• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Skola a jej vplyv na volbu pracovnych nastrojov

Started by TradeMark, 21.06.2008, 21:54:15

« predchdzajce - alie »

TradeMark

Ja som si minule vsimol taku vec, ze ja som na druhom cviku z javy prijal taku jednu pravdu : budeme pouzivat NetBeans. Je sice aj Eclipse a budeme pouzivat NetBeans.
Za ten semester som si ho nastavil k svojmu obrazu a minule som len tak zo spasu stiahol Eclipsea bol som v nom strateny. Su tam podobnosti ale proste zvyk na NetBeans ma donutil Eclipse zmazat.

Tym chcem poukazat na pointu vyplodu mojej chorej mysle:

Ak by spolocnosti investovali do skol (napr. zdarma licenciami na svoje produkty pre studentov) tak by touto cestou mohli ziskavat urcitu vyhodu na trhu.

Co vy na to?

Pičoch jest veľo, ale nalivačoch malo!

Ing. nemtom

mna tu napada jeden mudry vyrok mojho vtedajsieho cviciaceho "v praxi sa pouziva eclipse, ale my budeme pouzivat netbeans"
brix will be shat

TradeMark

Quote from: Bc. nemtom on  21.06.2008, 21:55:50
mna tu napada jeden mudry vyrok mojho vtedajsieho cviciaceho "v praxi sa pouziva eclipse, ale my budeme pouzivat netbeans"

Daco obdobne zarezal aj nas cviciaci ... a ked si to tak vezmem tak keby nam vtedy povedal ze bude Eclipse tak teraz by som nevedel nic o NetBeans

Agamemnon

Ak by spolocnosti investovali do skol (napr. zdarma licenciami na svoje produkty pre studentov) tak by touto cestou mohli ziskavat urcitu vyhodu na trhu.

- microsoft :) a potom všetci robia v MSVS :) ale zase... msvs je super prostredie
All code is crap.

42

JCube

Quote from: Bc. nemtom on  21.06.2008, 21:55:50
nam to poruban objasnoval na prednaske...ze to je len taky boom ze preco sa pouziva eclipse...ze ma to aj moj kolega tak si to dam ja...v nicom inom to nie je... :) myslim ze znalost javy nezavisi od prostredia...clovek moze pouzivat aj notepad alebo vim ked ma chut.. :)
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

Agamemnon

IDE je len na to, aby uľahčilo písanie kódu - intellisense, syntax highlighting apod... aj tak všetky väčšinou používajú externé kompilátory :) takže kľudne aj ten notepad/vim
All code is crap.

42

JCube

sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

ywetka

Quote from: JCube on  22.06.2008, 01:52:18
aj tak si myslim ze na vim nema nic... :c_angel:

najlepsi tool s akym som sa za svoj pomerne kratky zivot stretla je podla mna Rhapsody od I-Logix.  :emot-prettywink:
~~Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.~~
При́п'ять, мы никогда не будем забывать Вас.

Agamemnon

Quote from: JCube on  22.06.2008, 01:52:18
aj tak si myslim ze na vim nema nic... :c_angel:

vim je naj pod linuxom... pod windowsom ho síce mám nainštalovaný, ale použiť ho na c# by ma ani nenapadlo...
ono, msvs je v podstate asi jediná vec, čo ma brzdí v tom, aby som ako primárny OS používal linux... :)
All code is crap.

42

Raleon

Nie, na mna ay taky velky vplyv nema..
Aj ked do nas tlacili na OS vim, budem pouzivat Notepad2,
sice pouzivam Netbeans, a MSVS, je to kvoli tomu ze to som uvidel ako prve na danu ,,temu''
Ked v nich nenajdem nieco, co potrebujem, idem na inz tool

There is no such bad temper that can not be fixed with some good wine.

Havran

ta mne MSVS neslo nainstalovat tak mam SharpDevelop :)
Achievement of your happiness is the only moral purpose of your life.

Agamemnon

sharp develop som používal pomerne dlho... ale posledné verzie MSVS sú fakt skvelé, tak som prešiel na msvs...
btw, ja som teiž začal so sharpdevelopom preto, že mi nešiel msvs :)

inak... škola až taký vplyv na to nemá :) v robote mi jednoducho dali msvs a v tom robím :) a na výber som nedostal :) to je inak aj pomerne logické :)
All code is crap.

42

Ing. nemtom

brix will be shat

Agamemnon

Quote from: Bc. nemtom on  22.06.2008, 18:12:23
jak vam neslo nainstalovat msvs?

mne šlo nainštalovať :) ale šiel strašne pomaly :) ja aj vm prečo, ale bol to výsledok mojej činnosti a vtedy bolo pre mňa výhodnejšie používať sharpdevelop a mať daný zásah aktívny, ako opačne :)
All code is crap.

42

Ing. nemtom

brix will be shat

Ing.Veduci

mne je tiez absolutne jedno v com robim a keby v mojom TextPade ( neviem ci ho este stale neinstalujem z mojho CD -- Soft'99 :) :zuzka:) fungovala skratka ctrl+shift+f na formatovanie textu, tak v nom pisem dodnes :)

a co sa tyka Eclipse vs. Beans, tak ja som zacianal tiez tymi beanmi a celu BP som teraz robil v J2EE Eclipse, kde som nemal ani problem s tym, ze zvyknut si, ale skor s tym, ze startoval pomaly a obcas mal zvlasne spravanie

a msvs pouzivam ked musim s tym, ze jedina vec co ma na nom stve je jeho velkost + to ze mi narobil v program files prazdne foldre, ktore mi nehce dovolit zmazat :) :) :)
Co bolo, to bolo. Terazky som Ing.Veduci
Predpokladám, že väčšina z vás má doma počítač. Buď to, alebo ste si túto stránku vycucali z vredu na nohe.

TradeMark

Veduci robil si v ramci J2EE v JSP?

Havran

Quote from: Bc. nemtom on  22.06.2008, 18:12:23
jak vam neslo nainstalovat msvs?
ta tak neslo, ze to chcelo aby som doinstalovat dajaku kniznicu do windowsu a ked som tam dal image CD z ktoreho som instaloval win (stiahnute cez msdn) tak to tiez dajaku hlasko vyhodilo ze "neda sa" tak som sa na to vyjebal
Achievement of your happiness is the only moral purpose of your life.

Ing. nemtom

brix will be shat

ywetka

Quote from: TradeMark on  23.06.2008, 18:04:47

robil v dnes uz takmer mrtvej variante JSP, v JSF :D
~~Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.~~
При́п'ять, мы никогда не будем забывать Вас.

TradeMark

Quote from: ywetka on  23.06.2008, 22:56:17

ywet a nevies poradit volajake dobre zdroje na JSP bo ja v tom robim bakalarku tiez ...

EDIT: uz som teda rozbehal J2EE aj s Glassfish serverom + Netbeans s podporou pre web a stiahol som si knihu od O'Reillyho Heads First Java Servlets abo daco take ale ta viacej info o tom by sa mi hodilo.

Ing.Veduci

Quote from: ywetka on  23.06.2008, 22:56:17

tak, tak... ale pre mna bol zaujimavy hlavne ten hibernate :P

4 TradeMark: knihy na jsp velmi neviem, takze tam ti neporadim ... sa divim, ze Manning nevydali JSP in Action, sak oni maju skoro vsetko in Action :D :D :D ... ale google urcite poradi nejaky tutorial

4 TradeMark este raz: pekny sign :D
Co bolo, to bolo. Terazky som Ing.Veduci
Predpokladám, že väčšina z vás má doma počítač. Buď to, alebo ste si túto stránku vycucali z vredu na nohe.