• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

notebook

Started by CLEMENZAAA, 09.01.2010, 16:53:39

« predchdzajce - alie »

CLEMENZAAA

poraďte...aká značka? Acer, Asus, Intel, HP, Toshiba ... a ostatné? kt. z nich je najsamlepšia? resp. kt. z nich by ste odporúčili a kt. nie?

markus

no rovno ti poviem ze asus nie :D k zvysku nech sa vyjadria skusenejsi :D

wirer

bráško tiež na nový Asus nadáva, predtým mal Fujitsu-Siemens, 4 krát reklamácia v priebehu roka a pol...

ja osobne mám HP Pavilion, celkom som spokojný, na tú dobu keď som ho kupoval, bol v pohode. teraz už dosť nestíha (2 a trištvrte roka nezvláda hlavne baterka a častým prenášaním v nevystužených taškách po autobusoch si odniesli hlavne pánty a niektoré plasty...)

vojto

Ja som mal Asus asi dva roky a nebol s nim jeden problem, akurat, ze baterka po roku odisla, ale myslim, ze to je pri takychto znackach celkom bezne ..

Vsetci nadavate na Asusy, ale podla mna je to celkom v pohode znacka a ked mas zaruku, jaky problem.

ApokalypS

sused ma acera a povedal, ze keby vedel, co to kupoval, tak by od toho siel uz davno..

edit: btw, mam pocit, ze terajsie asus notebooky su oproti tym predoslym radam uz asi lepsie..
80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

stricky

ja mam tiez asus, uz druhy rok, a musim poklopat po stole, jedine co mi na kus odislo bol chladic, ale to mi vymenili este v zaruke, acer by som nebral ani zadara, brasko ma tiez HP pavilion a slape v poho, mne sa teraz celkom pozdavaju Toshity... :-)

ale najlepsie tu pochodis, ked das cenu do kolko zhanas book, na co ma byt, a isto ti tu nieco vyberieme :-)

mishelka

Acer nekupuj, shity to su neskutocne...
Ja mam asus rok a ide v pohode, ziadne problemy. Jedine s adapterom, ale vzhladom k tomu, ze ho stale skladam do puzdra a ta snura sa kruti, sa ani necudujem. Akurat mam problemy s ovladacmi, ale to nie je problem notebooku, ale operacneho systemu.
Bateriu pri napajani zo siete vzdy vyberam. Pri dlhsom napajani zo siete to ziadna bateria nevydrzi dlho.

#define TRUE FALSE //Happy debugging suckers :D

totaluser

tak tak, nove Asusy uz su o dost lepsie ako to bolo predtym

toto ma celkom prekvapilo ked som to cital prvykrat

http://www.dsl.sk/article.php?article=8338

dovtedy som bol toshiba+lenovo positive

aj ked hlavne zalezi od toho z coho je spravene chassis (šasi) notebooku, nie tak až od značky

kOsTi

cisto podla znacky sa vyberat neda, chcelo by to trosku viac poziadaviek :)
:trestac:

CLEMENZAAA

takže cena cca 600-700€(+/- 50€, ale asi skôr len + :D)
a využitie? klasika...programovanie, photoshop, coreldraw, filmy, surfovanie, sem tam možno nejaká hra (ale ja na hry už moc nie som, max poker, cs, nejaká ta stratégia)...ale skôr na tie programy, a samozrejme dobrý pomer cena + kvalita...a aby to za pol rok nebola extra šunka, keďže vývoj ide dopredu...
rozmýšľal som na týmto...
http://www.datacom-ke.sk/trhak-asus-k50in-sx152v-sk_d47793.html
alebo
http://www.datacom-ke.sk/asus-n61vn-jx072-sk_d47042.html
neviem ale aj ja som počul vo svojom okolí že ASUS = shit...hovorili že jednoznačne TOSHIBA...no sused má TOSHIBU a mal s ním problémy...je pravda že to bolo asi Vistou :D

stricky

aky OS v tom chces mat?

stricky

vojto

Na tvojom mieste by som do toho natrepal viac penazi a kupil si Mac. Akoze nechcem tu rozbiehat flamewars, lebo tu ste sami PCckari, ale v niektorych veciach su Macbooky o tolko lepsie, ze ziadne PC notebook sa im nevyrovna. Mozem popisat ak chcete.

citro

z mojho okolia:

ASUS, odisla dvd mechanika, inak v pohode
HP su dost kazive tam odchadza vsetko mozne + platis par tisic za znacku
ACER praskol displej  :D
MSI novej rady sa celkom daju...chladenie trosku nestiha ale da sa to

