• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Statnice - Bezpecnost v pocitacovych systemoch

Started by radix, 03.05.2012, 16:54:02

« predchdzajce - alie »

radix

Sxx

Dulus

ako to ze uz poneiktori viete aku budete mat temu na statnice, a niektori veduci este nedostali ani pokyny (predpokladam ze z katedry) ako sa to ma pridelovat?
Zivot je ako jazda na vytahu.Raz si hore,raz dole.

radix

ved ked bol pokec s kollar/voky tak tam tusim hovoril ze ked zanesieme pracu veducemu tak nam prideli temu resp sa mame popytat a tak sa aj stalo...

scream

Ano pridelil aj mne ale sam ani nevedel kde to ma nasledne zapisat/nahlasit,

ivo261as

z čoho sa učíte? Stačia tie vypracované štátnicové otázky (36 strán) alebo radšej sa učiť aj z tohtoročných prezentácií?
If you can't finish your work in 24 hours, work at night.
http://www.utfg.net/

lorddoom

tak vraj nestaci ten 36 stranovy dokument, no neviem ti ani povedat kde najst nieco obsirnejsie...cize asi by trebalo aj tohtorocne prednasky si prejst

lOPATKA

Ono clovek by sa aj ucil z Balazovych prednasok, ale tak on ma vela tem, ktore urcite netreba (vobec nie su spomenute v anotaciach predmetu a teda aj v statnicovych okruhoch), cize podla mna staci pozriet relevantne prednasky typu : database security, introduction, models atd...A na druhej strane nema niektore veci co isto treba ako bezpecnost unix a windows NT. Mate ludia sajnu ako bude prebiehat odpoved ? Poniektori hovoria, ze hned po obhajobe DP nasleduje odpoved stylom, ze si clovek vytiahne okruh a hned o nom hovori (ziadna priprava). Ini zasa hovoria ze sa tahaju 3 otazky z roznych okruhov (co je kusa nefer kedze nam nezverejnili konkretne otazky LEN okruhy). Ma niekto nejake info ohladom toho ?

scream

Tiez by som rad vedel ako to funguje, lebo dnes uz by som sa chcel do toho opriet a 36 stran na statnicu sa mi zda kus smiesne.

lOPATKA

co ja viem...ked to spojis aj s nejakymi vecami od balaza mas na jednu otazku minimalne 3-4 strany a skus si ich povedat z hlavy ako keby si odpovedal => podla mna na 10 - 15 min to bude v pohode

radix

nic si netahas rovno sa ta opytaju na hocico z celeho okruhu   :emot-dance:

romeo

jakze nestaci ten material X stranovy  :P  kto vam to natlacil do hlavy ?   ;)
....in dreams until my death i will wander on ....

Dulus

Aj keby nestacil na nete je kopa materialov na tuto temu.
Btw o akom 36 ci kolko stranovom dokumente sa bavime ?? kde je ?
Zivot je ako jazda na vytahu.Raz si hore,raz dole.

Cheiftan

ja si myslim ze 1-2 stranove odpovede uplne stacia,
ked tak vezmeme vela veci sme prebrali ale nic podrobne alebo detailnejsie
dali 10 otazok a ucme sa, v prvom mas  kryptografiu co je na 1000 stran a nie na 10
Hello!

Sxx

Mozte sa prosim vas podelit o ten 36 stranovy dokument?

piton

"Iba život, ktorý žijeme pre ostatných, stojí za to." - Albert Einstein

radix

vie mi niekto povedat ked mame otazky:
5.1. Problém bezpečnosti v informačných systémoch a kryptografia
5.2. Identifikácia a autentifikácia, kontrola prístupu
5.3. Bezpečnostné modely a administrácia bezpečnosti
5.4. Bezpečnosť Unixu, Windows NT
5.5. Programová bezpečnosť
5.6. Ochrana v operačných systémoch
5.7. Návrh dôveryhodných operačných systémov
5.8. Bezpečnosť databázových systémov
5.9. Bezpečnosť v počítačových sieťach
5.10. Bezpečnosť distribuovaných systémov

odkial sa nabrali napr pri 5.1 v tom vypracovanom ze prave tam patri
• Pojem bezpečnosti, Počítačová kriminalita, Metódy obrany, Údaje vs. Informácie, Princípy
počítačovej bezpečnosti
• Substitučné šifry, Transpozičné šifry, Tvorba šifrovacích algoritmov, Data Encryption Standard, Advanced Encryption Standard, AES algoritmus, Šifrovanie verejným kľúčom, Použitie šifrovania.

ako toto by konkretne celkom aj uslo ale niektore otazky sa mi nepacia :X resp su tam veci ktore by som vymazal

Cheiftan

mozno ze sa zide niekomu
link na prednasky (v slovencine)
http://www2.fiit.stuba.sk/~lhudec/CS/CS.htm
Hello!

lOPATKA

Quote from: radix on  16.05.2012, 19:37:09
vie mi niekto povedat ked mame otazky:
5.1. Problém bezpečnosti v informačných systémoch a kryptografia
5.2. Identifikácia a autentifikácia, kontrola prístupu
5.3. Bezpečnostné modely a administrácia bezpečnosti
5.4. Bezpečnosť Unixu, Windows NT
5.5. Programová bezpečnosť
5.6. Ochrana v operačných systémoch
5.7. Návrh dôveryhodných operačných systémov
5.8. Bezpečnosť databázových systémov
5.9. Bezpečnosť v počítačových sieťach
5.10. Bezpečnosť distribuovaných systémov

odkial sa nabrali napr pri 5.1 v tom vypracovanom ze prave tam patri
• Pojem bezpečnosti, Počítačová kriminalita, Metódy obrany, Údaje vs. Informácie, Princípy
počítačovej bezpečnosti
• Substitučné šifry, Transpozičné šifry, Tvorba šifrovacích algoritmov, Data Encryption Standard, Advanced Encryption Standard, AES algoritmus, Šifrovanie verejným kľúčom, Použitie šifrovania.

ako toto by konkretne celkom aj uslo ale niektore otazky sa mi nepacia :X resp su tam veci ktore by som vymazal
No ono ked si pozries v maise anotacie ku predmetu tak presne nazvy kapitol su nazvy tych nasich okruhov. Ja som mal v dokumentoch pre premdet BVPS (co mi niekto poslal materialy na skusku+statnice) aj tento dokument kde je to presne dane a zhoduje sa to s tym pdfkom 38stranovym....asi raz to oblo mozno niekde aj zverejnene...http://leteckaposta.cz/821454372

Achilus13