• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

auto

Started by domino3d, 24.03.2012, 03:16:01

« predchdzajce - alie »

domino3d

cavte,
neviete poradit ake nove auto sa da kupit tak okolo 10.000€
rozmysla sa nad ford fiesta a opel corsa v celkom dobrych vybavach uz aj cenach, ide hlavne o spotrebu a kvalitu, teda sadnem idem, nestaram sa o neho, mazda2 a ibiza su dosta male, dnes som sa bol na to pozret.
je to skor do mesta, pre mamu a tak.
vivat academicus

domino3d

vivat academicus

tino8

polo je podla mna idealne aj ked to stoji od 11-12, a co pocuvam tak ani fabia neni zla, ale nevyznam sa velmi...
btw aj duster je uz v takej cene, ale do mesta to velmi nema zmysel

karamel je cukr co se uz neuzdravi!

domino3d

diki za nazor
mama nechce skodu, a to polo je super, chcel som to ale ked som si sadol do neho... tam ja sa nezmestim sice mam len 190cm ale je male jak mazda2, suzuki splash/swift ma viac priestoru vo vnutri.
Zvlastne su niektore tie auta, z vonka/na obrazkoch vyzera v pohode ale dnuka sa nenapakujes ked mas skoro 2 metre (plati aj pre kus vacsie auta, napriklad taky leon :emot-shakehead: )
vivat academicus

stricky

skus pozriet vw UP, alebo fiat punto, suzuki swift, splash popripade.... aj ked z logickeho hladiska by som skor siel do skodovky... nahradne diely su nahradne diely...

tommy-sv

Fiesta. V rodine mame jeden rocnik 2007 a ma uz cca 120 tis. km. Nikdy ziadna ani len mensia porucha. Fordy su celkovo v TUV rebricku spolahlivosti velmi vysoko aj oproti autam strednej alebo vyssej triedy. Je to 1.25 benzin a teraz zerie okolo 6l/100 kombinovane (cca 50/50 mesto/mimo). Neviem ako su na tom nove motory no neverim ze nieco pokazili ;)
"Čím skôr zomrieš, tým dlhšie budeš mŕtvy."
"Radšej viac vypiť, ako menej zjesť."

robo7691

mam Ford Fusion, podvozok ma z Fiesty... Miesta je tam dost, a obrovský kufor... Hoci nevyzerá velmi k svetu tvarovo, som s nim spokojný. Za 10 000 E, som ho mal s plnou výbavou...

domino3d

po dlhom citani fór, diskusii a testov, plus po precitani vasich nazorov a skombinovanim s poziadavkami jake auto aj mame vyhovuje tak asi sa to vyriesi nasledovne:

#1 ford fiesta
#2 polo, swift, rio,
#3 corsa, venga/ix30

...ibiza, yaris, fabia nie su zle, praveze maju asi najlepsie vybavy za tie ceny, ale nepresli vyberom :D
Punto a francuzov som zatial nebol pozriet
vivat academicus

Johny Bravo

urcite fiestu.. som planoval takisto vymenit moj stary focus na fiestu, ale potom som prisel na to, ze do auta sadnem max raz do tyzdna, takze zbytocne vyhadzovat peniaze :)

tino8

a za fiestu hovori aj to ze je to najlepsie auto v pocitacovych hrach za rok 2011 :D

DarthVader

mno ford je fajn vraj akj ked nemal som skusenost tj. nik u nas nema forda, mame zato skodovky a podla mna nova fabka je fajn z tych seckych co tu boli segra to ma tusim v nejakej stradnej vybave a fakt klobuk dole az na to no ze vacsi ludia tam ledva vojdu vzadu si velmi nesadnes atd ale to je klasika :) ja osobne mam opel a som velmi spoko na druhej strane podla mna to su celkom precizne robene auta, na tom mojom jazdil uz snad kazdy z nasej rodiny a stale to jazdi pomerne kvalitne :) no lem tie nahradne diely no :) autorizovanou cestou no way :D

fakovnik

Whoever said money can't buy happiness isn't spending it right.

