• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

socialne stipendium

Started by Makaveli, 07.06.2010, 01:16:20

« predchdzajce - alie »

stricky

Quote from: Safyia on  24.07.2010, 04:49:00
Quote from: dEVIANT on  24.07.2010, 04:38:24
TheOne ty asi žiješ v inom svete  ;) Necítiš žeby z teba škola ťahala peniaze lebo keď ich už nejako ťahá tak nie z teba ale tvojich rodičov...

Som v KE dva roky a teraz aj celé prázdniny a tiež musím povedať, že strava asi najviac zožiera. A to je to čo KE ľudia nepochopia lebo im doma varí mamka...teda poväčšine. Plus nehovorím o ďalších výdavkoch keď chceš žiť trošku ako človek nie ako samotár a asociál.  :)
Presne tak!! Nevies ake to je nemoct ist na pivo bo na 4 dni ti ostali na jedlo tri eura!! :D Nehovoriac o tom, ked chcem neico pre seba, obliect sa, zajst ku kadernikovi a tak, treba skrtat taze nakoniec niekedy neostane na nic :D Tak ti neostava nic ine len robit :/

ale to, ze namiesto toho, aby si si spravila nieco kvalitne na viac dni, ides radsej na jeden olovrant do mekaca... to uz nepovies

Safyia

Quote from: stricky on  24.07.2010, 21:11:05
Quote from: Safyia on  24.07.2010, 04:49:00
TheOne ty asi žiješ v inom svete  ;) Necítiš žeby z teba škola ťahala peniaze lebo keď ich už nejako ťahá tak nie z teba ale tvojich rodičov...

Som v KE dva roky a teraz aj celé prázdniny a tiež musím povedať, že strava asi najviac zožiera. A to je to čo KE ľudia nepochopia lebo im doma varí mamka...teda poväčšine. Plus nehovorím o ďalších výdavkoch keď chceš žiť trošku ako človek nie ako samotár a asociál.  :)
Presne tak!! Nevies ake to je nemoct ist na pivo bo na 4 dni ti ostali na jedlo tri eura!! :D Nehovoriac o tom, ked chcem neico pre seba, obliect sa, zajst ku kadernikovi a tak, treba skrtat taze nakoniec niekedy neostane na nic :D Tak ti neostava nic ine len robit :/

ale to, ze namiesto toho, aby si si spravila nieco kvalitne na viac dni, ides radsej na jeden olovrant do mekaca... to uz nepovies
Meh meh, ne tam idem len ked mam peniaze raz za sto rokov :D a nevarila som bo som nemala ani hrnce ani platnicku ani nist take poriadne, ale uz si varim posledne dva tyzdne a musim povedat ze rozky s pastetou su predsa lacnejsie :/

TheOne

TheOne ty asi žiješ v inom svete  ;) Necítiš žeby z teba škola ťahala peniaze lebo keď ich už nejako ťahá tak nie z teba ale tvojich rodičov...

Som v KE dva roky a teraz aj celé prázdniny a tiež musím povedať, že strava asi najviac zožiera. A to je to čo KE ľudia nepochopia lebo im doma varí mamka...teda poväčšine. Plus nehovorím o ďalších výdavkoch keď chceš žiť trošku ako človek nie ako samotár a asociál.  :)

no oks, doma vari mamka, ale to neznamena ze kazdy den jeme kaviar, a srncie maso, a neviem ake luxusne veci. skromna rodina dokaze vyzit z takej istej sumy ako jeden co byva na intraku a zere pizzu, alebo hamburgre, alebo kazdy den chlasta. a takisto ludia z bytov platia kazdy mesiac inkaso alebo neviem ako sa to vola. dedincania platia raz do roka dan z nehnutelnosti a v prepocte na 12 mesiacov je to smiesna suma, takze prachy z ktorych ziju dedincania na intrakoch mestsky ludia davaju bytovemu druzstvu. takze dedincania nie su az taki utlacani oproti mestskym ludom ako sa zdalo. a neviem ako je to z elektrinou,vodou,plynom,platbou za smetie. neviem ci dedincania nemaju aj to lacnejsie.

dEVIANT

Quote from: TheOne on  24.07.2010, 23:38:23
TheOne ty asi žiješ v inom svete  ;) Necítiš žeby z teba škola ťahala peniaze lebo keď ich už nejako ťahá tak nie z teba ale tvojich rodičov...

