• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre Å¡tudentov Technickej Univerzity v KoÅ¡iciach.

SPJ - Sémantika programovacích jazykov

Started by jan, 04.02.2011, 16:56:19

« predchádzajúce - ïal¹ie »

Cheiftan

jj uz mam  :bannana_guitar:  :ropebanana:
dufam ze kazdy spravil vcera
Hello!

Havran

taka otazka, tie prednasky na hornade su len po 7 prednasku z toho roka, ostatne su minulorocne, to je v pohode ?
Achievement of your happiness is the only moral purpose of your life.

domino3d

vsimol si to dakto okrem teba? lebo ja nie :D
vivat academicus

Havran

Quote from: Domino3D on  09.06.2011, 23:43:45

sak nam este slodicak na cviku vravel, ze na chuja sme si stahovali secky na zaciatku, ze oni ich budu postupne updatovat, ale dajak s tym skoncili po 7 prednaske... ja len zato sa pytam, ci to su potom tam tie iste jak na co boli na prednaskach

jardo

Quote from: Havran on  09.06.2011, 23:49:06
Quote from: Domino3D on  09.06.2011, 23:43:45

sak nam este slodicak na cviku vravel, ze na chuja sme si stahovali secky na zaciatku, ze oni ich budu postupne updatovat, ale dajak s tym skoncili po 7 prednaske... ja len zato sa pytam, ci to su potom tam tie iste jak na co boli na prednaskach

preto neboli uploudnute, lebo slodicak povedla na prednaskach, ze to je jeho majetok a tento rok ich nebude zverejnovat

Havran

nice, a vie mi niekto povedat nakolko su relevantne tie z minulych rokov ?

drtic

V prednaske o akcnej semantike bolo viacero zmien, ostatne su priblizne rovnake.

jardo

Quote from: drtic on  10.06.2011, 01:45:38
V prednaske o akcnej semantike bolo viacero zmien, ostatne su priblizne rovnake.

ja som mal na skuske otazku z akcnej, a ucil som sa len z tych neaktualnych, a dal som to vpohode ;)

Dulus

Quote from: Cheiftan on  09.06.2011, 15:02:45
dufam ze kazdy spravil vcera
vraj bolo jedno FX aspon kym som ja siel dovnutra a to vraj typek Slodicakovi rovno povedal ze teoriu som sa neucil tak mu povedal nieco v style tak potom sa nemame o com bavit.

Inac co sa tyka skusky tak celkom da sa, videl som par ludi aj externu pamat pouzivat ale nespoliehal by som sa vylucne na to. Inac u mna skusajuci Slodicak a na to kolko som vedel som dostal az prehnane vela bodov takze z mojho pohladu pohoda. Inac moje otazky:

P:
Rozsirte jazyk o prikaz cyklu repeat a napiste k nemu naturalnu, operacnu a denotacnu semantiku
D: dokazte ekvivalenciu cyklu while pre naturalnu a operacnu(??? denotacnu uz nepamatam) pomocou strukturalnej indukcie
T: Typy udajov v akcnej semantike

p.s. otazky su v obalkach pomiesane takze akekolvek kalkulovanie s tahanim odpada.
Zivot je ako jazda na vytahu.Raz si hore,raz dole.

markus

moje boli
P: Rozsirte jazyk o prikaz cyklu repeat a napiste k nemu naturalnu, operacnu a denotacnu semantiku
D: dokaz v druhej prednaske pre binarne cisla
T: Paradigmy programovania prva prednaska

s tym ze otazky sa po vypracovani vratia spat do obalok cize sa mozu aj opakovat :)

ropman

T: principy nepriamej denotacnej semantiky
D: semanticka ekvivalencia while b do S; a if b then (S; while b do S) else skip;
P: pravidla pre cyklus for pre naturalnu, strukturalnu operacnu a denotacnu semantiku

jan

Tých pár otázok čo sem dali dotera:

18.05.2011, 12:42:51
T: VLASTNOSTI NS
P: Spravit graf danych fcii
D: Strukturalna I. pre postupnost prikazov

