• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.
 

recepty a vylepsenia :D

Started by cheMicka, 01.04.2010, 02:06:21

« predchdzajce - alie »

Raleon

Quote from: mishelka on  01.04.2010, 20:33:05
SMOTANOVY POHAR Z BOZENKY :D


Banany v cokolade na FU :

-priesvitny poharik , aby clovek videl, ze aspon nejaky banan tam je , ktory je mozno jedly
- max 3 kusy tenkeho krajca bananu, na dno poharika
- hocico hnede, co je horke jak fras
- montazna pena ako ,,slahacka'', najlepsie neochutene...


There is no such bad temper that can not be fixed with some good wine.

Mike

Kanadský sladký koláč

Suroviny:
Cesto: 150 g masla
1 žĺtok
300 g hladkej múky
na hrot noža soli. Orechová plnka: 100 g nasekaných orechových jadier
2 lyžice masla
2 vajcia
150 g javorového sirupu (môžme použiť cukrový sirup)
100 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru. Marhuľová plnka: 50 g mandlí
500 g marhúľ
2 lyžice nastrúhaných orechov
2 lyžice strúhanky.

Postup:
Múku preosejeme na dosku, pridáme maslo nakrájané na lístky, osolíme a spracujeme na hrudkovitú hmotu. Potom postupne pridávame chladnú vodu a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke asi 30 minút. Cesto vyvaľkáme, vyložíme ním dno a boky okrúhlej tortovej formy a z cesta súčasne vyvaľkáme aj tenkú placku na zakrytie plnky. Potom formu s cestom naplníme najprv orechovou a potom marhuľovou plnkou, prikryjeme vyvaľkanou plackou cesta, niekoľkokrát popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút. Orechová plnka: Vajcia rozšľaháme, pridáme práškový i vanilkový cukor, sirup, maslo, nasekané orechy a všetko spolu premiešame. Marhuľová plnka: Mandle olúpeme, nasekáme, pridáme strúhanku a nasekané orechy, všetko premiešame a natrieme na orechovú plnku. Marhule rozpolíme, vykôstkujeme, šupku stiahneme a uložíme ich na mandľovo-orechovú zmes vo forme.

Dobrú chuť ;)

PS: pridam neskor obrazok ako to vyzera ked to upečiem.  bk

cheMicka

Quote from: mishelka on  01.04.2010, 20:33:05
SMOTANOVY POHAR Z BOZENKY :D

.....

my z toho robime mrazenu tortu doma :) postup je ten isty, len potrebujes viacej surovin a spravi sa z toho viacej vrstiev vo vacsej miske a da sa to do mraznicky na jeden den :)

mucko

Margot
Recepty » Dezerty 7.7.2008
Potrebujeme:
200 ml mlieka, 200 ml kryš. cukru, 400 ml poloh. múky, 2 vajcia, 1 práš.do pečiva, 1 vanilka, 50 ml oleja, 1 čokoláda " Margot " 100 g.

Ako na to:
Čokoládu nastrúhame a pridáme ostatné suroviny. Zmiešame a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 185 stup, asi 25 min. Na vrch môžeme dať čokoládovú polevu, alebo lekvár a posypeme kokosom, alebo len pocukrujeme.

Havran

Zmrzlinovy kavovy shake vanilkovy

Ingrediencie:
nanukova totra, vanilkovy cukor, kava, mlieko

Postup:

V TESCU kupime nanukovu tortu (to je taka zmrzlina v stvorcovom obali). Kupime ze original TESCO ne Radoma abo daco ine, bo nemame velky budget na to taze tak.

Doma zobereme polku totej torty (ano polku a ani o kus menej) a dame do misky, samozrejme to tam nejebneme v celku ale dakus na kusky rozobrate. Potom dolejeme cca. 2dc mlieka. Moze byt polo aj plnotucne. Nizkotucne mlieko nepouzivame lebo je pre gayov. Potom tam supneme jeden cukor vanilkovy a das 1,5 kavovej lyzicky instantnej kavy. Tu treba upozornit ze najlepsie je tam dat kavu typu Jacobs Velvet pripadne Nescaffe Senzacionne lebo tie su uplne praskove. Obycajnu instantnu kavu by sme museli dakus rozdrvit na prasok aby sa lepsie rozpustila.

