• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

HP - UNIX

Started by Domino3D, 26.09.2010, 22:05:36

« predchdzajce - alie »

majster

7. prikaz na nainstalovanie applikacie app z /tmp/app.depot,
t6o bude takto swinstall /tmp/app.depot appci? bk

Kuko

Quote from: majster on  15.12.2010, 23:37:27
7. prikaz na nainstalovanie applikacie app z /tmp/app.depot,
t6o bude takto swinstall /tmp/app.depot appci? bk

podla mna to bude nejak takto  # swinstall -s /tmp/app.depot ale odskusat si to neviem :(

domino3d

uf dnes to bolo o fúz
najprv bu potom br ale prisiel zvrat ked som zistil ze nie vsetko bolo ohodnotene :ropebanana: a E51
vivat academicus

deCode666

U lucky SOB :) ... a keďže teraz už nemáš čo na robote, tak povinne trim palce všetkým, čo idú zajtra na opravák ;)

Cheiftan

kolki ste boli na skuske?

co bolo a ake otazky boli?
bol prisny pri hodnoteni?

gratulujem domino k E51  :)
Hello!

domino3d

Quote from: Cheiftan on  16.12.2010, 19:45:25
kolki ste boli na skuske?

co bolo a ake otazky boli?
bol prisny pri hodnoteni?

gratulujem domino k E51  :)

no prisny, najprv som mal 46 bodov, ale ked som pozrel na pisomku tak on neopravil mi tri otazky, cize tak.
bolo nas 9 kusov ľudí
otazky boli nejak tak:
8otazok, aky je rozdiel medzi HFS a VFS, Aky prikaz daco nevytvori(lssf), co znamena ID v subore inittab, aky je rozdiel medzi crond a atd (ano cronD a ATD), co je zaloha a co inkrementalna a celkova, subor passwd, LVM na co je dobre a porovnat s s tym ked cely disk vyuzijes, daco som zabudol...
no a ucil som sa tak ze som si to prebehol za pol dna a potom som robil vianocne pozdravy miesto toho... vidno na vysledku :D

Quote from: deCode666 on  16.12.2010, 19:37:00
U lucky SOB :) ... a keďže teraz už nemáš čo na robote, tak povinne trim palce všetkým, čo idú zajtra na opravák ;)
TRIMEM šickym :))))))
vivat academicus

deCode666

Okej, takže nakoniec 24b na druhý pokus ... spokojnosť ... ide sa  :xmas:

Kuko

Odpisal niekomu na mail ohladne dalsej moznosti na opravnu ?

radix

bol tiez niekto pedagogom odhlaseny z terminu a nemoze sa prihlasit znova? :D

thom

Quote from: Kuko on  04.01.2011, 19:48:27
Odpisal niekomu na mail ohladne dalsej moznosti na opravnu ?
Balaz vravel,ze nebude na skole do konca januara tak mozno ani neodpisuje.

majster

Quote from: radix on  06.01.2011, 00:49:21
bol tiez niekto pedagogom odhlaseny z terminu a nemoze sa prihlasit znova? :D
ja ale na 25 sa možem ale to nejdem bo 24 TI a za 5 hodin asi ťažko sa naučim  ;D

Kuko

Vie sa niekto napojit na ten server ? ssh hpuxvm3:heslo@hpunix3.fei.tuke.sk lebo mna do menu pusti ale ked dam konzolu tak pyta heslo a ziadne nepasuje  :( .

radix

uz to ide ;) len pri pripojeni pytalo aj login nie len heslo uz sa tam teraz pripoj ked budes v tom menu napis CO a uz mozes rovno davat prikazy

Kuko

Quote from: radix on  13.01.2011, 18:30:44
uz to ide ;) len pri pripojeni pytalo aj login nie len heslo uz sa tam teraz pripoj ked budes v tom menu napis CO a uz mozes rovno davat prikazy
a jaky je login pri konzole ? lebo login:heslo nefunguje (potom aj heslo ake je ?)

radix

potom zadas len root a heslo

Kuko

Ake su hlavne rozdiely medzi HFS a JFS ?

deCode666

a čo je to ATD?

edit: nebude to to, že HFS je na diskoch a JFS podporuje on-line features? ... či?

scream

som sa tesil ze nesom na medicine, ze nemusim prechadzat 700 stran na skusku... ale ta to som nevedel, ze ma caka Unix a TI...  keby aspon nejake prednasky boli spracovane... takto nemam sajnu co sa z toho ucit a co  nie...

Kuko

Quote from: deCode666 on  23.01.2011, 21:26:20
a čo je to ATD?

edit: nebude to to, že HFS je na diskoch a JFS podporuje on-line features? ... či?

vygooglil som ze cron robi pracu pravidelne a atd robi len raz niekedy v buducnosti :) asi tak

radix

vy mate ine materialy? lebo ja mam to hp.pdf kde je iba 570 stran ale minus tie labaky a kapitoly ktore sme nebrali je to len okolo 400 :D ale zas to neni take strasne citanie ako TI  ;D

deCode666

ja sa učím z tých modulov, čo sú na nete

domino3d

Quote from: scream on  23.01.2011, 22:07:03
som sa tesil ze nesom na medicine, ze nemusim prechadzat 700 stran na skusku... ale ta to som nevedel, ze ma caka Unix a TI...  keby aspon nejake prednasky boli spracovane... takto nemam sajnu co sa z toho ucit a co  nie...
:thumbs-up:
same here
vivat academicus

scream

Quote from: radix on  23.01.2011, 22:20:47
vy mate ine materialy? lebo ja mam to hp.pdf kde je iba 570 stran ale minus tie labaky a kapitoly ktore sme nebrali je to len okolo 400 :D ale zas to neni take strasne citanie ako TI  ;D

No nieje to neprijemne citanie len je to toho po8====D .... zo 700 stran sa neda normalne naucit na skusku... uz z 250 je to problem...

radix

tie moduly na nete su v com odlisne od toho pdf? lebo moduly sa nedaju citat offline :(

scream

http://dl.dropbox.com/u/15369988/DATABAZY/HPunix.zip za 5 minut bude ten link aktivny...dakto to tu uz daval...