18.05.2011, 13:13:17
T denotacia cyklu while
P case
D ak if(while) potom while

18.05.2011, 16:37:27
T: základné vlastnosti štrukturálnej operačnej sémantiky, popísať odvodzovacie pravidlá
P: denotácia príkazu if v tvare: if(podmienka)then prikaz else if (podmienka) then skip else prikaz; (prikaz a podmienka boli reálne podmienky a priraďovacie príkazy)
D: postupnosť príkazov v NS a OS

18.05.2011, 17:13:54
T: syntax a semantika deklaracii v naturalnej semantike
D: S1=while b do S,s      S2=if...(while),s      dokazte semanticku ekvivalenciu
P: rozsirte syntax a semantiku vyrazov o celociselne delenie, pripadne div, mod

03.06.2011, 09:07:49
Ja by som to zhrnul takto:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
P2: Dokaz strukturalnou indukciou uplnej definovanosti semantickej funkcie pre binarne cisla(+ treba vediet co je to strukturalna indukcia).
P3: Dokaz semantickej ekvivalencie prikazov while(b) do S; a if (b) then (while(b) do S);.
P4: Dokaz ekvivalencie naturalnej a strukturalnej operacnej semantiky.
P6: Dokaz korektnosti abstraktnej implementaci JPJ na abstraktnom stroji pre:
- artimeticke vyrazy JPJ,
- boolovske vyrazy JPJ,
- prikazy JPJ.
P8: Dokaz ekvivalencie denotacnej a operacnej semantiky.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12.06.2011, 12:02:54
P: Rozsirte jazyk o prikaz cyklu repeat a napiste k nemu naturalnu, operacnu a denotacnu semantiku
D: dokazte ekvivalenciu cyklu while pre naturalnu a operacnu(Huh denotacnu uz nepamatam) pomocou strukturalnej indukcie
T: Typy udajov v akcnej semantike

12.06.2011, 12:17:34
D: dokaz v druhej prednaske pre binarne cisla
T: Paradigmy programovania prva prednaska

13.06.2011, 06:53:36
T: principy nepriamej denotacnej semantiky
D: semanticka ekvivalencia while b do S; a if b then (S; while b do S) else skip;
P: pravidla pre cyklus for pre naturalnu, strukturalnu operacnu a denotacnu semantiku

22.06.2011, 12:37:03
D: dokaz pre while v smere z Operacnej -> Naturalnej semantiky
P: zrobte denotaciu prikazu while ¬(x=3) then x:=x+1
T: definicia funkcie, vlastnosti fcie a graf funkcie pri pouziti v denotacnej semantike prikazu while

29.06.2011
P: n++ - syntax,semantika, b1<>b2 - syntax,semantika
D: dokaz ekvivalencie strukturalnej a naturalnej semantiky pre sekvenciu prikazov
T: prikaz while v akcnej semantike
- Understanding is a three edged sword. (Your side, their side, and the truth) [Vorlons' saying]
(thanks to Agamemnon)

t0Mi

rozsirte syntax a semantiku vyrazov o celociselne delenie, pripadne div, mod
to akoze rekurzivne za pomoci prirastku a porovnavania, alebo ako ?

Havran

T: definicia funkcie, vlastnosti fcie a graf funkcie pri pouziti v denotacnej semantike

t0Mi

Quote from: Havran on  22.06.2011, 19:29:37
T: definicia funkcie, vlastnosti fcie a graf funkcie pri pouziti v denotacnej semantike prikazu while
takto...

domino3d

Quote from: t0Mi on  22.06.2011, 19:37:03
Quote from: Havran on  22.06.2011, 19:29:37
takto...
jj, este ze su tu ti spravny ludia :)
vivat academicus

domino3d

dufam ze dnes vsetciu spravili a maju prazdniny
vivat academicus

sandusky

Havran

Novitzska a Lalova skusali

a co ja viem, ja som bol u Novitzskej a velmi v pohode bolo, dobre na nej je, ze ked mas priklad, v podstate ho ani nemusis vyriesit, len jej musis vediet povedat ako sa ma riesit

plexisklo

pri Lalovej uplne v pohode,ale zase som mal ku vsetkemu nieco :p otazky som mal z tych co tu uz su postnute

btw kto mi zmazl fffffffuuuuuuu obrazok? ma to umelecku hodnotu  :pusta:
I´ma kick open the door of the oval office an I´ma chop that motherfuckin desk in half - Byaaah!!
pwn