Potom ked tam secko uz je zobereme ponorny mixer, abo ked mate mixer na drinky ta mozte to aj tam dat, a mixujeme kym z toho neni jednoliata hmota tekuta. Potom naleje do pohara a kvalitu napoja spozname podla toho, ze slamka stoji jak ju tam dame. Z tohto tuna mame tak 3,5-4dcl taze taka jedna davka.

Pravdepodobne to ma OVER 9000 !!! kcal taze v pohode namiesto obeda. Priprava zabere max 8 minut.

Potom jedna fancy variacia je ze namiesto TESCO mrazenej tory zobereme Carte D`Ore vanilkovu. Potom nam samozrejme netreba davat do dnuka vanilkovy cukor.

Dalej ked to uz je hotove este tam mozme jebnut 0.5dcl Amareta, Vajecneho konaku pripadne ineho alkoholu podla chuti.
Achievement of your happiness is the only moral purpose of your life.

tino8

ak by to malo over 9000 kcal tak ti ta energia vystaci na cely den, pokial nemas over 100 kg


karamel je cukr co se uz neuzdravi!

mishelka

Quote from: nighthunter on  01.04.2010, 20:49:04
Quote from: mishelka on  01.04.2010, 20:33:05
SMOTANOVY POHAR Z BOZENKY :D

- mysticky na dezert alebo pohare
- 1 kyslu smotanu (cim viac % tym better, najlepsie Sabi  :thumbs-up: :p:)
- 2 polievkove lyzice cukru
- piskoty (mozu byt aj cokoladove)
- 1 kompot (jedno aky, nemusi byt prave ananasovy - alebo mozete pomiesat viac kompotov)
- (slahackova smotana)
- granko alebo cokoladova poleva

Vidu z toho asi dva-tri take pohare ako v bozenke, cize ak chcete pre viacerych, tak treba kupit dve smotanky :)

NAVOD:
1. V mysticke rozmiesame kyslu smotanu s cukrom. nechame postat, aby sa cukor riadne rozpustil.
2. Zatial si do misiek alebo poharov pripravime piskoty a polejeme ich stavou z kompotu (ak mate malo stavy alebo ziadnu, mozete piskoty namocit do mlieka) - POZOR, NEROZMOCIT!
3. Potom na piskoty dame par malych lyziciek ovocia z kompotu.
4. Znovu rozmiesame smotanu a postupne ju davkujeme do mysticiek/poharov.
5. Navrch dame este kusok ovocia z kompotu.
6. Kto chce, moze si vyslahat zo sladkej slahackovej smotany slahacku a dat ju na vrch (v ziadnom pripade hnusne slahacky z rastlinneho tuku!!! :mishela :mishela :mishela).
7. Posypeme grankom alebo cokoladovou polevou.
8. Voila, HOTOVO, mozeme podavat ako dezert :D Bru chut :)

PS: z navodu hore napisaneho vam vide za tu istu cenu 4x viac ako v Bozenke :emot-dance:
OMFG!!!!
vYjdu nie vidu !!!!
mIska nie mYska
mys je zviera
joj hunter, ja uz myslela ze dakto napisal ze jake fajne a to len ty... uz je to opravene...
  

#define TRUE FALSE //Happy debugging suckers :D

mishelka

Quote from: cheMicka on  03.04.2010, 17:45:53
Quote from: mishelka on  01.04.2010, 20:33:05
SMOTANOVY POHAR Z BOZENKY :D

.....

my z toho robime mrazenu tortu doma :) postup je ten isty, len potrebujes viacej surovin a spravi sa z toho viacej vrstiev vo vacsej miske a da sa to do mraznicky na jeden den :)
moze byt dobreee :) dik za tip :)
  

#define TRUE FALSE //Happy debugging suckers :D

Havran

#33
Bowle na party

Ingrediencie: konzerva ananasu, praskovy cukor, 2x flasa bieleho vina, 1x sekt


Priprava:

