pracuje, ale ked niekto kto je zodpovedny a v podstate aj vytvara system (rozumej grecky uragan) povie ze treba nechat prejst co najviac aby boli studenti, aby boli peniaze, a potom sa vytvaraju kadejake pokyny aby bolo meno tak potom velmi na vyber nemaju....

ja vsetkych co este ucia velmi obdivujem kedze ja by som nato nemala nervy a zabalila to

edit: to meno som mala na mysli tie uzasne body za prednasky kt mali dosiahnut jedine to aby studenti papierovo mali lepsie vysledky

LM

Quote from: Bc. nemtom on  09.02.2009, 19:17:58
Quote from: Dragoon17 on  09.02.2009, 19:09:14
Quote from: pUf on  09.02.2009, 19:05:44
tak skor je o kkte system na tuke, ale ja uz sa nemienim rozculovat nad tym :P
aky system??? kazdy nadava na system, ale ja v nom nenachadzam ziadnu smrtelne zavaznu chybu, podla mna je problem v personalnom obsadeni a aj ine problemy, ale system je v zasade ok podla mna  :ahaha:

tak ja ti poviem co ja rozumiem pod kktskym systemom:

1) z roka na rok miznu tie tazsie predmety na ktorych vyletelo najviac studentov (fyz2, matiky, ele2 atd...)
2) dekan zvysuje kvalitu vzdelavania nie zvysovanim kvality vzdelavania ale ulahcenim skoly (body zadarmo a kktiny)
3) pomaly to bude tak ze ked pojdem dakde robit, a sa ma spytaju kde som spravil titul, poviem ze tuke, oni zvolaju vsetkych zamestnancov vratane upratovaciek aj externistov, a vykonaju namne operaciu masoveho vysmiatia

mozno som daco zabudol ale som hlady a idem obedovat :D

1. nesuhlasim, niektore predmety su pre dany odbor neuzitocne, idealne by bolo rozdelit fakultu na smery informatiky a elekotroniky + elektrotechniky
2. s tym sa stotoznujem, ale skola dostava peniaze na fungovanie na zaklade toho, kolko studentov skolu ukonci, takze pricina takychto kravin je niekde inde, Ak by skola dostala rovnaky obnos penazi bez ohladu na pocet studentov ktory skolu ukoncia, ale s ohladom na vysledky vedeckych vyskumov, bolo by to o niecom inom, a potom by nase skoly maly rovnake uznania ako svetove univerzity.
3. i tak vsetci potrebuju sortu pasovych programatorov, ktorym daju algoritmus a budu ho musiet prepisat. ako  v kravine.

tod vse.
a nemyslim si ze iba nase skolstvo speje do prdele, ale konecne by mali zrusit 20 vysokych skol ktore tak inteligente povolili.
Zrusil by som skoly v ruzomberku, trnave, dunajskej strede, komarne, vysnom zapadakove atd.
uroven tychto skol je este horsia ako otrasna...

nic v zlom, ale ked chceme dostat skolstvo do normalu, tak na vysokych skolach nemoze studovat kazdi, ved tohto roku do prveho rocnika na ZS nastupilo 51 000 zaikov a na vysokych skolach je kapacita 50 000 studentov /??
to ma este aj blby dezo z dediny co nedokoncil tretiu triedu studovat socialnu pracu na VS ?

tu je problem nasho VS. kebyze je miesto pre 20 000 studentov v celej republike, uroven skolstva v ramci celej SR a uroven studentov ktory koncia VS by bola vyssia v priemere, a mozno pri vysej konkurencii by boli lepsi aj ty najlepsi.

toto je moj nazor.
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
- Jeff Pesis

Who's General Failure and why's he reading my disk?
- Anonymous

Internet is so big, so powerful and pointless that for some people it is a complete substitute for life.
- Andrew Brown

Ing. nemtom

Quote from: LM on  09.02.2009, 21:08:37
1. nesuhlasim, niektore predmety su pre dany odbor neuzitocne, idealne by bolo rozdelit fakultu na smery informatiky a elekotroniky + elektrotechniky

s tymto maximalne suhlasim, ale zaujimave ze pred 3-4 rokmi boli este uzitocne, zrazu niesu
brix will be shat

Dragoon17

Quote from: Bc. nemtom on  09.02.2009, 21:14:41

s tymto maximalne suhlasim, ale zaujimave ze pred 3-4 rokmi boli este uzitocne, zrazu niesu
to je ako keby som povedal v roku 2012 ze pred 3-4 rokmi Windows Vista bola uzitocna , zrazu nieje

puq

Quote from: Bc. nemtom on  09.02.2009, 21:14:41

nam to i tak uz nepomoze :D a nech si dalsi odtrpia to co my ;)

Ing. nemtom

Quote from: Dragoon17 on  09.02.2009, 21:23:47
to je ako keby som povedal v roku 2012 ze pred 3-4 rokmi Windows Vista bola uzitocna , zrazu nieje

tym mi chces povedat ze pred 4 rokmi som potreboval fyz2 v informatike, dneska uz nie? tak mi potom povedz naco som fyz2 potreboval v informatike pred 4 rokmi, more kolkatak si? dufam ze dospejes co najskor
brix will be shat

pUf

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

puq

to vysvetluje vsetko :) robi machra a nemal ani fyziku I :D

radix

4mesiace chodi len na tuke  :trestac:

ywetka

Quote from: pUf on  09.02.2009, 18:00:18
sa nesmej, je to tak kvoli pedagogom! :P

no ved ja nie som pedagog, nemam na to ani vzdelanie, cestne sa k tomu priznam :P
~~Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.~~
При́п'ять, мы никогда не будем забывать Вас.