Agamemnon

All code is crap.

42

tino8

ak si si vsimol tak duster je iba slaby odvar toho co vela ludi povazuje za vhodne do mesta, x5, x6 a dalsie...

Agamemnon

ked si moze niekto kupit x6... co je nezmyselne auto... ani do mesta, ani do terenu... uplne na nic... tak kludne aj duster do mesta...
a ked tu navrhli tu ladu, tak kludne aj ten duster potom uz ;)

ako, ak rozhodujuca je cena... tak napr. thalia alebo fluence...
All code is crap.

42

stricky

<> na kopote ee

Agamemnon

ja som si to tiež nekúpil :) ale lacné sú a pomerne veľké v pomere k cene :)
All code is crap.

42

xxx3

ber Fiestu ... pre zenu do mesta idealne auto .. male, svizne a aj dobre vyzera

domino3d

dnes sa zlozila zaloha za fiestu 1,25 i
celkom dobre to jazdi, eps, klima, elektrony, posilnovac, trosku spetaky su na pindu ale ta co uz
:bannana_guitar:
vivat academicus

Johny Bravo

ApokalypS

Quote from: domino3d on  24.03.2012, 03:16:01
.. teda sadnem idem, nestaram sa o neho, ..
prepac, neda mi to, ale ked sa chlap uz ani o svoje auto nestara, tak to je zla vizitka ;D

edit: ale to video je pecka :) to su blazni :) vzdy ma fascinuju, co dokazu vymysliet, len aby sa zabavili pri testovani aut

stricky, co kapota, ale videl si ako sa zadny kufor otvara? neviem naco v renaulte myslia, ale :emot-LMAO:
80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

domino3d

Quote from: ApokalypS on  28.03.2012, 16:21:43
Quote from: domino3d on  24.03.2012, 03:16:01
.. teda sadnem idem, nestaram sa o neho, ..
prepac, neda mi to, ale ked sa chlap uz ani o svoje auto nestara, tak to je zla vizitka ;D
neprepacim :( asi sme sa nepochopili, ale to sa stava ;) ja sa staram o auto, ale myslel som to tak ze nechcem stale auto nosit do servisu , alebo proste potrebujem aby to slo a nepotrebovalo stale roztlacat ked chcem ist niekde v zime, tak jak sme mali starsie auta, stym proste nemozes ist nikde na dovolenku
ked mas rodinu a kopu povinnsoti to posledne co ti chyba je riesit nejaky alternator dokakany
a bude to auto viac pre mamu takze si neviem predstavit ze tam s adaco bude riesit kedze to je vsetko elektricke a zadeklovane, plus nesmies sahat dotoho lebo porusis zaruku
vivat academicus

domino3d

vivat academicus

tommy-sv

Quote from: domino3d on  28.03.2012, 20:43:16
neprepacim :( asi sme sa nepochopili, ale to sa stava ;) ja sa staram o auto, ale myslel som to tak ze nechcem stale auto nosit do servisu , alebo proste potrebujem aby to slo a nepotrebovalo stale roztlacat ked chcem ist niekde v zime, tak jak sme mali starsie auta, stym proste nemozes ist nikde na dovolenku

myslim ze s fiestou to bude v pohode, ten motor sa nam celkom osvedcil. urcite zalezi aj na danom kuse, no dufam ze vam bude dobre sluzit.
ta udrzbovost je vcelku dolezita vec. ja mam trocha vacsi diesel a minule mi napr. hlasilo vadny FAP filter... vymena + aditivum + praca by vysla mozno aj na tisicku a to uz je riadna palka. pri fieste take veci nehrozili.
"Čím skôr zomrieš, tým dlhšie budeš mŕtvy."
"Radšej viac vypiť, ako menej zjesť."