Ono ide skor o to ako s tym bookom zaobchadzas. Ja a iny kamos mame presne ten isty book. Jemu odisiel jeden pant nadobro, dalsi mu odchadza teraz + mu praskol plast (oramovanie displeja) + praskla klavesnica... moj je pokope  :)

ked nejak nehras hry a chces to mat aj po roku pokope tak ja by som bral Lenovo

CLEMENZAAA

operačný systém...XP alebo Windows7...
ta toshiba je mazná...neviem prečo som ju nenašiel :/
BTW: viac peňazí nemám keďže som zarábajúci študent...nemám bohatých rodičov a ani nič podobné...vystačím si s lepším priemerom + chcem ešte aj kúpiť LCD na pc

mishelka

Quote from: totaluser on  09.01.2010, 18:05:20
tak tak, nove Asusy uz su o dost lepsie ako to bolo predtym

toto ma celkom prekvapilo ked som to cital prvykrat

http://www.dsl.sk/article.php?article=8338

dovtedy som bol toshiba+lenovo positive

aj ked hlavne zalezi od toho z coho je spravene chassis (šasi) notebooku, nie tak až od značky
jj tiez som bola prekvapena. Chassis mojho notebooku je velmi pevny a kvalitny, co som bola prekvapena, ani displej nelieta, panty drzia v pohode. Vsetko je z tvrdeho plastu. Myslim ze by s tym by nemal byt v buducnosti problem. Odporucam ale kupovat notebook bez kovovych tlacidiel, ked sa mi pokazil adapter (vyrazalo z neho 100V), dostavala som od nich rany... :whacko:
A ked budes kupovat notebook, daj si pozor hlavne na displej, ten plast musi byt tvrdy, nesmie sa ohybat a ked pokyves notebookom, nesmie lietat, musi to byt pevne. Ked ho jemne stlacis z druhej strany, na displeji to nemsmie byt vidno. LCD je velmi zranitelne a ked sa pokazi, radsej novy notebook...

Quote from: citro on  09.01.2010, 19:35:30
z mojho okolia:

ASUS, odisla dvd mechanika, inak v pohode
HP su dost kazive tam odchadza vsetko mozne + platis par tisic za znacku
ACER praskol displej  :D
MSI novej rady sa celkom daju...chladenie trosku nestiha ale da sa to

Ono ide skor o to ako s tym bookom zaobchadzas. Ja a iny kamos mame presne ten isty book. Jemu odisiel jeden pant nadobro, dalsi mu odchadza teraz + mu praskol plast (oramovanie displeja) + praskla klavesnica... moj je pokope  :)

ked nejak nehras hry a chces to mat aj po roku pokope tak ja by som bral Lenovo
kolkorocne boli tie pocitace? lebo tie nove su v pohode, starsie sa kazia... A z notebooku si netreba robit lietadlo :D :D :D

#define TRUE FALSE //Happy debugging suckers :D

totaluser

inac VBI este funguje na slovensku?

otec ma chassis Compal fl90
ku tomu nV 8600GT, 2GB ram a c2d t7500 (je to uz 2 roky stary book) a to šasi je božske
mal som v ruke HP Compaque pressario a tam je šasi strašne mekke/krehke/lahko rozbitelne :o bu

Ing. nemtom

Quote from: vojto on  09.01.2010, 19:33:52
Na tvojom mieste by som do toho natrepal viac penazi a kupil si Mac. Akoze nechcem tu rozbiehat flamewars, lebo tu ste sami PCckari, ale v niektorych veciach su Macbooky o tolko lepsie, ze ziadne PC notebook sa im nevyrovna. Mozem popisat ak chcete.

popis (nechcem flame, len som zvedavy)
brix will be shat

LNC

omg..
moje skusenosti, ok? takze:
acer - ani bohovy, kazi sa to jak svina
asus - detto
toshita - dost kazive, obrovske adaptery, nekupil by som
lenovo - jedine Thinkpad rady, ale tie su bars drahe
vbi,msi a ine pseudo znacky nexcem ani vidiet
HP - co sa tyka kazivosti mam s nimi najlepsiu skusenost. osobne mam 3. HP a moj prvy book z pred 6 rokov este funguje a bol to plastovy shit s celeronom!

tak a teraz, co si kupit. vzdy ide len o cena/vykon/kvalita.
neni nic horsie, ked sa Ti posere asus a musis 30 dni cakat, lebo ho posielaju do CZ na opravu..

Ja osobne som kupil HP Probook s 2ghz core 2 duo, 4gb ram, 500gb hdd, 512mb ati 4350, wifi, bluetooth, 15,6palc led, numericka klavesnica, bez OS.
co to stalo? 576€ s DPH
hodil som tam x64 7cku z MSDN a som spoko neskutocne..
jedine co moze byt otravne su tie leskle povrchy.. ale to ma nesere, na kryt dam nalepku co ho oxrani za par € a vnutro obcas prebehnem pribalenou handrickou..
BTW klavesnica je taka ako na macbookoch, velmi pohodlna.

netvrdim, ze HP je the best, len pisem moje skusenosti. Paviliony neodporucam. Taktiez si nemyslim, ze HP si uctuje za znacku.. pre mna je podstatne, ze mi neodide disk pred skuskovym napr. atd.. ako sa to moze stat inde :)
http://www.digitalnysvet.sk/ lubim moj HP Probook

totaluser

a najlepsie ked mozte ten book vyskusat na predajni

to HP nema dobre poriesene chladenie

to ze som pri instalacii softu vykuril CPU na 90°C mi zili netrhalo, ale ked som zistil, ze HDD malo 88°C tak ma skoro j***o
book bol na drevenom stole, nezapraseny (bolo to 3 en od kupy), inac panty zatial drzia (1.5 roka) ale plasty sa prehybaju a avrzgaju

vojto

Quote from: Bc. nemtom on  09.01.2010, 20:08:36
Quote from: vojto on  09.01.2010, 19:33:52

popis (nechcem flame, len som zvedavy)