Som v KE dva roky a teraz aj celé prázdniny a tiež musím povedať, že strava asi najviac zožiera. A to je to čo KE ľudia nepochopia lebo im doma varí mamka...teda poväčšine. Plus nehovorím o ďalších výdavkoch keď chceš žiť trošku ako človek nie ako samotár a asociál.  :)

no oks, doma vari mamka, ale to neznamena ze kazdy den jeme kaviar, a srncie maso, a neviem ake luxusne veci. skromna rodina dokaze vyzit z takej istej sumy ako jeden co byva na intraku a zere pizzu, alebo hamburgre, alebo kazdy den chlasta. a takisto ludia z bytov platia kazdy mesiac inkaso alebo neviem ako sa to vola. dedincania platia raz do roka dan z nehnutelnosti a v prepocte na 12 mesiacov je to smiesna suma, takze prachy z ktorych ziju dedincania na intrakoch mestsky ludia davaju bytovemu druzstvu. takze dedincania nie su az taki utlacani oproti mestskym ludom ako sa zdalo. a neviem ako je to z elektrinou,vodou,plynom,platbou za smetie. neviem ci dedincania nemaju aj to lacnejsie.

My na dedine berieme vodu z potoka, plyn nepoužívame, šetko na drevo, elektrinu nám potkany robia v pivnici na šlapacích bicykloch.

" skromna rodina dokaze vyzit z takej istej sumy ako jeden co byva na intraku a zere pizzu, alebo hamburgre, alebo kazdy den chlasta"

Toto je sprepačením strašne dobrá kktina ale to nič. Alebo si to kktsky napísal, alebo som to ja kktsky pochopil.

Tu ide o to, že...prispievaš mesačne na to jedlo čo ješ? Ja nvm ako ostatní ale ja kebyže nemám robotu tak žijem jak žebrák (ani na pivo by som nechodil ) :D
Nie je nič nákazlivejšie ako rozhodný a presvedčením sa vyznačujúci život.

Safyia

:D:D Samozreejme... Vies kolko penazi na udrzbu si vyzaduje dom? A kolko byt? Tych par izieb... V dome sa furt daco pokazi, furt treba daco kupit, vymenit, opravit. My ani kanalizaciu nemame,t akze furt musime platit za vytiahnutie zumpy :D +vykurenie a voda v byte je asi tretina toho co v dome. Ak by som ja chodila domov kazdy tyzden, platila by som len za cestu 60 eur mesacne. Takze co ti ja viem... Pripocitam cenu za intrak je to stovka mesacne len za uybtovanie, tak mi nehovor ze o tolko platia mestania menej :D A ver mi, pizza, hamburger a chlastanie... :D To je veeeeelky luxus, tak poriadne max raz za mesiac, a ostatok si pozicias alebo jes rozky.  Dalej, ked si doma, netrapis sa vecami ako sampon, sprochovaci gel, toaletny papier, jar, hubky na riad, kava, a ine zenske veci, lebo to doma vsetko automaticky mas, kedze to vyuzivaju aj ini. Ja na to peniaze nepytam, len fakt v nudzi  ap 
Doteraz som chodila do skoly a ostavala stale doma, a ver mi bol to obrovsky rozdiel...

kOsTi

TheOne sa zobud preboha alebo aspon dospej.
:trestac:

TheOne

Quote from: dEVIANT on  24.07.2010, 23:50:57

My na dedine berieme vodu z potoka, plyn nepoužívame, šetko na drevo, elektrinu nám potkany robia v pivnici na šlapacích bicykloch.

" skromna rodina dokaze vyzit z takej istej sumy ako jeden co byva na intraku a zere pizzu, alebo hamburgre, alebo kazdy den chlasta"

Toto je sprepačením strašne dobrá kktina ale to nič. Alebo si to kktsky napísal, alebo som to ja kktsky pochopil.

