• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Teoreticka informatika

Started by ApokalypS, 28.09.2009, 16:40:09

« predchdzajce - alie »

glassworker

Quote from: maTo on  03.02.2010, 16:47:56
Quote from: Speedy2003 on  03.02.2010, 16:42:06
Tak dnes boli otazky:
1. Rozhodnutelne a nerozhodnutelne problem, Postov korespondencny problem,
2. Janova algebra + formalizacia procesu tvorby algoritmov
Pr. Ci sekvencne zobrazenie pomocou KA
pr. Zegalkin

Druha skupina:
Nerodove ekvivalencie
zvysok si nepamatam

druha mala nerodove, algebry algoritmov, AD->AJ, urcte, ci je jazyk det. bezk. - ZA
a aka bola bilancia? spravili vsetci ci ako ???

kOsTi

podla mna este len niekedy teraz zacne skusat
:trestac:

mafo

tak trosku ma tie otazky prekvapili :(

ApokalypS

takze piatok idete so Smokiem skusit este raz?
80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

maTo

bol som prvy (asi po 3-4 nezucastnenych) a vyzeral dopohody, bo bavili sme sa pohode...mam D 69...vseobecne pekne cislo :D

danielmi

Quote from: maTo on  03.02.2010, 21:05:04
bol som prvy (asi po 3-4 nezucastnenych) a vyzeral dopohody, bo bavili sme sa pohode...mam D 69...vseobecne pekne cislo :D
o com ste sa bavili? o pocasi asi nie...
Subject: how women communicate with computer

Login: yes
Password: i dont have one
password is incorrect...

Login: yes
Password: incorrect

maTo

Quote from: danielmi on  03.02.2010, 22:47:59
Quote from: maTo on  03.02.2010, 21:05:04
o com ste sa bavili? o pocasi asi nie...

trosku o nerodovych, trosku o algebrach :D

matbir

takze pan kolega, cas nam suri, tak spocitame body, ............ takze D-65. okej, vdaka, majte sa, pekny den :)))

rennow

Quote from: matbir on  03.02.2010, 23:09:05
takze pan kolega, cas nam suri, tak spocitame body, ............ takze D-65. okej, vdaka, majte sa, pekny den :)))
ty vole :)

Padres

:banana_guitar:

Druha skupina:

- Nerodove ekvivalencie
- Algebry algoritmov
- Zistit ci je L = { wcw na R } (proste zrkadlovy obraz), {0, 1} deterministicky bezkontextovy jazyk
- Previest algoritmus do algebry Janovej

lada

Quote from: matbir on  03.02.2010, 23:09:05
tak to si mal naozaj pekny den ;)

glassworker

mam otazku pri uzaverovych operaciach, stacia triedy jazykov 0,1,2 ? .... alebo treba aj 3-ju tiredu co su regularne jazyky ?

puq

Quote from: glassworker on  03.02.2010, 23:42:25
mam otazku pri uzaverovych operaciach, stacia triedy jazykov 0,1,2 ? .... alebo treba aj 3-ju tiredu co su regularne jazyky ?
tak regularne jazyky su uzavrete na vsetky spominane operacie :) cize toto by mohlo stacit

roman5555

co by mohlo byt v piatok ????

puq

ja to vidim na nieco take: Algebra boolovských funkcií, Uzáverové operácie nad jazykmi, Univerzálny TS. Nerozhodnuteľnosť problému zastavenia TS

z toho urcite nieco bude :) aspon podla mojho odhadu

rennow

Quote from: puq on  03.02.2010, 23:48:21
Quote from: glassworker on  03.02.2010, 23:42:25
tak regularne jazyky su uzavrete na vsetky spominane operacie :) cize toto by mohlo stacit

V ramci tych uzaverovych opercii staci vypisat ,kde  su a kde nie , alebo treba aj dokazovat???

badi

happy man ... :-)
no ja som mal tu skupinu s PKP a Janovou alg ..
a sa ma pytal ako moze byt ze PKP je neriesitelny ked priklad ktory som mu uviedol bol riesitelny. A toto som mu nejako .. rozumne vysvetlit nevedel. nechcel pocut ani o aloritmoch ani o TS ...
a este mi dal napisat zatvorky ake su pri tych prevodoch medzi AD -> AJ kedze som ich nemal napisane ...

EDIT : a musim ho pochvalit, kedze podla mna sa snazil dopomoct ku nejakej znamke, nemal som pocit ze by ma chcel silou mocou vyhodit
Som rýchly ako Intel, lebo iba hádam, ale jedinečný ako AMD, keďže to viem aj zdôvodniť.

glassworker

pod otazkou algebra algoritmov, co by ste tam pisali ?
nieco ako : co je algebra, univerzalna algebra, baza, logicko funkcionalne modely, mnoho druhove algebraicke systemy

toto by mu ku tomu stacilo ?

puq

Quote from: glassworker on  04.02.2010, 01:10:21
pod otazkou algebra algoritmov, co by ste tam pisali ?
nieco ako : co je algebra, univerzalna algebra, baza, logicko funkcionalne modely, mnoho druhove algebraicke systemy

toto by mu ku tomu stacilo ?

jj toto je ta otazka a pis vsetko co vies :) aj ked viacej ako dana otazka :)

Padres

ja som pisal vsetko co ma napadlo - od zaciatku algebier algoritmov az po Djikstra/Janova/grafy, a bolo to spravne

maTo

Quote from: Padres on  04.02.2010, 01:45:07
ja som pisal vsetko co ma napadlo - od zaciatku algebier algoritmov az po Djikstra/Janova/grafy, a bolo to spravne

ja som pre zmenu pisal tu druhu kapitolu, a to Dijkstra, Jana, daco o graf-schemach som mu tam povedal a tiez to bolo za 20 :)

popko

Ahojte,
Hdak mi zapisal Ecko do MAISu, pricom na skuske mi dal C. Stalo sa to aj niekomu z vas?

roman5555

Quote from: popko on  04.02.2010, 16:35:13
Ahojte,
Hdak mi zapisal Ecko do MAISu, pricom na skuske mi dal C. Stalo sa to aj niekomu z vas?

Chcel by som mat tvoje problemy :D :D

rennow

Quote from: roman5555 on  04.02.2010, 16:41:27
Quote from: popko on  04.02.2010, 16:35:13
Ahojte,
Chcel by som mat tvoje problemy :D :D

toto sa stalo spolubyvajucemu na SOJ ... namiesto B mu napisal C ... ked si to siel dat prepisat, zacal ho preskusavat ..  a ked nevedel.. .tak mu spravil 20minutovu prednasku o tom, naco vlastne na tuke studuje ....    nakoniec mu ostalo to Ccko a  siel s malou dusickou domov...

kOsTi

:trestac: