• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Teoretická informatika

Started by markus, 20.09.2010, 02:42:18

« predchdzajce - alie »

piton

Quote from: t0Mi on  02.02.2011, 18:11:11
Quote from: piton on  02.02.2011, 17:24:23
no sak ked tak dobre poznam ten algoritmus, ani nepotrebujem diagram nie? da sa to napisat z hlavy...
a ked to bude korecko opravovat tak on tiez bude dobre poznat tvoj algoritmus ?
sak bubble je bubble... a ked mu popises predikaty a operacie, tak je jedno, ci mas obrazok, alebo len vyjadrene v AD/AJ... to, ze vyvojak netreba, su koreckove slova...
"Iba život, ktorý žijeme pre ostatných, stojí za to." - Albert Einstein

roman5555

Quote from: Faust on  02.02.2011, 18:21:52
Quote from: roman5555 on  02.02.2011, 17:39:09
Ako tvorim pri Zegalkinovi tu UDNF a UBNF ??

TI-priklady.pdf str. 10 ..je to celkom easy akurat nechapem krok ked prechadzam z UDNF na UBNF ..vyzera to tak ze len staci zakruzkovat tie pluska a je z toho UBNF, opravte ma ak sa mylim

ano odtial sa to ucim ale mne akosi nie je jasne ani to ako dostanem tu UDNF. tu tabulku to je v pohode ale potom ? ako na UDNF ?

Faust

Quote from: roman5555 on  02.02.2011, 18:26:59

TI-priklady.pdf str. 10 ..je to celkom easy akurat nechapem krok ked prechadzam z UDNF na UBNF ..vyzera to tak ze len staci zakruzkovat tie pluska a je z toho UBNF, opravte ma ak sa mylim

ano odtial sa to ucim ale mne akosi nie je jasne ani to ako dostanem tu UDNF. tu tabulku to je v pohode ale potom ? ako na UDNF ?

no ked mas tabulku zrobenu tak dolezity je pre teba posledny stlpec f v ktorom si zakruzkujes len 1-ničky,
ako v priklade 33.:je zakruzkovana jednicka na 5. riadku ..teraz pozeras na premenne x,y,z - je tam 0 1 1
takze napises UDNF = x'yz + ... atd
This is an invasion of PostHumus!

roman5555

Quote from: Faust on  02.02.2011, 18:34:28

no ked mas tabulku zrobenu tak dolezity je pre teba posledny stlpec f v ktorom si zakruzkujes len 1-ničky,
ako v priklade 33.:je zakruzkovana jednicka na 5. riadku ..teraz pozeras na premenne x,y,z - je tam 0 1 1

super :D dakujem ti takze Zegalkina by som mal vediet :D :D

deCode666

Quote from: roman5555 on  02.02.2011, 18:42:26
Quote from: Faust on  02.02.2011, 18:34:28

super :D dakujem ti takze Zegalkina by som mal vediet :D :D

... a keď napíšeš UDNF, tak potom "+" zmeníš na XOR (zakrúžkované "+") ... potom všade, kde je negácia to pomeníš takto: napr: x'yz XOR xy XOR x'z = (x XOR 1)yz XOR xy XOR (x XOR 1)z ... potom vynásobíš zátvorky a keď budeš mať dva rovnaké členy, tak ich škrtneš: napr: xyz XOR xz XOR xyz = xz preto, lebo tam máš 2-krát "xyz" ... ak by tam bolo trikrát, tak výsledok bude: xyz XOR xz ... dúfam, že pomohlo ... a ak trepem somariny, tak ma opravte :)

Faust

1.mohol by tu niekto napisat algoritmus Dijkstra pre triedenie postupnosti pouzitim Minimalneho prvku zostupne?

2. vytvorit Zasobnikovy automat pre dany jazyk, a na zaklade toho vediet urcit do ktorej skupiny jazykov Chomskeho hierarchie jazyk patri ...co je to Chomskeho hierarchia? ..a ako urcim tie skupiny?

3. co robi funkcia UST(Y(1),H)? vdaka :)

marian

Quote from: Faust on  02.02.2011, 23:09:50
1.mohol by tu niekto napisat algoritmus Dijkstra pre triedenie postupnosti pouzitim Minimalneho prvku zostupne?

2. vytvorit Zasobnikovy automat pre dany jazyk, a na zaklade toho vediet urcit do ktorej skupiny jazykov Chomskeho hierarchie jazyk patri ...co je to Chomskeho hierarchia? ..a ako urcim tie skupiny?

