• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Android - WAPové APN

Started by sulo, 03.02.2011, 03:06:35

« predchdzajce - alie »

sulo

Zvažujem objednanie mobilu HTC Wildfire.
Ak máte náhodou niekto tento telefón alebo iný mobil s Androidom, funguje vám pripojenie na internet cez prístupový bod (APN) "orangewap"? (Je jediný dostupný na Prime.) Funguje aspoň vstavaný prehliadač a Opera Mini?

Ďakujem.

Corse

miskotz

ahojte
ja mam SE X10 mini android 2.1ku a net mi ide vpohode aj ked mam O2. treba to len nastavit, bud z nejaky moblnych forumov alebo nejakou aktivacnou sms.
Otoč sa k svetlu a tiene ostanu za tebou

wirer

aktivačnou sms neviem či to nebude problém. aspoň GalaxyTAB s tým problém mal, dokonca kolegyňa mala problém na androide nastaviť prístupový bod. takže odporúčam sa s tým skôr pohrať...

miskotz

Quote from: wirer on  05.02.2011, 04:16:02
aktivačnou sms neviem či to nebude problém. aspoň GalaxyTAB s tým problém mal, dokonca kolegyňa mala problém na androide nastaviť prístupový bod. takže odporúčam sa s tým skôr pohrať...

aha tak to neviem ze ci robi problem ta akt. sms pri kazdom droide, mna to preto napadlo lebo otcovi som teraz cez aktivacnu sms riesil net na nejaky cinsky mobil  ;D

dodavam nastavenia pre orange z fora

nastavenie pre ORANGE SK internet a MMS

Treba vytvorit nove APN v nastaveniach:
menu/nastavenia/bezdratove pripojenia siete/mobilne siete/nazvy pristupovych bodov/

Menu: Novy nazov APN

meno: Orange Internet
Nazov APN: internet
Proxy: nenastavene
Port: nenastavene
Uzivat. meno: nenastaveno
Heslo: nenastaveno
Server:nenastavene
MMSC: nenastaveno
Proxy server systemu MMS: nenastaveno
Port systemu MMS: nenastaveno
Protokol MMS: WAP 2.0
MCC: 231
NMC: 01
Typ overenia: ziadne
Typ nazvu APN: default
Menu: ulozit

Potom dame vytvorit novy:

meno: Orange MMS
Nazov APN: mms
Proxy: nenastavene
Port: nenastavene
Uzivat. meno: mms
Heslo: mms
Server: nenastavene
MMSC: http://imms.orange.sk
Proxy server systemu MMS: 213.151.208.145
Port systemu MMS: 8799
Protokol MMS: WAP 2.0
MCC: 231
NMC: 01
Typ overenia: ziadne
Typ nazvu APN: mms
Menu: ulozit

Teraz by nam mala svietit pri APN Orange Internet zelena gulocka a uz by malo vsetko fungovat...
Otoč sa k svetlu a tiene ostanu za tebou

bubo

Na mojom ked som si kupil O2 kartu, stacilo nastavit pole "APN" (nie "Name") na o2internet, a vsetko fungovalo.. MCC a MNC sa nastavi samo.
:puf:

ppt

No len zakladatel temy sa pytal na APN pre Primu. Pokial viem, tak s internetom cez primu (resp. aj orangeclick) je problem, kedze tieto predplatene sluzby podporuju len WAP. Mozno sa to zmenilo, kedze som to prestal sledovat - odkedy som presiel do O2. Vlastne to bol najhlavnejsi dovod, preco som presiel od orangeclick do O2.

ApokalypS

aha, dobre vediet..
ja som dostal novy telefon a nastavit na nom access point sa mi doteraz nepodarilo..
skusali to v zakaznickej linke so mnou ako s blbym.. najprv aktivacne smsky a potom rucne nastavenia, no nejde to..
a to nemam ani android
80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

sulo

OK, skúsil som to, tu je výsledok - s WAPovým APN na Prime (orangewap):
Vstavaný prehliadač - funguje bez problémov
Ostatné aplikácie (skúšal som: Opera Mini, Opera Mobile, Android Market, YouTube) - nefungujú

ApokalypS

Quote from: sulo on  10.02.2011, 05:59:27
OK, skúsil som to, tu je výsledok - s WAPovým APN na Prime (orangewap):
Vstavaný prehliadač - funguje bez problémov
Ostatné aplikácie (skúšal som: Opera Mini, Opera Mobile, Android Market, YouTube) - nefungujú
detto, u mna to iste :) nechapem to
80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/