* Hlinikove telo z jedneho kusku. Ovela odolnejsie, ako plast. Uz neviem kde, som pozeral fotky ako to niekomu spadlo zo stola, a sice sa hlinik dost pokrivil, vnutornosti uplne v poriadku. A je to najtensi a najlahsi notebook jaky som kedy drzal v ruke. (okrem macbook air ^^)
* Ziadne vetranie. Neviem jak to robia, pise mi sice 2000rpm, ale vetrak som nepocul hucat ani nepametam :)
* 7 hodinova baterka - fakt tolko vydrzi.
* Displej - nove maju neuveritelne podanie farby. Teraz mam pripojeny externy Samsung a ked porovnam bielu farbu, ta na Samsungu mi pride ako zlta. Nie som grafik, takze to by pre mna nebol nejaky velky dovod, ale prispieva to. :)
* Mac OS X. Co sa tohoto tyka, nechcem robit nejake porovnavania s 7/Vista, lebo som na Mac presiel este za casov XPciek, ale vtedy to bolo brutalna zmena. Ziadne mrznutie, nic podobne. Aplikacie su vyladene do detailov. To je Apple kultura. Vidiet to aj na iPhone. Nerobia vela funkcii, ale to co robia premakavaju fakt do detailov. A tuto kulturu si adoptuju aj vsetci programatori pre Mac, aj ja, co robim zatial iba web aplikacie. Samozrejme, obcas to naserie, ked sa cosi neda nastavit, tak ako by som si predstavoval, ale da sa s tym zit.
* Safari. Jedine, co sa mu moze vyrovnat este jak tak je Google Chrome. Donedavna som pri programovani pouzival Firefox, koli Firebug, ale Safari uz ma tiez cosi podobne, tak Firefox teraz uz takmer nepouzivam - a je to neskutocny rozdiel v rychlosti. Ja dokazem pocitit rozdiel v rychlosti pri niecom takom, ako je otvorenie noveho tabu. Safari je aj dovod, preco by som si iny smartphone ako iPhone nekupil (aj ked nemam zatial :)), skuste si najst na youtube porovnavania pri nacitavani stranky. Safari tiez podporuje CSS animacie, ktore su vykreslovane na grafickej karte, nie na procesore, co som si aj vyskusal minule :) (Inac Safari na Windows je cosi uplne ine ako Safari pod Mac)

A take extra veci:

* Mozete vyrabat aplikacie pre iPhone (samozrejme aj pre Mac). Ja sa s tym prave teraz zacinam hrat. Apple pouziva jazyk Objective C, a ich kniznice su ukazkou nadhernej organizacie kodu. Apple predal spolu 20 milionov iPhonov, tak si len predstavte ten potencialny trh.
* Hry sice nefunguju, ale WoW ano, co je velka vyhoda :D

LNC

neviem o akom HP hovoris, ale moj terajsi sa neprehrieva ani po 3 hodinax, ked je polozeny na matraci..

prestan tu drbat s MACami, posli mi 500€ a potom si kupim tuto USshitovinu!

Divim sa, ze este nemas iPhone..

BTW, tak to vyzera, ked nexces flame?
http://www.digitalnysvet.sk/ lubim moj HP Probook

padre

moj nazor je taky ze nieje kus ako kus ...mozes mat napriklad 2 rovnake toshiby a jedna ti odide po pol roku a drua ti bude ist aj 5 rokov.
pracoval som rok na servise pc a acer by som nebral ani zadarmo ako bolo spomenute...kazdy treti kus bol reklamovany, ja mam asu 2 roky a spolu so mnou aj dalsich minimalne 10 ludi co poznam...mam ho uz po zaruke a jedine preco som ho reklamoval bolo to aby mi zadara vymenili chladic...ale to bola moja vina (prach), na reklamacii bol tyzden aj s cestou, prisli si ponho, cez net som kontroloval co s nim robia a kde je a o tyzden mi ho zadarmo priviezli. Cize zhrniem ja sa priklanam k asusu (cena-vykon-servis), a ine varianty toshiba ci lenovo, ak si chces priplatit ani DELL nie je zly aje preboha nie acer :)

tino8

tak ten moj Hp sa prehrieva uz mozno po hodine, a je to asi tak 8-9 mesacny book... k priblizne 85°C mu staci Chrome,foobar(na hudbu),skype a tahanie dakych torrentov... a ten chladic je pomaly hlasnejsi ako hudba ked ide z notebookovskych repracikov :D

karamel je cukr co se uz neuzdravi!

citro

btw skusenost s HP servisom:

kamos dal reklamovat HP, kvoli pokazenej mechanike. Po 30 dnoch mu poslali odpoved ze si moze vybrat novy notebook + zvysok mu vyplatia.

Ano HP je dobre uz len kvoli ich servisu ! No neoplati sa?