1. tiež by som chcel
2. skripta str. 33
3. vráti ukazovateľ aktuálnej pozície za H = na začiatok postupnosti, skripta str. 163

domino3d

zajtra drzim vsetkym palce
vivat academicus

Dulus

Niekto kto v tom ma jasno, na poslednom termine vravela Lalova nieco v zmysle ze uz nebudu rovnake otazky ako boli, tzna ze tie co uz boli sa uz vlastne nemusime ucit alebo ako ? tym padom by som poprosil niekoho ci nema zoznam uz otazok ktore boli , aby sa teda dalo vyjst ze ktore teda budu tie nove.
Zivot je ako jazda na vytahu.Raz si hore,raz dole.

Faust

suhrn otazok 2011 v prilohe

scream

No ja som to skor pochopil tak ze ak vypise este dalsi termin...okrem zajtrajsieho tak tam nemame cakat nic co uz bolo.

LNC

kto dnes nespi ruky horeeeeeeeeee!!!!!!

to kolko nas zajtra bude? hmmm?

neviete kedy ma byt ten "dalsi" vypisany termin??? dakedy v pondelok ci jak?
http://www.digitalnysvet.sk/ lubim moj HP Probook

scream

dalsi nieje iste ci vypise... a zajtra bude tak 60 ludi... a ja som tak znechuteny tym predmetom ze sa prave aspon vyspim ked uz nic ine...

thom

Quote from: Faust on  02.02.2011, 23:09:50

Och, az ta lutujem, ze teraz sa pytas na take veci. ked sa pytas na priklad s pouzitim minimalneho prvku, ved sa to tu rozobera cele skuskove, minimalne 10 verzii tohto prikladu tu uz bolo ukazanych.
A ked sa uz pytas na to,ze co je to Chomskeho hierachia tak to uz je fakt gol, k tomu by som sa radsej ani nepriznaval.Co si robil cely semester?je to hanba pytat sa pred poslednym terminom z TI taku banalitu.

scream

no pre niekoho je posledny termin prvy a pre niekoho tak piaty v poradi ze? :whacko:

thom

Quote from: scream on  03.02.2011, 02:10:46
no pre niekoho je posledny termin prvy a pre niekoho tak piaty v poradi ze? :whacko:
ok prvy, piaty na to nezalezi. Ale na konci skuskoveho sa opytat cosi take?

roman5555

Skuska je tam kde stale ? a o kolkej ? lebo na MAISe prebieha udrzba :D

Sxx

hehe pred par minutami som sa logol :)))
8:00 L9-A_529

markus

Drzim zajtra vsetkym prsty :) nech to mate z krku

scream

Quote from: thom on  03.02.2011, 02:36:15
Quote from: scream on  03.02.2011, 02:10:46
ok prvy, piaty na to nezalezi. Ale na konci skuskoveho sa opytat cosi take?

id moralizovat dakde do kockarne.... neviem co je na tom divne...

DeViLvs

Quote from: thom on  03.02.2011, 02:02:53
Och, az ta lutujem, ze teraz sa pytas na take veci. ked sa pytas na priklad s pouzitim minimalneho prvku, ved sa to tu rozobera cele skuskove, minimalne 10 verzii tohto prikladu tu uz bolo ukazanych.
A ked sa uz pytas na to,ze co je to Chomskeho hierachia tak to uz je fakt gol, k tomu by som sa radsej ani nepriznaval.Co si robil cely semester?je to hanba pytat sa pred poslednym terminom z TI taku banalitu.
Vela ludi pozna to rozdelenie, ale nevie, ze sa to vola Chomskeho hierarchia. A tych prikladov na triedenie tu nebolo zas tolko. Clovek by chcel vidiet cely priklad vyrieseny so vsetkym, aby si overil, ci to chape spravne.... A to tu nenajdes.

Dulus

Mozete tu teda postnut spravne vyriesene tie triedenia ? Pretoze v tom zmatku sa neviem ja orientovat. vdaka

EDIT: Pripadne nejaky iny priklad na AD->AJ ako je ten BUBBLE sort
Zivot je ako jazda na vytahu.Raz si hore,raz dole.

scream

tam jeeeee... a este som sa aj vyspal :) ...ale zadarmo to zas nebolo ;)

neo68

skuska 3.2.2011 ja som mal tuto skupinu (presne znenia zadani si nepametam)

1. Bezkontextove gramatiky, Chomskeho kanonicky tvar
2. Algebra algoritmov, mono,poly-druhové alg. systémy, logicko-funkcionalne modely
3. Priklad: Prevod z AD do AJ