• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.
 

Jazykovky v KE

Started by sandusky, 22.03.2011, 13:41:14

« predchdzajce - alie »

sandusky

Mozno offtopic - ake mate skusenosti s jazykovkami v KE? Ktoru odporucate na nemecky jazyk?

Shwollo

http://chantal.sk/ sem som chodil na AJ. Mám pocit, že učia aj NJ.
http://www.aveducation.sk/index.php?id=ke_kompletna_ponuka&k=Nem%C4%8Dina príp. ešte aj tu môžeš skúsiť
nepíšte mi SS - radšej mi píšte mail. (tá obálka pod mojim avatarom :)))

hardest

a na tej anglictine bolo ako ? Naucil si sa vela a dobre?

Shwollo

#3
dá sa povedať, že hej. Ja som spokojný. 90% času je konverzácia. Lektor sa ťa pýta a ty mu odpovedáš. Rozprávať sa naučíš pomerne jednoducho. Môžeš sa tam zadarmo prihlásiť na ukážkovú hodinu a uvidíš ako to funguje. Učia to Callanovou metódou. Títo sú dokonca aj na jedlíkovej (ak si na intráku).

ešte som zabudol na toto: http://www.united-school.sk/ aj sem som chodil :D. Je to viac-menej to isté, len iná škola. Tu majú dokonca aj britského a amerického lektora.
nepíšte mi SS - radšej mi píšte mail. (tá obálka pod mojim avatarom :)))

hardest

kus som pozeral tu callanovu metodu .. tam sa uci skor rozpravat ci aj gramatika ? ... kolko ludi tam je naraz ? ... popis taku jednu hodinu ako prebieha, ked sa ti chce :D dik

Shwollo

Tam sa učí gramatika tým, že sa kecááá - a ono to vážne funguje. Dostaneš knihy (môžem ti ich poslať na ukážku ak cheš). Na začiaku hodiny sa zopakuje to, čo bolo na poslednej hodine a potom sa berie nové. A potom sa to zas všetko zopakuje :D. A na konci hodiny sa píše diktát, prípadne sa ešte číta z knihy - ale toto je posledných 10 - 15 minút z hodiny. Ale to závisí od lektora. Niektorí píšu diktáty, s inými sme zas precvičovali slovíčka a pod... Ťažko sa tá hodina popisuje. Ak máš záujem tak choď na tú ukážkovú hodinu - je to zadarmo tak nemáš nad čím rozmýšľať  ;). Tam najlepšie zistíš ako to v skutočnosti vyzerá.
V United prídeš na skutočnú hodinu a len tam sedíš a pozeráš sa na študentov ako kecajú. V Chantal zas na ukážkovej hodine nie sú študenti, ale len ľudia, ktorý sa prišli na tú hodinu pozrieť. Tam sa aj aktívne zapájaš. Keď som sa minulý rok rozhodoval, kde pôjdem tak som bol na oboch :D. No a potom mi celý týždeň vyvolávali z oboch jazykoviek, či k nim prídem :D.

Počet ľudí je tuším oficiále od 4 do 8, alebo tak nejak. V united sme boli 4ja ale zas v Chantal sme boli 10ti. Pri 4och je to 100x lepšie. Kvaltita lektorov je cca rovnaká, aj keď v Chantal je bolo zas viac srandy :D
nepíšte mi SS - radšej mi píšte mail. (tá obálka pod mojim avatarom :)))