• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

NoM

Started by Pusta, 17.01.2008, 23:40:04

« predchdzajce - alie »

Pusta

xixi :D nooo to by som povedala ze to patri k tomu ze ti bud on nakresli alebo ti povie nech ty nakreslis a vysvetlis :) aby videl ze tomu rozumies.... napriklad ti moze dat nakreslit tie binarne a ternarne diagramy(tie ternarne diagramy boli zabite...lebo  na prednaske k nim povedal 3 vety a na skuske od teba chcel vsetko co sa len dalo k nim povedat :D ) ... alebo ti moze dat nakreslit rozpad austenitu na perlit a a a alebo IRA a ARA diagram  a a a alebo aky vplyv ma rychlost ochladzovania na strukturu  bn

cheMicka

jaj tak to este celkom v pohode si mylsim. lepsie robit s obrazkami ako len tak odveci rozpravat podla mna :D my sme o tych binarnych diagramoch na prednaskach nic nemali.. len na cvikach. ajs me z toho pisali pisomku uz :D no a konecne viem presne o co sa tam jedna lebo dajako na strednej som tomu nevenovala pozornost :D

cheMicka

myslim ze od nas nebude az tolko vyzadovat ako od vas kedze ste hutnici... aj ked vlastne nechapem preco mame tento predmet ked skor by sme potrebovali materiali na protezy a ortezy atd.. a nie diagram zelezouhlik :D

Pusta

noo thak ako ja som to prvy krat pocula na vyske :D a na zaciatku som myslela  ze spachat samovrazdu bude asi jedine riesenie ako sa to "naucit" :D .. ale teraz sa mi pacia uz :) ..... xi xi mno a tento rok mame taky predmet ze "Fyzikalna metalurgia" a je to nieco velmi podobne ako NoM akurat ze tam veci berieme dopodrobna takze tiez je mi uz vela veci jasnejsich :D

nooo a k tomu ze preco to mate.... thak ja sa pytam preco to mam JA? ked som odbor " Enviromentalne inzinierstvo" ?  :emot-rolleyes: .. to tak nemozes brat :D  a strojnici sa tejto problematike venuju tiez dost aktivne lebo sa ich to bytostne tyka...to zelezo a ocele a vlastnosti a skusky pevnosti atd.

cheMicka

ale tak my budeme povazovany aj za zdravotnickych pracovnikov tak nam bolo povedane. a naco nam take hluposti vediet :D :D (ja viem ze to k tomu patri k strojarine, ale inu  vyhovorku nato ze sa mi to nechce ucit nemam :D)

cheMicka

a este som sa ta chcela opytat, ci on pred skuskovym dava okruhy otazoka lebo dokonca nejake priblizne otazky..?

Pusta

:D ...musim trosku odbocit...tato tvoja otazka mi pripomenula situaciu z mladosti (konkretne 1.Bc rocnik) ...ked sme sa na fyzike pytali profesora z coho bude skuska a on odpovedal " No z čoho....predsa z fyziky!"  :emot-LMAO:
takze nie nepametam si zeby daval okruhy otazok dobre je vediet vsetko este lepsie je vediet aj trosku viac :D .. on jedine vam da to CD z prezentaciami ...a priblizne sa treba drzat toho :)

cheMicka

a pustaaa? bude na zapocte u longyho :D aj nakreslit niektoru z kriviek ochladzovania? lebo toto psieme ako na cvikach tie pisomky na zaciatku hodiny, a po pisomke sa to ucime:D sak poznas..:D a tak sa chcem toto spytat ci aj na zapocte toto bude,..alebo longy dava len teoriu z prednasok ?