Tu ide o to, že...prispievaš mesačne na to jedlo čo ješ? Ja nvm ako ostatní ale ja kebyže nemám robotu tak žijem jak žebrák (ani na pivo by som nechodil ) :D
ja mam fakt pocit ze si ma nepochopil, ja som nepisal ze zijete ako neandertalci, ale som vravel ze ceny su tam nizsie. s tym prispievanim je to zlozite, financne neprispievam, ale pracujem pre rodinu v podstate ako brigadnik pracujuci zadarmo. pozri zalezi aky si clovek ake mas naroky. ja napriklad nepijem skoro nic ine ako cistu vodu.

Safya- a myslis ze v bytoch sa nic nekazi ?, aj tu treba furt nieco kupit, vymenit opravit. pozri prenes si z domu ten jeden sampon, gel a ine zenske veci na intrak a budes to mat tu.

pozrite, ja nevravim ze nemate ziadne naklady a ze ste z doby ladovej, ja len hovorim ze aj mestsky ludia maju svoje ine naklady ako dedincania a aby ste si nemysleli ze mestania sa maju skvelo.  teraz si porovnaj zivot na dedine a zivot v meste z tej psychyckej stranky cloveka. na dedine mas rajsky pokoj,klud,ticho, normalny vzduch, ked ides na ulicu von zo psom nebojis sa ze vagabundi co sedia na schodoch pred tvojim blokom budu chciet zastretlit teba alebo tvojho psa len preto ze ides okolo.
Quote from: kOsTi on  24.07.2010, 23:59:47

TheOne sa zobud preboha alebo aspon dospej.
to je vsetko na co si sa zmohol ? to bol fakt dospelacky prispevok. ja mam pocit ze viaceri z vas sa snazia silou mocou vyvolavat konflikty. pozri kosti, povedal by si my to aj do oci keby sme sa videli nazivo ?mam pocit ze vtedy by si take mudre reci nemal.toto internetove hrdinstvo fakt neznasam

dEVIANT

Podľa mňa by ti to aj do očí povedal :D

"teraz si porovnaj zivot na dedine a zivot v meste z tej psychyckej stranky cloveka. na dedine mas rajsky pokoj,klud,ticho, normalny vzduch, ked ides na ulicu von zo psom nebojis sa ze vagabundi co sedia na schodoch pred tvojim blokom budu chciet zastretlit teba alebo tvojho psa len preto ze ides okolo."

To si ďalšiu kktinu povedal ale zas to nič no. Tu porovnávaš dedinu z pred 30 rokov a zveličuješ mesto  :)
A pre rodinu ako brigádnik pracuje asi každý. A ani ceny tu nie sú nižšie, čo sa týka stravy a podobne, takže ako pozerám ty si na dedine ešte nebol :D

ApokalypS

by som chcel vidiet, teda vlastne ani nechcel, tych vagabundov, co chcu niekoho zastrelit len preto, ze im ide pred schodami zo psom.. :D to kde zijeme :D
80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

Safyia

:D Po 1. Vagabundi su vsade. Po 2. Odnosit veci z domu nemozem, lebo nemam tristokilovy kufor a doma co budu robit? :D A po 3. pozri na pracovne moznosti v meste a na dedine, kto, kde kolko zaraba... V meste za rovnaky job dostanes o dost viac, takze akokolvek, vydavky na zivot su pomerne rovnake. Ide o to, ze my mame vedlasjie vydavky na druhy zivot v meste :D

TheOne

Quote from: dEVIANT on  25.07.2010, 00:20:46
Podľa mňa by ti to aj do očí povedal :D

"teraz si porovnaj zivot na dedine a zivot v meste z tej psychyckej stranky cloveka. na dedine mas rajsky pokoj,klud,ticho, normalny vzduch, ked ides na ulicu von zo psom nebojis sa ze vagabundi co sedia na schodoch pred tvojim blokom budu chciet zastretlit teba alebo tvojho psa len preto ze ides okolo."

