• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Sémantika programovacích jazykov

Started by psicho, 04.03.2009, 15:26:52

« predchdzajce - alie »

MKI

neoskenuje niekto piaty a siesty tyzden ? bo ja z toho asi envyjdem thanks
www.mki.sk Kvalitne a lacne TONERY :)

Ing.Veduci

definitivne potrebujem vediet, ci tie pravidla (pre postupnosti, podmienky, cykly,...) budu k dispozici, abo si mam robit tahaky
Co bolo, to bolo. Terazky som Ing.Veduci
Predpokladám, že väčšina z vás má doma počítač. Buď to, alebo ste si túto stránku vycucali z vredu na nohe.

Ing.Veduci

Quote from: MKI on  21.04.2009, 22:50:30
neoskenuje niekto piaty a siesty tyzden ? bo ja z toho asi envyjdem thanks
www.fero87.ic.cz/hue
Predpokladám, že väčšina z vás má doma počítač. Buď to, alebo ste si túto stránku vycucali z vredu na nohe.

rolin21

manro

No SOS bola na 6.cviceni, a z toho co nam nadiktoval mi vychadza ze SOS by malo byt posledne co sa treba ucit... dobry predpoklad?
The Pumping Lema

Let L be any regular language that has infinitely many words. Then there exist three strings x, y, and z such that y is non-null and all strings of the form
  xynz  for n=1,2,3,...

are words in L.

petrushka

napiste niekto ake priklady ste mali pls
Mommy says I'm a special person no matter what the other kids say...

psicho

no easy to bolo
je 10 skupin dokopy taze asi nebudete mat to iste ale..
1., 2. pridat nieco do semantiky - ja som mal pre expressions pridat abs(e), a pre bool pridat b1 nand b2
3. vyjadrit semantiku 11100
ta to len nadefinujes ze E[[abs(e)]] = E[[e]] ak E[[e]] > 0 a E[[-e]] ak <0
4 daco s volnymi premennymi (FV) ale to som ani nevedel co je..
jak znelo zadanie>
potom jeden program asi taky ze P=if x<5 then x:= x+2 else x:=x*2; y:=x+1
zadanie znelo ze najdite volne premenne pre vyraz e*e
no a ktomu programu trebalo spravit 5. naturalnu, 6. operacnu 7. strom

ale tak hovoril ze nebude hodnotit ci velmi prisne ;)
read my blog> www.codemazing.com <read my blog

mishelka

FV(e1 * e2) = FV(e1) zjednotene s FV(e2)... je to na druhej prednaske (dufam ze je to toto)
este podotknem k siedmej ulohe, ten strom treba na program, cize si treba to pozriet vobec neviem kde, kedze sme to nebrali....

#define TRUE FALSE //Happy debugging suckers :D

sohnog

co sa tyka tych stromov, tak tipujem ze prednaska c.2 strana 12...tam su produkcne pravidla...a to spojit s prvym cvikom..tam sa robil nejaky strom...teda aspon tak by som to robil....nieco podobne sme mali minuly semester na Teorii typov...tam boli take stromy.....ale to vsetko su len moje dohady, tak ziadnu paniku...urcite je to nieco primitivne :)

Ing.Veduci

len tato skupina bola dnes?

+ co bolo k dispozici na "oficialnom tahaku" .. bol vobec nejaky?

Damien Black

Quote from: sohnog on  22.04.2009, 23:43:12
co sa tyka tych stromov, tak tipujem ze prednaska c.2 strana 12...tam su produkcne pravidla...a to spojit s prvym cvikom..tam sa robil nejaky strom...
urcite je to nieco primitivne :)

Suhlasim s tymto nazorom. Veduci k tomu tahaku: pochybujem ze nejaky bude, sak nespominali to + to az ku skuske take ulavy budu...
Knowledge is power

Ing. nemtom

brix will be shat

Frankie

Bola včera prezenčka na prednáške?

Ing.Veduci

a nabuduce bude prednasat Slodicak, takze je tu sanca, ze nabuduce bude ;)

Ing. nemtom

brix will be shat

mishelka

Oznam pre tych, co mali malo bodov: dnes slodicak povedal na cviku, ze z vysledkov pisomiek usudil, ze by asi mohol dat opravny termin. Na tento termin sa mozu vsak hlasit len ludia, ktori budu mat CELKOVY pocet bodov mensi ako polovicu (cize by nemali zapocet). Otazky bude vymyslat vraj nove (i ked si myslim ze podobneho typu). Kedy bude, to nepovedal. ;)

Ing.Veduci

Quote from: mishelka on  30.04.2009, 04:33:09
Oznam pre tych, co mali malo bodov: dnes slodicak povedal na cviku, ze z vysledkov pisomiek usudil, ze by asi mohol dat opravny termin. Na tento termin sa mozu vsak hlasit len ludia, ktori budu mat CELKOVY pocet bodov mensi ako polovicu (cize by nemali zapocet). Otazky bude vymyslat vraj nove (i ked si myslim ze podobneho typu). Kedy bude, to nepovedal. ;)

a opravna bude za max 15b. (takze uz nebude sanca na full zapocet ..)

Hue

Ing. nemtom

ja by som mal keby som bol na vsetkych prezenckach
brix will be shat

Ing.Veduci

Quote from: Bc. nemtom on  06.05.2009, 22:40:34
ja by som mal keby som bol na vsetkych prezenckach
a teraz co? haaaa? robis machra? :P

Ing. nemtom

brix will be shat

bliky

KEDY, KDE O JAKEJ ZAPISUJE SLODICAK ZAPOCTY??? (lebo povedal, ze toho tyzdna bude uz len jedno hromadne cviko, nie...?!)

mishelka

mishelka

u neho v kancliku (co neviem kde je ani ja :D)