Pusta

mno myslim ze budete mat binarny graf nakresleny .. k nemu budete mat urobit popis a potom myslim lubovolnych zliatin daneho grafu urobit 3 krivky ochladzovania...potom budete mat v jednom bode aplikovat pakove pravidlo a vyjadrit mnozstvo pritomnych faz pomerovo a absolutne mam ten pocit a a a na konci by mal byt obrazok nejakej struktury a vy ho mate popisat + kvalifikovane odhadnut (en-ten-tiky pravidlom  :D) ze ake %tualne zastupenie ma ktora faza
:emot-LMAO: wish you luck

cheMicka

:ohmigod: ale mal by byt len metastabilny nie? stabilny nebude dufam.. :D

nighthunter

hej len metastabilny
10 veci ktore na PC nenavidim
1. MAIS 2. Vista 3. Office 07 4. ICQ 5 Internet Explorer 6 WMP 7 BSOD 8.......(prijimam napady)

Pusta

no pockaj...vy ste sa snad ucili aj ine diagramy nez len zelezo uhlik ne? napr.

alebo

nie?

Pusta

my sme proste dostali napr ten horny diagram a sme ho mali popisat slovne ze je to binarny diagram dvoch zloziek A a B kde zlozka A je obmedzene rozpustna v zlozke B za vzniku tuheho roztoku beta pricom rozpustnost A v B steplotou klesa atd... ?

nighthunter

Quote from: Pusta on  24.11.2008, 05:50:16
my sme proste dostali napr ten horny diagram a sme ho mali popisat slovne ze je to binarny diagram dvoch zloziek A a B kde zlozka A je obmedzene rozpustna v zlozke B za vzniku tuheho roztoku beta pricom rozpustnost A v B steplotou klesa atd... ?
10 veci ktore na PC nenavidim
1. MAIS 2. Vista 3. Office 07 4. ICQ 5 Internet Explorer 6 WMP 7 BSOD 8.......(prijimam napady)

Pusta

cheMicka

hej tak ako pises ten popis.. ale ten druhy diagram ee to co je  :o :D ale tie krivky ochladzovania ci budeme musiet vediet popisat.. premenu zeleza pri stabilnom diagrame.. ako myslim vznik sivych liatin a tie veci...vies co myslim nie :D

Pusta

mno thak raz to budes potrebovat vediet ale myslim ze na zapocet este nie  :)

p.s. ten druhy diagram je diagram s 3ma tuhymi roztokmi a intermetalickou fazou :)
p.p.s to ste este asi nemali diagramy mosadz alebo bronz co?  :emot-LMAO:

:puf:

cheMicka

myslim ze to nebudem potrebovat nikdy vediet :D
a tie trojprvkove diagramy sme chvalabohu nemali :D snad ich ani nebudeme mat :D zapocet piseme v pondelok na cvikach.. a ze vraj budu LAHKE otazky:D mozno nam daju otazky z okruhov co sa budu preberat v druhom semestri :D tak ako nam zvykli davat pisomky z toho co sa prave BUDE preberat no :D ale longy o zapocte zatial nic nehovoril   bn

Pusta

ta co ja viem...asi to mate kusa inak ...mate viacej semestrov z nauky? 2- 3 ?

cheMicka

som sa dozvedela ze nemame si to predstav :D  sa tesim :D dnesny zapocet aky bol :D pomahali nam aj cviciaci a tak ako no. bodovanie bolo fajn :) celkom dobre to aj dopadlo, len skuska bude asi horsia :/

Pusta

nehadz flintu dozita ! nestracaj nadej!  :xmas:

cheMicka

v piatok skuska :D vobec neviem naco sa ma bude pytat :/ nejake typy? ma niekto? :D

radix

chod v minisukni a ukaz mu ciciny ;)

Pusta

ne on si na take nepotrpi...hlavne sa tvar vermi inteligentne a neboj sa povedat svoj nazor ....a nezabudni sa presne naucit to co si v predoslich pisomkach alebo zadaniach mala zle! juj a velmi ti budem drzat palce kedy? kde? o kolkej? prideme ta podporit? :D

cheMicka

nam cviciaci povedali, ze oni radsej nase pisomky ani zadania longauerovi nebudu ukazovat :D no a je to piatok presne neviem kedy bo IS nefunguje :D dakedy rano :D a nejako sa mi nechce ucit :D a tolko materialov mam od neho ze neviem co skor :D