To si ďalšiu kktinu povedal ale zas to nič no. Tu porovnávaš dedinu z pred 30 rokov a zveličuješ mesto  :)
A pre rodinu ako brigádnik pracuje asi každý. A ani ceny tu nie sú nižšie, čo sa týka stravy a podobne, takže ako pozerám ty si na dedine ešte nebol :D

preco ? pani z vedlajsej brany sa to stalo. bola von zo psom a okoloiduci na nu vytiahol zbran, ale bol zdrogovany to je fakt. kamaratkinho otca prepadla skupina gaunerov s nozmi pred blokom ked sa vracal vecer domov. kopu ludi co poznam zbili nackovia len tak. a to hovorim len o svojom okoli. nehovorim o tom co sa deje v celom meste.
v lete travim na dedine vela casu , chodievam sa tam starat o pozemok je to riadna drina domov sa vraciam dobity a zniceny a to som na tom fyzicky dobre. suseda sa ma vcera pytala ze preco si zatvaram dvere na brane, ze mi tam nikto nevbehne nech sa nebojim.. na dedine to ANI zdaleka nieje ako v meste. vo vecernych hodinach najma. tych par cigancikov co tam mate je nic oproti tomu co je na sidliskach. ja som samozrejme uz odolny voci tomu, ale myslim ze keby som ta pustil sameho cez nejake ulice co tu mame vecer tak by si sa bud nevratill cely, alebo by si dosiel s placom, alebo by si si to rovno rozmyslel a nesiel tam. v dedine je sveta zit.

ApokalypS

no daj typ, nech sa prejdem..

http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

TheOne

Quote from: ApokalypS on  25.07.2010, 00:25:29
by som chcel vidiet, teda vlastne ani nechcel, tych vagabundov, co chcu niekoho zastrelit len preto, ze im ide pred schodami zo psom.. :D to kde zijeme :D

to myslis vazne tuto otazku?:P par krat si pozri televizne noviny.
Quote from: Safyia on  25.07.2010, 00:32:49
:D Po 1. Vagabundi su vsade. Po 2. Odnosit veci z domu nemozem, lebo nemam tristokilovy kufor a doma co budu robit? :D A po 3. pozri na pracovne moznosti v meste a na dedine, kto, kde kolko zaraba... V meste za rovnaky job dostanes o dost viac, takze akokolvek, vydavky na zivot su pomerne rovnake. Ide o to, ze my mame vedlasjie vydavky na druhy zivot v meste :D
1. v dedine je jeden vagabund alebo dvaja. alebo desiati maximalne ked ide o dedinu v blizkosti mesta.
2. zalezi na tom aky si clovek opat.
3.pozri na ceny pozemkov v meste a na dedine. v dedine si kupis dom a v meste za taku cenu 2-izbovy byt.
ved o tom hovorim ze vydavky su aj u vas aj u nas . len nechapem preco sa ostatni do mna za to navazaju ako osi. pritom som nikoho neurazal.

kOsTi

Quote from: TheOne on  25.07.2010, 00:16:49
to je vsetko na co si sa zmohol ? to bol fakt dospelacky prispevok. ja mam pocit ze viaceri z vas sa snazia silou mocou vyvolavat konflikty. pozri kosti, povedal by si my to aj do oci keby sme sa videli nazivo ?mam pocit ze vtedy by si take mudre reci nemal.toto internetove hrdinstvo fakt neznasam

kludne aj tri krat ti to poviem...

a za druhe vobec nechapem co ty tu riesis, nikto tu netvrdil ze jes kaviar a neviem co ide len o to ze vobec nemas predstavu o nakladoch na skolu a byvanie a stravovanie ked si byvas doma a vacsinou z toho ti zabezpecuju rodicia... bodka.

