• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Router + Antik

Started by Johny Bravo, 06.01.2010, 03:29:11

« predchdzajce - alie »

Johny Bravo

Hi!

Ti ktori mate antik jaky router pouzivate? Som pocul, ze napr. s asusom su problemy...

JCube

asus ne! bpdu guard na antikackom switchi ti zhodi port v momente ako ho tam pripojis kvoli stp protokolu...odporucam linksys...tam to ide vypnut a samozrejme preflashowat na dd-wrt :)
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

totaluser

dvaja susedia maju Dlink 524 (a nevedia si to zabezpecit alebo maju iba WEP :bannana_guitar:) a funguje OK

na ASUS robi problem STP flooding

Havran

ja mam Asus a ide v pohode :P
Achievement of your happiness is the only moral purpose of your life.

stricky

johny tu spamuje... :D a nesleduje forum, tak nech to tu potom lockne

totaluser

inac som niekde pocul, ze ked preflashujem aj ASUS na dd-wrt tak potom sa da vypnut STP

JCube, je na tom niečo pravdy?
mam u znamej asus wl-520gC a asi sa bude prechadzat na antik

Johny Bravo

Quote from: libra on  06.01.2010, 03:35:59
Ehem, admin!
See: http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/antik-vs-router/

:P
hh som pamatal ze bol taky thread ale bol som lenivy vyhladat :)

Quote from: totaluser on  06.01.2010, 04:15:03
inac som niekde pocul, ze ked preflashujem aj ASUS na dd-wrt tak potom sa da vypnut STP

na antik fore niekto napisal postup ako treba to spojaznit
http://forum.antik.sk/lan-internet/asus-wl520gc-t357.html

Johny Bravo

Quote from: totaluser on  06.01.2010, 03:31:41
dvaja susedia maju Dlink 524 (a nevedia si to zabezpecit alebo maju iba WEP :bannana_guitar:) a funguje OK

na ASUS robi problem STP flooding
a cez ten Dlink funguje aj tango?

totaluser

no nainstaloval som ten virtualny STB a islo to (na moje velke prekvapenie, som necakal ze taky lacny crep bude vediet IGMP)

JCube

Quote from: totaluser on  06.01.2010, 04:15:03

jop je to tak...

Johny Bravo

Quote from: totaluser on  06.01.2010, 04:28:24
no nainstaloval som ten virtualny STB a islo to (na moje velke prekvapenie, som necakal ze taky lacny crep bude vediet IGMP)
nice, hm no ale teraz rozmyslam, ze kabel najprv ide do set-top-boxu a az potom do routera.. takze to je jedno potom :)

DeNaTuReMaN

Na tom Dlink ide cez virtual STB normalny multicast ? (okolo 100 programov ?) Lebo virtual STB pojde na vsetkych routeroch aj ktore nepodporuju IGMP (ako unicast , zopar programov) . Co zatial som pocul tak na Linksysoch robi problem ak si zapnes multicast zhodi ti wifi. A naopak nejaky asus (Asus RT-N15) to zvlada na antiku aj multicast spolu z wifi, a aj multicast cez wifi.
V nedelu na obed budu krky

Johny Bravo

a aky protection treba? WEP nestaci?

JCube

zalezi od susedov..u mna doma staci aj unprotected so skrytym ssid :D ale aspon WPA

totaluser

Quote from: DeNaTuReMaN on  06.01.2010, 16:44:16
Na tom Dlink ide cez virtual STB normalny multicast ? (okolo 100 programov ?) Lebo virtual STB pojde na vsetkych routeroch aj ktore nepodporuju IGMP (ako unicast , zopar programov) . Co zatial som pocul tak na Linksysoch robi problem ak si zapnes multicast zhodi ti wifi. A naopak nejaky asus (Asus RT-N15) to zvlada na antiku aj multicast spolu z wifi, a aj multicast cez wifi.

good one

nie mam tam iba 18 programov
v routery jedine co je nastavene je IGMP enabled

takze predsalen ta lacna hracka to nevie :ohmigod:

JCube

ale vie...problem je ze cez virtual si nepozries vsetky programy

okej tak po aktualizacii stb sa da pozriet aj cez virtual tych 64 programov ci kolko ich je

totaluser

aha
ok, ja som nahodil najnovsi a mi vypisal ze v mojej lokalite je este neprerobena siet a ide menej programov, lebo idu ako unicast

som z terasy

mishelka

priatel ma dlink tiez, ide v pohode....

#define TRUE FALSE //Happy debugging suckers :D

JCube

mishelka

ta taky shitny tam neni jak on ma :D sme kupovali najlacnejsi jaky bol :D

#define TRUE FALSE //Happy debugging suckers :D

citro

no ja mam D-Link 524 akurat som skusal ten VirtualSetoTopBox, ide multicast vsetkych 64 programov aj vysoke rozlisenie, aj cez wifi. Akurat ze je na nom iba G norma wifi dostava riadne zabrat, sem tam kockuje, 2 mb/s, cize ked zoberes nejaky D-Link s N-kovym wifi nemal by si mat problem.