• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

BvPS

Started by radix, 20.09.2011, 21:55:13

« predchdzajce - alie »

Marek_Baranica

Quote from: radix on  17.01.2012, 13:33:07
podla mne je to taka specificka otazka ktoru musis vlastnymi slovami vediet ;)
napr. len tak na stole mas polozenu penazenku bez dozoru=> hrozi ze si z nej len tak niekto nieco pozicia a z toho mas utok ked uz si to nieco pozical, alebo sa o to snazi a ho prichytis pri cine :D (samozrejme ze toto tam nepiste :D)
teda hrozba (pc bez dozoru, bez firewall, antivir.. etc etc.) a utok uz je konkretna cinnost, programov, hackerov :)  tam sa da milion veci pisat ako len chces
ty si este nebol u neho naskuske ze?

radix

ja uz som uspesne absolvoval vsetky jeho predmety co ma na skole...

radix

:ohmygod:

bubo

No uz mam znamku v maise - Acko, a miestami som cucal z prsta.. cize vdaka ujovi Balazovi! :D
:puf:

MackoZlesa

Quote from: bubo on  17.01.2012, 16:49:50
No uz mam znamku v maise - Acko, a miestami som cucal z prsta.. cize vdaka ujovi Balazovi! :D

a si pisal toho vela ku kazdej otazke? :) a gratulujem  :beer1:

plexisklo

Quote from: radix on  17.01.2012, 13:33:07
kikiriki
vlastnymi slovami som dal a vela bodov nebolo :p teraz by som dal aj obsah prednasky BufferOverflow, slide nambr 2

a mam to za sebou, zase to bolo bodove prekvapenie :D
I´ma kick open the door of the oval office an I´ma chop that motherfuckin desk in half - Byaaah!!
pwn

bubo

Mal som ku vsetkemu napisane nieco strucne/k veci bez omacok.. aj ked dve otazky som uplne natipoval.. (podla znenia otazky som vydedukoval ze asi to bude toto a toto). Cize asi som mal stastie. Ale viem este o jednej osobe co ma Acko, cize asi take zriedkave neboli.
:puf:

Marek_Baranica

kolko si sa ucil?
AKA
ako si dosiahol taky skvely vysledok?

domino3d

Vo vseobecnosti by to nemuselo byt tak verejne na ociach, pretoze kde kto si cita forum.  :hammer:
Podakujete neskor.

Poprosim doplnat, pripajat, pripadne opravovat.  bv
vivat academicus

markus

D 69 :D ja nechapem jak tolko bodov ked som si veci doslova cucal z prsta ale nestazujem sa  :ropebanana: :ropebanana:

MackoZlesa

Quote from: markus on  17.01.2012, 20:24:43
D 69 :D ja nechapem jak tolko bodov ked som si veci doslova cucal z prsta ale nestazujem sa  :ropebanana: :ropebanana:

a kolko si sa ucil na skusku? :)

markus

tha dost :D asi 5 dni... ale ta tak naladovo :D dakedy viac ne jak hej cize asi tak no :D

mctom

na poslednom termíne sa už zopakovali nejaké otázky, či stále prekvapuje niečim novým? :-P

markus

niektore vyzeraju ako stare ale su upravene... npar. uz bolo dns poisoning ale teraz sme mali vzhladom na subdomeny ci co (nemam sajn ci v tom je nejaky rozdiel uprimne :D )

MackoZlesa

v ktorej prednaske najdem navrh bezpecneho systemu? ci sa tym mysli ako predist utoku z vnutra?

Havran

Quote from: MackoZlesa on  18.01.2012, 18:51:30
v ktorej prednaske najdem navrh bezpecneho systemu? ci sa tym mysli ako predist utoku z vnutra?

to ma byt toto insider attack asi, ze dakto z vnutra spolocnosti ta napadne, to je hned v prvej ne ?
Achievement of your happiness is the only moral purpose of your life.

MackoZlesa

hej, jedine toto ma k tomu napada, tak hadam to tak bude

Marek_Baranica

Macko, ty mas enaky zoznam otazkoch?

inak toto ste uz videli?
http://www.dsl.sk/article.php?article=11500&title=

MackoZlesa

len ten, co bol tu uverejneny  ak:

bludar

mna by zaujimali odpovede na otazky
"otvorený návrh bezpečného systému" -to je toto ze ma byt open source...?
"co je elektronicka posta,popis" - co k tomu? SMTP? alebo o klientovi? PGP +S/MIME ?
"co je fault page" napada mi jedine pri HW bezpecnosti pri segmentacii resp strankovani moze vzninut fault page, to je ono?
"Bezpečnosť protokolu SMTP" -tam by ste pisali preco je SMTP nebezpecny alebo ako ho urobit bezpecnym, ak to druhe tak ako?
"Bezpečnosť protokolu IP" - to iste ako v predoslej

piton

Quote from: bludar on  19.01.2012, 10:24:55
"otvorený návrh bezpečného systému" -to je toto ze ma byt open source...?
"co je fault page" napada mi jedine pri HW bezpecnosti pri segmentacii resp strankovani moze vzninut fault page, to je ono?
1. ano, open source... mal som to tak a dostal som dost vela bodov
2. asi ano, http://en.wikipedia.org/wiki/Page_fault
"Iba život, ktorý žijeme pre ostatných, stojí za to." - Albert Einstein

drtic

Quote from: bludar on  19.01.2012, 10:24:55
...
"Bezpečnosť protokolu SMTP" -tam by ste pisali preco je SMTP nebezpecny alebo ako ho urobit bezpecnym, ak to druhe tak ako?
"Bezpečnosť protokolu IP" - to iste ako v predoslej
Tieto otazky konkretnejsie zneli:
Problemy bezpecnosti protokolu IP.
Riesenia bezpecnosti protokolu SMTP.

MackoZlesa

skupina A:

Marek_Baranica

a ja prikladam B skupina dnesne

edit,:pochopili

skolacik

ten model Baba-La Puda je ako Bell-La Padula ci nieco co mi uslo :D