ApokalypS

Quote from: TheOne on  25.07.2010, 00:33:03

..v dedine je sveta zit.
tym chces povedat, ze nech teraz kazdy dochadza do mesta kazde rano do skoly a poobede sa vracia domov, lebo jeho rodna dedinka je bezpecnejsia ako mesto, kde studuje? :D

Quote from: kOsTi on  25.07.2010, 00:37:49
..
a za druhe vobec nechapem co ty tu riesis, nikto tu netvrdil ze jes kaviar a neviem co ide len o to ze vobec nemas predstavu o nakladoch na skolu a byvanie a stravovanie ked si byvas doma a vacsinou z toho ti zabezpecuju rodicia... bodka.
true :)

Safyia

Quote from: TheOne on  25.07.2010, 00:37:14
len nechapem preco sa ostatni do mna za to navazaju ako osi. pritom som nikoho neurazal.
Nenavazame... Len to vieme porovnat lebo sme studovali aj doma aj mimo domu. Ja sa tiez nehadam s niekym kto zije v Tadzikistane, ze ako tam je, ked som tam nikdy nezila. Thats all k tejto teme z mojej strany.

dEVIANT

THEONE TY SI TAKÝ KOKOT ŽE AŽ!!!! :D Ta keď normálny človek, čo žije aj tam aj tam číta tie tvoje sprostosti...až mi z toho net padá.

Tu robíš z Košíc Brooklyn. Jak keby som v živote nežil večerný život v meste...furt len na dedine hnoj prekladám.

Vidno, že vela pozeráš tie TV Noviny a potom ti z toho pekne jebe. Začni rapovať o tom tvojom živote...

TheOne

Quote from: kOsTi on  25.07.2010, 00:37:49
Quote from: TheOne on  25.07.2010, 00:16:49

kludne aj tri krat ti to poviem...

dobre ak si z tade mozme sa stretnut a povies mi to. a ak nie vidime sa v septembri.rad si ta vypocujem.
po druhe, o nakladoch mam predstavu lebo ak si si nevsimol par stran sa tomu uz venujeme,snazim sa pochopit ako ziju iny ludia, narozdiel od teba. a nevies ake mam ja doma pomery, nepoznas ma, tak nehovor ako to je u mna doma. a mam pocit ze vacsina ludi co dochadza su vyzivovany rodicmi a tiez sa nezivia sami. a vela ludi svoje finance zasobi aj tak prepije a potom sa stazuje ze jedia rozky s maslom

kOsTi

v jednej vete vravis ako my nepozname teba a v druhej uz zovseobecnujes tie najhorsie veci na druhych :)

cenki

3.pozri na ceny pozemkov v meste a na dedine. v dedine si kupis dom a v meste za taku cenu 2-izbovy byt.
ved o tom hovorim ze vydavky su aj u vas aj u nas . len nechapem preco sa ostatni do mna za to navazaju ako osi. pritom som nikoho neurazal.

A teraz skus si predstavit o kolko je ten dom vecsi... a rataj ceny energii na vykurovanie desiatok izieb, elekriku etc + skus nakupovat v obchodoch na dedinach ... oproti hypermarketu platis 2x viac.

TheOne

Quote from: Safyia on  25.07.2010, 00:41:23
len nechapem preco sa ostatni do mna za to navazaju ako osi. pritom som nikoho neurazal.
Nenavazame... Len to vieme porovnat lebo sme studovali aj doma aj mimo domu. Ja sa tiez nehadam s niekym kto zije v Tadzikistane, ze ako tam je, ked som tam nikdy nezila. Thats all k tejto teme z mojej strany.
to je v poriadku. opat napisem znovu. snazil som sa vam povedat ze zivot v meste a studovat nie je dokonalne a bezchybne. a ma to svoje male aj velke minusy.
Quote from: dEVIANT on  25.07.2010, 00:43:21
THEONE TY SI TAKÝ KOKOT ŽE AŽ!!!! :D Ta keď normálny človek, čo žije aj tam aj tam číta tie tvoje sprostosti...až mi z toho net padá.

Tu robíš z Košíc Brooklyn. Jak keby som v živote nežil večerný život v meste...furt len na dedine hnoj prekladám.

