• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

stattnice - semantika

Started by bludar, 02.05.2012, 22:47:15

« predchdzajce - alie »

bludar

caute, ti co ste si zvolili  semantiku chcel som sa opytat ci sa ucite normalne z prednasok na ten predmet alebo mate nejake knihy alebo nieco. vopred dakujem za info.

pinderko

toto by aj mna zaujimalo...ja zatial planujem len z prednasok a cvik

jardo

aj ja tak nejak, popripade tym co mame sematniku mozme kazdy spravit po 1 - 2 otaky apotom zdielat ;)

markus

ako to vyzera? spracuvava niekto nieco? nech nerobime vsetci to iste pripadne

jim-beam33

Treba sa ucit 6. prednasku - Staticka semantika k okruhu 3.6 ??? - Operacna semantika blokov, deklaracii a procedur?,?

drobcek99

No čo má dakto spracované otázky, či každý sa z prednášok učí?

markus

jardo

ja som pisal novitzkej, a ona povedala, ze stacia prednasky na ucenie

deCode666

Je tem niekde axiomatická sémantika? ... lebo ja som nič také nenašiel

drobcek99

Tak aximoatickú som našiel v 7mej prednáške od strany 22 tuším :-D No len aj v tych prednaskach je to v niektorych pripadoch dost pomiesane :-D No len tych dokazov a tie veci sa naucit tak to bude o krk :-D hlavne druha polovica otazok  :metal:

deCode666

Hlavná vec, že som si pozeral veci zo starých prednášok ... nevadí ... zvykám si ... už 5 rokov  :whacko:

drobcek99

Quote from: deCode666 on  10.05.2012, 20:11:40
Hlavná vec, že som si pozeral veci zo starých prednášok ... nevadí ... zvykám si ... už 5 rokov  :whacko:

stáva sa... ako nič by ma nesralo len tie dôkazy a tie bludné veci okolo toho :-D čo sa naučiť bude dosť na...

deCode666

Dôkazy sa neplánujem učiť ... logiku v tom nevidím a naspamäť sa to bifliť nemienim ... bude mi dosť, ak sa naučím ako básničku ten zvyšok

drobcek99

No hej ale aj ten zvyšok je bludny hlavne pri denotacnej a tych dalsich semantikach.... pri naturálnej a štrukturálnej je to ľahké, aj tie pravidlá sa dajú ľahko zapamätať, ale čo som ďalej pozeral tak od otázky 3.5 sú tma bludy, že až....

markus

dokazy som pocul zevraj sa ani ucit netreba ... ono zasa v otazkach vyslovene sa o dokazoch nehovori a nemyslim si ze sa na to budu osobitne pytat.

jardo

Quote from: markus on  10.05.2012, 21:09:04
dokazy som pocul zevraj sa ani ucit netreba ... ono zasa v otazkach vyslovene sa o dokazoch nehovori a nemyslim si ze sa na to budu osobitne pytat.

presne tal, ved v otazkach mas jasne ze, akcna alebo denotacna semantika, a nie dokaz ekvivalenciu semantik alebo nieco take, a odpoved bude trvat nejakych 2-5 min, cize na dokazy ani nebude cas

markus

odpoved ma byt 15 minu co som pocul :D 15minut cisto len ty rozpravas a potom sa ta pytaju

deCode666

Je niekde napísané, že musíš rozprávať k veci? ;) ... môžeš o počasí, o záľubách, ... 15 minút v pohode

markus

Otazka:
K 6tej otazke: Operacna semantika blokov deklaracii a procedur....

k tym blokom sme preberali len naturalnu - staticka, dynamicka ... ale o strukturalnej OS v prednaskach je len ze sa tym nebudeme zaoberat ... teda netreba to zrejme na statnice ze? ci ma niekto k tomu nejake materialy?

DeViLvs

Quote from: markus on  11.05.2012, 07:09:02
odpoved ma byt 15 minu co som pocul :D 15minut cisto len ty rozpravas a potom sa ta pytaju
kde si pocul? ja som mal take 2minutky, mozno 3. 20s maly obkec, 20s napisanie vzorca, 20s vysvetlenie vzorca, 20s otazka-odpoved spravna a hotovo. Samozrejme ze ak nevies tak ti daju ine otazky, aby z teba nieco dostali...
Pozrite si archiv z min a hlavne predminuleho roku. Ak si dobre pamatam, tak niektore otazky sa netrebalo ucit, potom si to overte u Novitzkej ci aj tento rok to bude tak.

jardo

Quote from: DeViLvs on  11.05.2012, 17:42:51
kde si pocul? ja som mal take 2minutky, mozno 3. 20s maly obkec, 20s napisanie vzorca, 20s vysvetlenie vzorca, 20s otazka-odpoved spravna a hotovo. Samozrejme ze ak nevies tak ti daju ine otazky, aby z teba nieco dostali...
Pozrite si archiv z min a hlavne predminuleho roku. Ak si dobre pamatam, tak niektore otazky sa netrebalo ucit, potom si to overte u Novitzkej ci aj tento rok to bude tak.

v minulorocnych temach som sematniku nenasiel!

a ten vzorec bolo odvodzovacie pravidlo alebo co?

nezabudka88

Dokopy aj s obhajobou to bude 20-25min. Cize max 5 min na stat.otazku. Aj tolko pochybujem. A dokazy nebude treba vediet.

DeViLvs

Quote from: jardo on  11.05.2012, 17:47:34
Quote from: DeViLvs on  11.05.2012, 17:42:51

v minulorocnych temach som sematniku nenasiel!

a ten vzorec bolo odvodzovacie pravidlo alebo co?
zle si hladal, hladaj poriadne :) hint: nazov temy nesuvisi so semantikou
jj bolo to pravidlo ak ma pamat neklame.

jardo

no co sa ucite k tej axiomatickej semantike?

markus

jak pozeram tak pozeram pevne verim ze sa vyhnem otazkam 6 a 8 :D