Taze, zobereme konzervu ananasu a dame ju do misy, najlepsie takej tej porcelanovej jak co je na polievku. Davam ananas ale bez stavy !! To posypeme asi 20dk praskoveho cukru. Nechame das hodinu odstat v chladnicke. Potom tam prilejeme tie dve flase bieleho vina. Pouzivame dajake standardne vino (Rizling, Muller), ne Tokaj 5 putnovy abo daco podobne. Samozrejme tiez tam nedava Hradnu sviecu abo Sladku pani. Dalej to dolejeme sektom. Sekt dame Hubert pripadne nieco rovnakej kvality, ne Moscato a podobne gebuziny. Kedze je tam cukor moze byt aj polosladky, fajnsmekry si mozu dat DeLuxe.

Dame do chladnicky a cakama kym zacne party. Tymto mame 2.1 az 2.7l fasa chlastu. Napoj sa potom nabera v style puncu, teda najlepsie naberackou na polievku abo dacim podobnym.

Napoj je sladky, dobre sa pije, relativne rychlo udrie do hlavy, co ho predurcuje najme na opijanie cajociek aby boli povolnejsie. Neoplati sa ho ale vypit vela, lebo potom hlava boli.
Achievement of your happiness is the only moral purpose of your life.

domino3d

Quote from: Havran on  08.04.2010, 01:37:26
Bowle na party

Ingrediencie:
...
potom hlava boli.
toto je super recept, uz len koli tomu aby som to vyskusal musim spravit party
vivat academicus

tino8

raz som robil podobne bowle ( ci jak sa to pise ) a dal som aj stavu z toho ananasu, ale aby to nebolo slabe, tak skoro celu flasu rumu :)


karamel je cukr co se uz neuzdravi!

QueenOfEvil

helou, neviete nahodou niekto  ako skaramelizovat cukor , co tam okrem cukru ide :D

Ing. nemtom

brix will be shat

domino3d

Quote from: QueenOfEvil on  12.04.2010, 21:02:05
helou, neviete nahodou niekto  ako skaramelizovat cukor , co tam okrem cukru ide :D

tak aby si nezapiekol hrniec tak kus mlieka tam prileej a na malom plameni to var :)


a Bc. nemtom : haha kolko humoru  :ropebanana:
toto spravis len raz mozes hrniec vyšmarit  bq
vivat academicus

Havran

Quote from: Domino3D on  12.04.2010, 23:35:06
Quote from: QueenOfEvil on  12.04.2010, 21:02:05
helou, neviete nahodou niekto  ako skaramelizovat cukor , co tam okrem cukru ide :D

tak aby si nezapiekol hrniec tak kus mlieka tam prileej a na malom plameni to var :)

ta ked tam da kus mlieka, tak to bude mat fest inu farbu jak normalny karamel

ja som to robil bez vody a neviem no dajak sa mi to nespiekol hrniec, samozrejme to treba pomaly, na elektrickej je to v podstate lepsie robit lebo si mozes nastavit teplotu
Achievement of your happiness is the only moral purpose of your life.

mishelka

nieco podobneho charakteru ako karamel sa da spravit aj zo salka :)
  

#define TRUE FALSE //Happy debugging suckers :D

domino3d

hej obaja mate pravdu, i tak še dá, i tak :)
vivat academicus

Havran

sice to je dakus offtopic, ale fasa stranka na wallpapers bo skoro kazde rozlisenie tam je a celkom dobre obrazky tam maju

http://www.ewallpapers.eu
Achievement of your happiness is the only moral purpose of your life.

stricky

akoze dost ti poviem, by si si mal zmazat sam...

domino3d

Quote from: Domino3D on  01.04.2010, 02:54:33
KOLAC
piskotova drť + kakao (granko) + kokos + maslo (alebo lekvar, podla chuti) + 1-2dcl rumu
hmotu premiesame a vytvorime z nej gulky, ktore este mozme posypat kokosom
zjeme, ideme spat

dnes som to robil a vizera to takto

vivat academicus