• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

socialne stipendium

Started by Makaveli, 07.06.2010, 01:16:20

« predchdzajce - alie »

TheOne

Quote from: cenki on  23.07.2010, 01:48:11
Quote from: TheOne on  23.07.2010, 01:13:10
ked sa smiem spytat, co boli hlavne vydavky.. cestovne,ubytovanie,strava? alebo nieco ine ? lebo ja som z KE, a nejak necitim zeby skola zo mna vysavala peniaze,(skripta si nekupujem). a mimo skoly-som skromny clovek takze nepotrpim si na vysoky zivotny styl,takze ani tu mi nejak netreba peniaze. ale predpokladam ze ty si hovorila asi o tom co som napisal. cesta intrak..
Kosicanom sa zije... ak si taky ako ja co byva cca 120 km od KE spocita co vsetko poplati...
45€ intrak na mesiac,
11-22€ 2-4x cesta domov a do KE na mesiac,
+ 60€ strava (ratajme 15€ na tyzden (velmi premenlive))
+ 20€ internet za semester
+ 24€ za 3 mesacne MHD

Toto su len take vydavky na prezitie sa da povedat (cca minimalne tych 850€ 1150€ za rok - zle som popocital ubytovanie :D sa mi hned dako malo zdalo)
a skola vam nepreplaca ani cent za to ?. aspon za cestu by mali

dEVIANT

Quote from: TheOne on  23.07.2010, 01:57:16
ked sa smiem spytat, co boli hlavne vydavky.. cestovne,ubytovanie,strava? alebo nieco ine ? lebo ja som z KE, a nejak necitim zeby skola zo mna vysavala peniaze,(skripta si nekupujem). a mimo skoly-som skromny clovek takze nepotrpim si na vysoky zivotny styl,takze ani tu mi nejak netreba peniaze. ale predpokladam ze ty si hovorila asi o tom co som napisal. cesta intrak..
Kosicanom sa zije... ak si taky ako ja co byva cca 120 km od KE spocita co vsetko poplati...
45€ intrak na mesiac,
11-22€ 2-4x cesta domov a do KE na mesiac,
+ 60€ strava (ratajme 15€ na tyzden (velmi premenlive))
+ 20€ internet za semester
+ 24€ za 3 mesacne MHD

Toto su len take vydavky na prezitie sa da povedat (cca minimalne tych 850€ 1150€ za rok - zle som popocital ubytovanie :D sa mi hned dako malo zdalo)

De žiješ?:D Btw. cesta je to najmejem si myslím.
Nie je nič nákazlivejšie ako rozhodný a presvedčením sa vyznačujúci život.

cenki

... text ...
Sekcia Vtipy je inde. Skola ti maximalne vybavi to stipendium, aj nato musis byt v rodine s nizkym primom. (len tak orientacne trojclenna rodina, s primom do 700€ vychadzalo ledva dake stipendium...)

TheOne

Quote from: cenki on  23.07.2010, 02:29:57
... text ...
Sekcia Vtipy je inde. Skola ti maximalne vybavi to stipendium, aj nato musis byt v rodine s nizkym primom. (len tak orientacne trojclenna rodina, s primom do 700€ vychadzalo ledva dake stipendium...)
normalne som sa pytal lebo sa nevyznam nemusis byt hned sarkasticky. tak mate smolu asi no. aspon ze byvate na cerstvom vzduchu daleko od ruchu velkomesta

ApokalypS

a toto nieje sarkazmus? :D
80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

kOsTi

to kto nie je z KE je automaticky z dediny ci co? :/
:trestac:

TheOne

Quote from: ApokalypS on  23.07.2010, 03:28:29

vyznelo to tak ;D ale cerstvy prirodny vzduch je fakt skvely
Quote from: kOsTi on  23.07.2010, 15:21:12

myslim ze na tuke chodia ludia hlavne z KE,PO, a potom dediny, ale samozrejme ze sa tu najde aj par ludi aj zo zapadu ktorym nevonaju vysky na zapade

dEVIANT

Quote from: TheOne on  23.07.2010, 18:05:08

myslim ze na tuke chodia ludia hlavne z KE,PO, a potom dediny, ale samozrejme ze sa tu najde aj par ludi aj zo zapadu ktorym nevonaju vysky na zapade

Ach...

Aha...taže Poprad, Kežmarok, Stará Lubovňa, Rožňava atď...to sú dediny hej?  :ohmigod:

ApokalypS

no a? sak i Kosice su :D
naposledy ked som to povedal, som skoro schytal bitku, takze ma neberte vazne

http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

TheOne

Quote from: dEVIANT on  23.07.2010, 18:40:18
Quote from: TheOne on  23.07.2010, 18:05:08

Ach...

Aha...taže Poprad, Kežmarok, Stará Lubovňa, Rožňava atď...to sú dediny hej?  :ohmigod:

dedina mestecko, aky je medzi tym rozdiel. mozno v mestecku je viac domov a je tam aj namesticko v strede. a poprad som zabudol zaradit medzi KE a PO.
Quote from: ApokalypS on  23.07.2010, 18:43:01
no a? sak i Kosice su :D
naposledy ked som to povedal, som skoro schytal bitku, takze ma neberte vazne
ale sak mas pravdu, ludia ktory videli svet a boli trebarz v parizi alebo v zamorii sa len pousmeju nad touto ,,metropolou,, vychodneho slovenska. stale ide o to s cim porovnavas vies.

dungeo

A vsetciiiiiiiii: Najvacsia diera je Prievidzaaaaaa, a Prievidzaaaaaa a Prievidzaaaaa :D
Základom automatizácie tvorby jazykových procesorov je ekvivalencia reprezentácie jazyka generovaním a rozpoznávaním.

