• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

LpI - Logika pre informatikov

Started by Matejus, 05.02.2011, 22:40:34

« predchdzajce - alie »

Matejus

prednášky: http://hornad.fei.tuke.sk/predmety/
meno: lpi
heslo: logikA
archív 2009/2010
=============================================================================
Skuska prebiehala tak, ze si sa posadil na urcene miesto podla abecedy, potom si dostal dve otazky, ktore boli napisane perom na papiery. Jedna bola teoria , ja som mal Semantiku modalnej logiky a druhy bol priklad, ja som mal urcit ci su dane vyroky pravdive vo svetoch w0 a w2. Inak otazky sa daju vymenit (tak nenapadne) ked k tomu nic neviete Vela stastia ...
príklady minuloročných otázok na skúške:
1. Sémantika modálnej logiky
2. Teória princípu deontickej logiky
3. Štruktúra logického systému
4. Predikátova logika 1.radu
5. Kalkuly. Vlastnosti intuicionistickej logiky
...
ťaháčik
http://www.upnito.sk/subor/abd821068fa949dfc5cf1b7d297e83b1.html

jardo

v pondelok cviko so slodicakom nebude

drtic

Daj viac info, odkial to vies?

DuffMann

Nielpferd

to rano o 7 30...kto chce moze ist na cviko s lalovou...alebo potom na dalsi tyzden sa na cviku preberu naraz dva temy...treba byt na ne pripraveny
syphilis connecting people and keeps users happy...

jardo

ludia co ste dnes rano o pol osmej brali na cviku? vie tu niekto hodit scany?

jardo

co sa dnes rano bralo na cviku? a treba v 13. tyzdni chodit na cviko a prednasku?

drtic

Nieco podobne ako na poslednom cviceni, t.j. modalna logika a jej vyjadrenie pomocou modelov, len inak zapisane.

V 13. tyzdni cvicenie bude, tema asi temporalna logika. Prednaska uz nie. Este v 13. tyzdni v case prednasky so Semantiky budu predterminy zo Semantiky a Logiky.

nezabudka88

skuska: 1 priklad + 1 teoreticka otazka (typu: Intucionisticka logika)

pinderko

Quote from: nezabudka88 on  12.05.2011, 15:52:17
a potom ustna alebo len opravili priklad a otazku a dovidenia?

nezabudka88

Quote from: pinderko on  12.05.2011, 16:00:54
Quote from: nezabudka88 on  12.05.2011, 15:52:17
a potom ustna alebo len opravili priklad a otazku a dovidenia?
to co si napises na papier je len pre teba, tvoja priprava, im ide len o ustnu cast....t.j. priklad musis vysvetlit ako a preco si to takto pocital a ohladom teorie: davaju vela otazok mimo tej hlavnej...taky postupny prechod pomaly ku vsetkemu...a ked nieco nevies, tak skusia inak polozit otazku...

Michall

a ako je to na logike, musis mat nieco z obidvoch aj z teorie aj priklad ci staci jedno, ze ked mam teoriu dobre napr. a priklad nic tak mam sancu urobit skusku ci nie?

lebo na semantike musis mat z kazdej casti nieco, preto sa pytam :)
Vsetko zle je na nieco dobre:)

pinderko

je na skuske aj oficialny tahak kde su vsetky pravidla, ze? nechce sa mi to vsetko ucit a uz ani nestiham a nechystam sa bu

piton

"Iba život, ktorý žijeme pre ostatných, stojí za to." - Albert Einstein

jardo

ludia na tu teoreticku cast, sa treba ucit vsetky prednasky, alebo spominali nieco ze nebude?
a z prikladov taktiez budu vsetky tyyp co sme brali na cvikach?

drtic

Mam taky pocit, ze tam nieje nic co sa netreba ucit ani z prebratej teorie ani z prebratych prikladov.

jardo

zda sa mi, ze niekto na prednaskach hovoril, ze ich bude postupne spracovavat. Ak tak niekto urobil, mohol by to tu hodit?

DIKY

jardo

treba vedeit aj tu horovu logiku?

MackoZlesa

nemate niekto nahodou dobre spracovane cvicenia?

face killer

...treba vediet na skusku aj temporalnu logiku? lebo sa mi zda, ze Slodicak vravel ze nebude

deCode666

Hoareovu treba na 100% :) ... ja som si to vytiahol a vedel som holý tralala

slax

Ake typy prikladov zvyknu davat na skuske? .... Aj take zlozitejsie ci len take jednoduchsie?

Marek_Baranica

Quote from: drtic on  23.05.2011, 16:03:34
Mam taky pocit, ze tam nieje nic co sa netreba ucit ani z prebratej teorie ani z prebratych prikladov.
:thumbs-up:

jardo

Quote from: slax on  07.06.2011, 07:30:01
Ake typy prikladov zvyknu davat na skuske? .... Aj take zlozitejsie ci len take jednoduchsie?

no ja som mal uplne jednoduchy

majster

Quote from: jardo on  07.06.2011, 15:45:27
Quote from: slax on  07.06.2011, 07:30:01

no ja som mal uplne jednoduchy
ja som potiaho ten s alfa konjunkcia beta implikuje beta konjukcia alfa, cize lahoda   :emot-drunk: