• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

teoreticka informatika

Started by libra2, 06.10.2008, 18:28:15

« predchdzajce - alie »

Mar0sh

Quote from: BCAA on  06.01.2009, 02:15:35
taak ono to bolo trosku zradne ten prvy priklad

lebo prve co mna napadlo je ze zrobim osobitne zasobnikovy automat pre kazdy jazyk a potom z uzaverovych vlastnosti by som prehlasil ze ze zjednotenie je tiez bezkontextovy

leenzeee  zjednotenie jazykov uz nemusi vytvarat deterministicky jazyk :)  

cize som zrobil determ zasob automat co rozpoznaval tento jazyk  (tam na zaklade prveho znaku sa vies deterministicky rozhodnut ze ktory ides rozpoznavat ;))

dufam ze staci Maros :)
jjj, staci...ja len to som chcel vediet, ci staci par riadkovy obkec, co sme ku tomu mali na cviku alebo trebalo aj vytvorit ten automat, inak nebol taky tazky, len trochu viac stavov, co? :D
btw byt tak tvoja skupina, urobil by som aj dnes :D prva teoreticka sa celkom dala si myslim, nie? :)

bliky

hej, tha jak tak kukam, tha priklady dnes stedro davali... v pohode... (sak secko z toho, co ste napisali bolo na cviku) dufam, ze aj nadalej take budu, ze nedaju zostrojit dajaky heapsort a pod v dajakych algebrach... tak maximalne beriem este ten sort, co sa na cviku bral...

MKI

cize otazyk su z tych okruhov ?
www.mki.sk Kvalitne a lacne TONERY :)

hansik

ta sak sme ti napisali 4 otazky co boli..tak si vyvod z toho uz sam...

Mar0sh

inak netahali ste ziadne paperiky ani nikto nelôosoval...proste boli striktne dane dve skupiny? Boli aj nejako zvlastne oznacene?

Ing.Veduci

Quote from: Mar0sh on  06.01.2009, 06:41:11
inak netahali ste ziadne paperiky ani nikto nelôosoval...proste boli striktne dane dve skupiny? Boli aj nejako zvlastne oznacene?
podla mojich infoz boli rozdane papiere so skupinami, ktore boli 2, a mal si tu, kde si si sadol
Co bolo, to bolo. Terazky som Ing.Veduci
Predpokladám, že väčšina z vás má doma počítač. Buď to, alebo ste si túto stránku vycucali z vredu na nohe.

mishelka

Quote from: Bc.Veduci on  06.01.2009, 07:05:08
Quote from: Mar0sh on  06.01.2009, 06:41:11
podla mojich infoz boli rozdane papiere so skupinami, ktore boli 2, a mal si tu, kde si si sadol
jj a neboli nijak zvlastne oznacene, ze A/B abo tak, boli oznacene cisla otazok, ze napr. T1cislo, T2cislo, P1cislo, P2cislo

#define TRUE FALSE //Happy debugging suckers :D

bliky

hej, no sak hovoril korecko na cviku ze ALGEBRY to je hudakova srdcovka... :D

inac, kolko ludi zrobilo??? bo ja viem o 3, co vyhodil...

BCAA

Quote from: bliky on  06.01.2009, 17:19:04
hej, no sak hovoril korecko na cviku ze ALGEBRY to je hudakova srdcovka... :D

inac, kolko ludi zrobilo??? bo ja viem o 3, co vyhodil...

ta ja viem o 4 ludoch co nezrobili   (teda  7 ludi potom zrobilo)

mishelka

bliky

parada, od 19.1, kedy mam SP, do 3.2 je presne 14 dni... to by malo stacit... :D

Mar0sh

Pokial by cistou nahodou niekto mal na zajtra tahak a nechcel sa o nom zmienovat na fore, tak nech ho vytlaci aj mne, dostane zaplatene :DDD
Ja to na dnes vzdavam, nema to ziaden vyznam...dufam, ze budu lahke otazky a skusajuci milosrdni, nevidim to i tak ruzovo :P

petrushka

nemate niekto nahodou pekne spracovany 1. okruh??? napr. mishela? :)
Mommy says I'm a special person no matter what the other kids say...

mishelka

prvy okruh som sa ucila z prednasok.. plus stara kniha Teoreticka informatika z druhaku, cize nic strasne...

BCAA

no co ludia sa pochvalte jak ste dopadli :)

petrushka

Quote from: mishelka on  09.01.2009, 19:41:01
prvy okruh som sa ucila z prednasok.. plus stara kniha Teoreticka informatika z druhaku, cize nic strasne...
aha ja len ci nahodou nemas to nejak pekne spisane. no nic budem musiet aj ja z prednasok.
Mommy says I'm a special person no matter what the other kids say...

Mar0sh

na skusku bolo prihlasenych 14 ludi, z toho prislo 11, pred dopisanim pisomky 4 odisli a zo zvysnych 7, ktorym Korecko opravoval, 4 sme presli (ja s velkym stastim) a troch vysledky som nevedel, hadam tam este necakaju :D
Inak vsetci sme mali rovnake otazky...halting problem + dokaz + univerzalny turingov stroj, Dijkstrova algebra, stroj s 2 pocitadlami (a na 2n; b na n; c na n ) a 2. priklad : je dany bezkontextovy jazyk L1, jazyk L2=(a1a4a7...a3k+1; k je vacsie rovne 1, ai patri L1) a trebalo dokazat, ze L2 je tiez bezkontextovy jazyk...dufam, ze som toto zadanie nejak nedoplietol

mishelka

Quote from: petrushka on  09.01.2009, 21:00:58
Quote from: mishelka on  09.01.2009, 19:41:01
aha ja len ci nahodou nemas to nejak pekne spisane. no nic budem musiet aj ja z prednasok.
no tie prve dve otazky som si nikde nepisala... :(

DeeL

hej marosh dobre si napisal otazky... a ja len dodam, ze nakoniec z 11 ludi co sme tam dosli tak 6 odisli so skuskou a neopravoval ani hudak... ale to sa nemali ti 4 vzdat uz dopredu lebo by mozno boli mali skusku... a mozno vdaka tomu ze sa vzdali tak uz hudak neopravoval a niektori ini mame skusky... kto vie ;)

Múdri sa naučia od hlupákov viac, ako sa hlúpi poučia z príkladu múdrych.
(Marcus Porcius C. Cato)
It's not that I'm so smart, it's just that I stay with problems longer.
(Albert Einstein)

Hi yourself ;)

bliky

Tha, keby som tak vedel dopredu, ze Hudak nebude opravovat, thak sa aj prihlasim...

wqwq

Quote from: bliky on  10.01.2009, 19:49:36
Tha, keby som tak vedel dopredu, ze Hudak nebude opravovat, thak sa aj prihlasim...
povodne nam mal vsetkym hudak opravovat to nam povedal korecko ked sme dopisali. :( potom sme cakali pred hudakovou pra(č)covnou. a zrazu prisiel korecko ze bude opravovat on :)

Ing.Veduci

Quote from: wqwq on  10.01.2009, 19:59:05
povodne nam mal vsetkym hudak opravovat to nam povedal korecko ked sme dopisali. :( potom sme cakali pred hudakovou pra(č)covnou. a zrazu prisiel korecko ze bude opravovat on :)

mwuaaaaaaa... jak za trest, ze som nebol  :03:
Co bolo, to bolo. Terazky som Ing.Veduci
Predpokladám, že väčšina z vás má doma počítač. Buď to, alebo ste si túto stránku vycucali z vredu na nohe.

Ing. nemtom

nj, more toto bol zlaty termin, zolik, najvacsia sanca
brix will be shat

ondY.ke

...aj pred hudakom sa da obhajit... hovorim z vlastnych skusenosti ;) tak sa neposerte ked vam bude opravovat hudak neni to majster sveta aj ten sa da prechcat ;)
http://ondytown.myminicity.com/ - everybody support my town!!!! we build this city on rock 'n roll!!!!

libra

Mate niekto vypracovane tie otazky? Prosiim...