Safyia

Mate vy problemy...  ;D ;D Aki ste zrazu vsetci lokalpatrioti! :D

mishelka

Quote from: mishelka on  21.07.2010, 14:34:24
Quote from: TheOne on  19.07.2010, 21:46:14
Quote from: Maxim88915 on  16.07.2010, 20:46:10
Quote from: mishelka on  15.07.2010, 20:33:05
Quote from: Safyia on  15.07.2010, 15:07:34
Mozem si ho vybavit aj cez leto? Alebo musim pockat na zaciatok semestra?
cim skor tym lepsie - v ktorom mesiaci to donesies, od toho budes dostavat stipendium, ak donesies v novembri, stipko ti uz za september ani oktober neposlu.
ale neviem ci su na studijnom tie formulare, tie budu niekedy v druhej polke augusta.. ale papiere k tomu si mozes vybavit aj skor :)
................Samozrejme som hned vsetko rozflakal kde sa dalo ;D....................

ja som si myslel ze soc. stipendium je pre ludi co naozaj nevedia vyzit z mesiaca do mesiaca. ale asi sa mylim ako tak pozeram.
kolko je ta minimalna suma na clena rodiny ? sa popytam rodicov kolko dostavaju a prepocitam. :D
no ja by som bez neho skolu asi nezvladla... myslim ze minimalny prijem by mal vyjst na kazdeho (neviem kolko to je)...
zivim sa sama, to je najvacsi vysavac penazi... iny prijem nemam a prispievam rodicom, nebudem tu vypisovat na co vsetko... je to zlozite ;)

#define TRUE FALSE //Happy debugging suckers :D

dEVIANT

TheOne ty asi žiješ v inom svete  ;) Necítiš žeby z teba škola ťahala peniaze lebo keď ich už nejako ťahá tak nie z teba ale tvojich rodičov...

Som v KE dva roky a teraz aj celé prázdniny a tiež musím povedať, že strava asi najviac zožiera. A to je to čo KE ľudia nepochopia lebo im doma varí mamka...teda poväčšine. Plus nehovorím o ďalších výdavkoch keď chceš žiť trošku ako človek nie ako samotár a asociál.  :)

JCube

ked nezijes ako samotar a asocial nie si hoden titulu inzinier informatiky!
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

dEVIANT

Aha prepáč JCube :D

Safyia

Quote from: dEVIANT on  24.07.2010, 04:38:24
TheOne ty asi žiješ v inom svete  ;) Necítiš žeby z teba škola ťahala peniaze lebo keď ich už nejako ťahá tak nie z teba ale tvojich rodičov...

Som v KE dva roky a teraz aj celé prázdniny a tiež musím povedať, že strava asi najviac zožiera. A to je to čo KE ľudia nepochopia lebo im doma varí mamka...teda poväčšine. Plus nehovorím o ďalších výdavkoch keď chceš žiť trošku ako človek nie ako samotár a asociál.  :)
Presne tak!! Nevies ake to je nemoct ist na pivo bo na 4 dni ti ostali na jedlo tri eura!! :D Nehovoriac o tom, ked chcem neico pre seba, obliect sa, zajst ku kadernikovi a tak, treba skrtat taze nakoniec niekedy neostane na nic :D Tak ti neostava nic ine len robit :/

JCube

Safyia

dEVIANT

Jj...napríklad stravné lístky...a potom Ilava rulez!  :metal:

JCube

tak napriklad..ale nie to som myslel :D

cenki

Taaak velmi pekne povedane... ked clovek zije tyzden na rozkoch a akciovych parkoch z Hypernovi za 2€. Ach tesim sa uz na september :D

ApokalypS

..
Som v KE dva roky a teraz aj celé prázdniny a tiež musím povedať, že strava asi najviac zožiera. A to je to čo KE ľudia nepochopia lebo im doma varí mamka...teda poväčšine. Plus nehovorím o ďalších výdavkoch keď chceš žiť trošku ako človek nie ako samotár a asociál.  :)
mas nieco proti tomu, co mi navari mamka? ;D
Quote from: Safyia on  24.07.2010, 04:49:00
TheOne ty asi žiješ v inom svete  ;) Necítiš žeby z teba škola ťahala peniaze lebo keď ich už nejako ťahá tak nie z teba ale tvojich rodičov...

Som v KE dva roky a teraz aj celé prázdniny a tiež musím povedať, že strava asi najviac zožiera. A to je to čo KE ľudia nepochopia lebo im doma varí mamka...teda poväčšine. Plus nehovorím o ďalších výdavkoch keď chceš žiť trošku ako človek nie ako samotár a asociál.  :)
Presne tak!! Nevies ake to je nemoct ist na pivo bo na 4 dni ti ostali na jedlo tri eura!! :D ..
ale ano viem, a to nemusim zit ani na intraku :/

dEVIANT

Quote from: ApokalypS on  24.07.2010, 18:27:46
..
mas nieco proti tomu, co mi navari mamka? ;D

Nvm pozvi ma k vám na obed a potom ti poviem :D:D

ApokalypS

tak teraz to nepojde, teraz si varim sam :P