Vidno, že vela pozeráš tie TV Noviny a potom ti z toho pekne jebe. Začni rapovať o tom tvojom živote...

takze. nerobim z kosic brooklyn ani z daleka a to je na tom smutne. takisto smutny je aj pohlad na tvoje prispevky ktore svedcia o tom ze nedokazes komunikovat s ludmi bez toho aby si ich urazal. dufam ze sa tvoji rodicia k tebe takto nechovali lebo potom by to nebola tvoja vina ale ich ze z ich syna vyrastlo toto. dobre kidal si hnoj. ja zas pilim stromy a rubem ich potom na mensie kusy a tie potom uskladnujem. a chcem ta vidiet ako sam tahas za sebou cely taky strom.
nepozeram televizne noviny skoro nikdy ale par krat ich vidim a vidim o com tam je rec. a ospravedl sa mi prosim za tie nadavky, slusne ta ziadam

dEVIANT

My vykurujeme dom drevom  :) Takže mi nehovor o práci s drevom  :)

Urazil som ťa len v tomto poslednom príspevku, myslím :D...a za nič sa nebudem ospravedlňovať...ty si ešte raz prečítaj čo si tu popísal za kktiny. Ten hnoj nebol myslený vážne...som myslel, že to pochopíš ale čo už no :D Nič to tvoje argumenty su také slabé jak tvoja gramatika.

A nvš čo zo mňa vyrástlo, bo ma vôbec nepoznáš...

TheOne

Quote from: kOsTi on  25.07.2010, 00:49:04
v jednej vete vravis ako my nepozname teba a v druhej uz zovseobecnujes tie najhorsie veci na druhych :)

chodim do tej istej skoly s nimi rozpravam sa s nimi a viem si urobit nazor no nie ? a nepovedal som ze vsetci ale vacsina, a v tom sa nemylim
Quote from: cenki on  25.07.2010, 00:50:11

A teraz skus si predstavit o kolko je ten dom vecsi... a rataj ceny energii na vykurovanie desiatok izieb, elekriku etc + skus nakupovat v obchodoch na dedinach ... oproti hypermarketu platis 2x viac.
o izby az tak nejde. su aj trojizbove domy. mozno ta strecha na niektorych domoch je problem. to beriem.
vykurovanie desiatok izieb? to myslis vazne? tolko vela ? tak to potom si mozte dovolit podla mna aj ferrari ked v takom zijete. ale vravel som tu uz skor ze mesto dava ine taxy za energie ako dedina. ono taka bala je pomaly v kazdej dedine a su tam dobre ceny, takze toto tiez neberiem. v hm je to mozno lacnejsie ale nie nejak giganticky.  a vela dedincanov chodi raz za cas do mesta na velky nakup taze neviem no.

dEVIANT

Strickyyyyyyy keď dojdeš pomaž totu prosím ťa :D

cenki

Quote from: TheOne on  25.07.2010, 00:58:41
Quote from: cenki on  25.07.2010, 00:50:11

o izby az tak nejde. su aj trojizbove domy. mozno ta strecha na niektorych domoch je problem. to beriem.
vykurovanie desiatok izieb? to myslis vazne? tolko vela ? tak to potom si mozte dovolit podla mna aj ferrari ked v takom zijete. ale vravel som tu uz skor ze mesto dava ine taxy za energie ako dedina. ono taka bala je pomaly v kazdej dedine a su tam dobre ceny, takze toto tiez neberiem. v hm je to mozno lacnejsie ale nie nejak giganticky.  a vela dedincanov chodi raz za cas do mesta na velky nakup taze neviem no.

Sadzby mozu byt rozdielne ale urcite nie dako rapidne. A tie desiatky izieb... mame bezny dom (v okoli su tu aj vecsie, dvojposchodove), jednoposchodovy a ked letmo ratam izby... 7 obyvatelnych izieb, 2x kupelna (jedna sa pouziva), kuchyna, garaz, kotolna a podkrovie.
A BTW. taktiez vedla domu mame sopu (pomerne velku) a ta je cela zapratana nasim milovanym narezanym a nastiepanym drevom :/

a edit: z rodinneho primu ktory tvoria moji rodiacia (obaja dvochodcovia) sme si dovolili tak najlacnejsie auto na trhu aj to splacame po castiach rodine.