• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre Å¡tudentov Technickej Univerzity v KoÅ¡iciach.

SPJ - Sémantika programovacích jazykov

Started by jan, 04.02.2011, 16:56:19

« predchádzajúce - ïal¹ie »

plexisklo

potom mi moze niekto kto uz pisal napisat aspon typy prikladov do pm pls?  :-*

edit: tomi,prednaska 2 slide 23
I´ma kick open the door of the oval office an I´ma chop that motherfuckin desk in half - Byaaah!!
pwn

jardo

pri abstraktnom stroji, ked vyhodnocujem prikaz while tak to robim cez if?

plexisklo

nestaci jednoducho cez LOOP ? (pr 6 sl 21)
I´ma kick open the door of the oval office an I´ma chop that motherfuckin desk in half - Byaaah!!
pwn

Sxx

je odvas pekne ze nenapisete co bolo, aspon druhy

jim-beam33

kedy by mali byt vysledky zo zapoctovky? :metal: :metal:

jardo

Quote from: plexisklo on  04.05.2011, 15:58:37
nestaci jednoducho cez LOOP ? (pr 6 sl 21)

no ale ked to das cez lup tak len vyhodnotis podmienku a potom prikaz ale nikde tam nie je naznacene ze ak je podmienka pravdiva opakujes cyklus nie?

plexisklo

myslim ze je to dane z podstaty prikazu (loop->slucka) a teda stroj vykonava prikaz TS[*S] kym je TB[*b]=tt ni? az ked TB[*b]=ff tak slucka-loop konci

edit:hviezdicky zanedbat,su tam kvoli tagom :p
pwn

jardo

cize nerobit to cez if? a treba tam dat aj niekde prikaz skip (emptyop)?

plexisklo

takto,mam to v zosite z cviceni spravene aj cez if,ale myslim si ze je to len na ukazanie sposobu spracovania tohoto prikazu,kedze while je cez LOOP popisany v skriptach.
mam priklad for x:=e1 to e2 do S ,ktory sa robil rozlozenim na x:=e1; while (x<=e2) do (S;x:=x+1) , tu je z cviceni na while pouzity LOOP
pwn

jardo

Quote from: plexisklo on  04.05.2011, 17:49:59
takto,mam to v zosite z cviceni spravene aj cez if,ale myslim si ze je to len na ukazanie sposobu spracovania tohoto prikazu,kedze while je cez LOOP popisany v skriptach.
mam priklad for x:=e1 to e2 do S ,ktory sa robil rozlozenim na x:=e1; while (x<=e2) do (S;x:=x+1) , tu je z cviceni na while pouzity LOOP

no hej, ked to prekladas do abstraktneho stroja tak cez LOOP, ale mas to aj vyhodnotene cez LOOP?

nezabudka88

co bolo na zapoctovke:
1.a. denotacna semantika
1.b. abstraktna implementacia
2. napisat pravidlo pre FOR, REPEAT,...
3.a. naturalna semantika
3.b. strukturalna operacna semantika

plexisklo

dik moc kvetinka )

jardo:sorry mas pravdu,takto to ide cez if
pwn

Brock

Moze tu niekto ukazat ako sa tie pravidla pisu ? dik moc  bu

Dulus

Quote from: Brock on  04.05.2011, 23:45:22
Moze tu niekto ukazat ako sa tie pravidla pisu ? dik moc  bu
Ktore pravidla ?
Zivot je ako jazda na vytahu.Raz si hore,raz dole.

Brock

pravidlo REPEAT:

S; while b do S

cize

<S,s> -> s,,,<while b do S,s,,> -> s,

je to dobre?

Havran

Quote from: Faust on  03.05.2011, 23:11:56
co vlastne treba robit pri identifikacii FV?
napr. FV (e1*e2+e3) ?

FV(e)=FV(e1) U FV(e2) U FV(e3)
Achievement of your happiness is the only moral purpose of your life.

jardo

Quote from: Brock on  05.05.2011, 02:54:24
pravidlo REPEAT:

S; while b do S

cize

<S,s> -> s,,,<while b do S,s,,> -> s,

je to dobre?

to je naturalna semantika?

markus

no to ked sa taku otazku pytas tak to good luck ti zajtra zelam :D

jardo

no ved si v tom robim poriadky :)
a vy namiesto toho aby ste napisali hej je to NS, tak si tu davate smajliky.
Radsej vam vela stastia poprajem

slax

VagiClean

Takze na dnesnej zapoctovke, pri mojom stasti ma to ani neprekvapuje, pribudla dalsia novinka, dopisat v druhom priklade , neboli to pravidla pre for a while ale dopisat pravidlo pre Switch , boli tam dva case a jeden default. a potom to odvodit pomocou naturalnej ...  >:(

markus

my sme mali -e a b1 nand b2
a na abstraktny stroj sme mali priradenie a if v ife ... dost hardcore... ani nie tak tazke ale len na stranu a pol som mal tento priklad ledva som stihal.

Dulus

skupina 14M (41M alebo tak nejako) podskupina IY
priklady su len priblizne ako si pamatam, snad su spravne

1. x:=1;if (x = 5) then if (x <= 5) then (y:=x+y) else skip else skip;      s0=[y->4]
1.a denotacna
1.b abstraktny stroj

2. rozsirit semantiku prog jazyka vyrazov o
                                               I:opacnu hodnotu vyrazu
                                               II:negative and {NAND}

3 y:=x+y;while (y-x<15) do y:=y+x;y:=y-x       s0=[x->4,y->8]
3.a najst vyznam pomocou naturalnej semantiky
3.b najst vyznam pomocou operacnej semantiky
-----------------------------------------------------------------------------------------
podla mna prvy prikald bol zbytocne obsiahly, ked viec clovek spravit 8-10 riadkov vie spravit aj 40 len mu to dlhsie trva nic sa tym nedokaze, uplna zbytocnost taky dlhy prikald, 2 celkom lahka i ked neviem co som tam vlastne mal vsetko napisat ci stacilo teda ten jeden riadok resp jeden zobacik .... 3 priklad celkom pohoda akurat tam bol chytak s tymi dvoma prikazmu po while co nie su v zatvorkach teda ten posledny uz nepatri do while-u .... denotacnu som vobec ani nestihal kedze som si ju nechal na koniec .. a myslim ze som nebol sam co hovoril ze bolo toho az prilis vela a sa nestihalo ... ked clovek nerobil ako stroj alebo sa niekde pomylil alebo potreboval viac casu na rozmyslenie tazko stihal ... tak asi cielom predmetu je sa to naucit robit rychlo a nevediet co robim :D......bodovanie bolo 1a-6B 1b-6B 2-6B 3a-6B 3b-6B

-kedze pisomky uz skoncili mzoem to tu bez starosti dat si myslim.

ak by niekto vedel spravit tu denotacnu pls zaveste to tu niekde ... vdaka
Zivot je ako jazda na vytahu.Raz si hore,raz dole.