Dragoon17

Quote from: Bc. nemtom on  09.02.2009, 21:36:59
Quote from: Dragoon17 on  09.02.2009, 21:23:47

tym mi chces povedat ze pred 4 rokmi som potreboval fyz2 v informatike, dneska uz nie? tak mi potom povedz naco som fyz2 potreboval v informatike pred 4 rokmi, more kolkatak si? dufam ze dospejes co najskor
lenze si zober ze Vista nikdy nebola uzitocna  :dancing:...aj preto pouzivam Xp-cko...ale vratim sa k tej tvojej fyzike...cize to znamena ze fyzika2 nebola az tak velmi uzitocna ked ju vypustili z vyucovania a mozno bude teraz fyzika1 obsirnejsia co ty vies?? a uz som dospel narozdiel od niekoho

kOsTi

jj urcite ani matematika nebola tak uzitocna ze urobili zo vsetkych len jednu  :j_rolleyes: ...cely zamer je aby cim viac ludi preslo aj ked na to nemaju
:trestac:

Ing. nemtom

Quote from: Dragoon17 on  09.02.2009, 22:01:07
... a uz som dospel narozdiel od niekoho

omg omg omg, najviac ma vie vytocit ludska hlupost, omg omg omg, daj vdaku bohu ze zjednodusili skolu lebo taky kkti by nepresli
brix will be shat

pUf

Quote from: ywetka on  09.02.2009, 22:01:00
no ved ja nie som pedagog, nemam na to ani vzdelanie, cestne sa k tomu priznam :P

nevadi, aj tak ta mame radi :hug: :D

Quote from: Bc. nemtom on  09.02.2009, 22:06:43
omg omg omg, najviac ma vie vytocit ludska hlupost,....

I have nothing... to live for out there.
What is out there?
Boundless human stupidity.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

Dragoon17

omg omg omg, najviac ma vie vytocit ludska hlupost, omg omg omg, daj vdaku bohu ze zjednodusili skolu lebo taky kkti by nepresli
mne sa paci na vas vsetkych ze ked  uz nemate co pisat len nadavate a myslite si ze kazdy vas bude vychvalovat...neboj sa na tvoju uroven nespadnem!!!!

ywetka

Quote from: pUf on  09.02.2009, 20:13:40

nie kazdy chce byt programator :D
podla mna by sa v dajakom druhom rocniku malo profilovat: chces, byt sietar? koder? architekt? teoretik? hw? moe naco mne bude LS, APS, SPoc, TI.. aj tak budem bud kodit, alebo nebudem robit nic s IT :P :D no ale to este necham otvorene... :D

no ale to by potom bolo velmi zaujimave... podla mojho osobneho prieskumu, programatorom z terajsich tretiakov takmer nikto nechce byt... z roznych dovodov (spolocnym menovatelom je zhruba akakolvek absencia zaujmu dat programovaniu aspon taku sancu, ze si pozriet, o com to vobec je a konecne si ujasnit pojmy a dojmy). Ked som sa ludi pytala, co chcu robit po skole, 95 percent ludi povedalo, ze administrator (hocicoho) alebo sietar... najcastejsou odpovedou na dovod bolo, ze programovanie ma nebavi a siete hej (tu potom nastava otazka, ze preco vacsina ludi potom robi cisco testy na cvikach podla uz existujucich vyplnenych testov a nie na zaklade vedomosti ziskanych studiom, ktore ich udajne tak hrozne bavi). To znamena, ze programatorsky odbor by bol podla toho skoro prazdny a sietarsky by bol plny, uz len z toho dovodu, ze skladba "sietarskych predmetov" je podstatne schodnejsia ako "programatorskych", nakolko neobsahuju co i len jeden predmet, ktory by bol trosku narocnejsi na zvladnutie podla sucasnych podmienok. Vysledok? Myslim, ze to netreba nijak speci prizvukovat ;).
~~Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.~~
При́п'ять, мы никогда не будем забывать Вас.

pUf

tak nech idu na banu, ked chcu len lacny titul :P
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

Ing. nemtom

Quote from: Dragoon17 on  09.02.2009, 22:12:04

mne sa paci na vas vsetkych ze ked  uz nemate co pisat len nadavate a myslite si ze kazdy vas bude vychvalovat...neboj sa na tvoju uroven nespadnem!!!!

nespadnes na moju, lebo na fyz2 som sa naucil ze smerom hore sa neda padat, ale ty take veci nebudes vediet lebo si fyz2 nemal ani nebudes mat lebo pravdepodobne by si zlyhal s tym svojim detskym rozumom, more kedy som ja chcel aby ma dakto chvalil?
brix will be shat

kOsTi

No keby doslo na odbor 50 ludi ktori by malu zaujem a a by sa tomu venovali tak je to lepsie ako 500 ktori zaujem nemaju... ale pre "obraz skoly" je tak ci tak lepsie tych 500 :/
:trestac: