• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre Å¡tudentov Technickej Univerzity v KoÅ¡iciach.

poradte prosim

Started by runaldo, 21.06.2009, 04:45:28

« predchádzajúce - ïal¹ie »

runaldo

aky je rozdiel vo frézovani subeznom a protibeznom z hladiska kvality obrobenej plochy???

cheMicka

pri subeznom frezovani nastroj [vykonavajuci hlavny rezny pohyb (freza)] sa otaca v smere posuvu obrobku. pri protibeznom frezovani sa nastroj otaca v opacnom smere ako je posuv voci obrobku. z toho vyplyva ze pri protibeznom frezovani sa trieska odobera drsnejsie a da sa povedat ze po taktomto frezovani ma obrobena plocha vyssiu drsnost. no vyber druhu frezovania zalezi hlavne na druhu a kvalite obrabanej plochy.

Luk1

nezakladam novy topic, ale spytam sa tu
nevie niekto nahodou nejaku metodu crackovania md5 hashov ? passcracking.com mi nepomohlo...

Za slovensky narod bije mi srdce v hrudi.

LM

no to chces akoze lamat nejaku md5 ?
no ak ano, tak potom si vezmi nejakeho rippera a vyskusaj brute force!
Ak je to kvalitnejsie heslo, a navyse pouzivajuce narodne znaky, tak to nezlomis nejako skoro.

Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
- Jeff Pesis

Who's General Failure and why's he reading my disk?
- Anonymous

Internet is so big, so powerful and pointless that for some people it is a complete substitute for life.
- Andrew Brown

Cadmus

v podstate ti netreba uhadnut rovnake heslo, ale len take heslo, ktore ma rovnaky md5 hash. a takych je nekonecne vela :D aj zlozite heslo so zatvorkami a dlznami moze mat rovnaky hash ako napriklad f.

Agamemnon

na kolizie md5iek su nejake softy... su tam rozne metody, ktore to zrychlili na take casy, ze kolizia md5ky sa da urobit radovo v hodinach (nepamatam si tam tie casy, ale mam pocit ze to bolo okolo hodiny na obycajnom intel 4-jadre)...
use google :)
All code is crap.

42

psicho

Quote from: Luk1 on  10.07.2009, 04:38:08
nezakladam novy topic, ale spytam sa tu
nevie niekto nahodou nejaku metodu crackovania md5 hashov ? passcracking.com mi nepomohlo...

jasom otom mal bakalarku viac menej, mam nato jeden tool , napis mail dohodneme sa
read my blog> www.codemazing.com <read my blog

psicho

inak google je tiez skveli cracker, zadaj hash do googla a doooost dooost dooost velmi vela ti najde :) najme tie m5 kove sracky tych je kopa, len treba v spravnom formatovani zadat tu hash hodnotu
read my blog> www.codemazing.com <read my blog

Luk1

no do gguglu som to zadal a naslo akurat tak <>, a hej o tych koliziach som precital dost a ze na notebooku sa to da spravit za kratky cas ale ziadny soft som nenasiel...

cheMicka

nebudem zakladat novy topic, tak pisem tu...

mam taky problem, ze mi cez den z nicoho nic nejdu otvarat stranky v ziadnom prehliadaci. pripojenie na net je normalne, samozrejme qip ide a vsetky programy, aj irc v opere... atd. cize netom to asi nebude.. len proste otvorit hociaku stranku v ziadnom prehliadaci nejde. napise hlasku ako ked je chybne pripojenie na net.. az ked restartujem pc tak je vsetko v pohode. trva mi to uz dlho mozno aj rok. dakedy sa to nestane cez den a niekedy aj 4 krat. niekedy aj dvakrat za sebou .. no neviem cim to bude... btw. OS - vista

kOsTi

odpoved je presne na konci prispevku :D

...ale nie no... ako fakt ked som mal na booku vistu tiez mi to dakedy robilo ale neviem presne pricinu... mozno sa posaha DNS abo co
:trestac:

cheMicka

ta tiez neviem ci to nebude daco s tou skvelou vistou, lebo na XP sa mi to nikdy nestalo.

Ing. nemtom

blame the user not the software
brix will be shat

Luk1

kOsTi

piton

Escape the "Gates" of hell, run Linux. :ringsmiley:
"Iba život, ktorý žijeme pre ostatných, stojí za to." - Albert Einstein

nighthunter

10 veci ktore na PC nenavidim
1. MAIS 2. Vista 3. Office 07 4. ICQ 5 Internet Explorer 6 WMP 7 BSOD 8.......(prijimam napady)

kOsTi

bo este neni final ty lolo :P

Ing. nemtom

firmy nechcu nikdy nic nove, a suhlasim s nimi, naco menit co dobre funguje, ludia im s tym nebudu vediet pracovat
brix will be shat

ppt

Luk1: to iste som mal do tejto chvile aj ja. Uz mi to fachci :-)

Havran

taka divna otazka tuna, ked idem kupit LCD monitor, neviete jak najlahsie zistim ci to je TN, ISP, PVA abo proste jakou technologiu to je robene ? bo oni tote veci v prospektoch bars nepisu
Achievement of your happiness is the only moral purpose of your life.

Ing. nemtom

na stranke vyrobcu sa urcite da docitat
brix will be shat

Mao

zvycajne pokial tam nie je nic napisane tak je to TN. S-IPS, PVA maju vacsinou udany typ panelu.
Este by sa teoreticky malo dat rozlisit podla pozorovacich uhlov, S-IPS panely maju 178/178, S-PVA tusim ze takisto.
A posledne mozne kriteriu je cena. :) pod 350E za 22 palcovy s inym ako TN panelom sa asi nedostanes, i ked az taky prehlad nemam, ale co som narychlo pozrel tak malo by to byt tak

kOsTi

na 99% plati ze ak tam napisane nic nie je tak je to TN... ak je to nieco ine, je to tam napisane :)

stricky

pravdepodobne mi odislo nieco na grafickej karte lebo nedokaze zrolovat bez problemov ani stranku, vyhadzu zvisle ciarkovane pasy na obraze a tak.. hlasi chybu s openGL a 3D akceleratom ci co vsetko... a rozmyslam teda nad nejakou graf kartou do 70€... reinstal softu nepomohol, idem otestovat inu graf. kartu, tak ak bude chyba v nej, tak dajte tipy ze aku novu...d