• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Stavba po?íta?ov

Started by BossZ, 29.09.2009, 22:02:36

« predchdzajce - alie »

ssstenly

Quote from: LONEr on  11.01.2010, 23:37:16
S - set -> nastavis 1ku namiesto 0ky
cize ked ides z P0 (kodovanie 000) do P1(kodovanie 001), das s1.
R - reset -> nastavis 0ku namiesto 1ky
ak ides z p1(kodovanie 001) do p0(kodovanie 000) das r1.
Ak ides z p2(010) do p5(101) --> s3 r2 s1

nievies podla coho sa priraduju tie budiace premenne?...toto fakt netusim...thx

LONEr

Quote from: ssstenly on  12.01.2010, 00:51:42

Nie som si isty, na co sa pytas. Budiace premenne su bud D alebo RS - to je zadane v zadani ulohy.
Ak mas D, tak pouzivas budiacu premennu d1,d2,d3 podla toho, ktory bit ma hodnotu "1". Cize napr ak ides zo stavu P0(000) ides do P1(001), tak budiaca premenna je d1. Ak ides z P0(000) do P3(011), tak budiace premenne su d1, d2 (bity sa samozrejme pocitaju z pravej strany). Pri D pouzivas vlastne len "Nasledujuce Stavy" , resp. ich kodovanie.
A ak mas RS, tak pouzivas tie budiace premenne, v ktorych sa meni hodnota pri prechadzani zo stavu do stavu. A to som rozpisal vyssie.

ssstenly

Quote from: LONEr on  12.01.2010, 01:51:19
Quote from: ssstenly on  12.01.2010, 00:51:42

Nie som si isty, na co sa pytas. Budiace premenne su bud D alebo RS - to je zadane v zadani ulohy.
Ak mas D, tak pouzivas budiacu premennu d1,d2,d3 podla toho, ktory bit ma hodnotu "1". Cize napr ak ides zo stavu P0(000) ides do P1(001), tak budiaca premenna je d1. Ak ides z P0(000) do P3(011), tak budiace premenne su d1, d2 (bity sa samozrejme pocitaju z pravej strany). Pri D pouzivas vlastne len "Nasledujuce Stavy" , resp. ich kodovanie.
A ak mas RS, tak pouzivas tie budiace premenne, v ktorych sa meni hodnota pri prechadzani zo stavu do stavu. A to som rozpisal vyssie.
díky....múdrô si múdrô....:)

Payne

Chcem sa spytat ludi co uz mali skusku ze z coho sa ucili, ci radsej priklady abo teoriu, bo som myslel ze nic nieje glupsie jak TI ale tak toto je fakt debilnejsie. Sak tote slidy o nicom su uplne

puq

nebolo ziadne radsej :D ja som to xcel zrobit na prvy krat bez riskovania tak som musel vsetko sa ucit...pri prikladoch si netrufam povedat ktore by nemali byt ale mozno sa budu striedat typy prikladov co boli na predtermine a prvom termine...a co sa tyka teorie tak ta je fest na picu...ale da sa zamerat na dolezitejsie veci...cize zakladne prvky CS z toho urcite daco bude...tie veci predtim mozno staci len preletiet...a potom synteza OC a RC...a 11tu prednasku tiez len preletiet, s tim ze naucit sa zakladne veci k mikroinstrukciam...

sri

Takze dnes som mal skupinu E a to bolo:

Teoria
- Scitacky
- Synteza RC
Priklad
- Mealy podla diagramu (cv. 11)

Podla mna sa opakuje len par typov teor. otazok a prikladov, staci pozriet forum, aspon ja som sa ucil len to a trafil som sa :) Teraz cakam na vysledky, dufam ze aj skusajuci si to budu mysliet ;D

kOsTi

diky :) no vyzera ze sa staci ucit tie zakladne prvky CS a syntezy... ci este nieco? :D
:trestac:

puq

tak asi som to vystihol :D cize ak sa nieco nezmeni tak to staci...

trek

tak druha skupina mala:

1. inkrementor/pocitadlo
2.analyza opercnej casti cs. matematicky model. deskripcny jazyk. a take nieco

priklad 12.cv moore automat

edit: ucil som sa len z toho tahaku a pohoda...sadli otazky...a presiel som cvika co som si myslel ze moze dat...myslim ze take 10. 13 alebo 2. cviko neda

edit2: skoro by som zabudol...dnes nebol mr.zahra

puq

lol :D cize sa dalo aj opisovat?

trek

tak myslim ze dakto daco aj opisal :) jednemu vzala tahak ale nevyhodila ho zo skusky

kOsTi

ah tak teda su aj ine otazky :/ sakra
:trestac:

LONEr

staci sa ucit podla mna Analyzu OC/RC - Scitacka, Multiplexor/demulti, Inkrementor/pocitadlo, Synteza OC/RC. Mozno este preletiet aj Obvody pre generovanie predikatov a obvody pre real operacii. Ostatnym by som sa absolutne nezapodeival
Priklady som sa ja osobne ucil len Moor/mealy , Operacny automat, programova schema atd(3cv), Scitacku a komparator. Nemyslim si, ze by dali ine ako tieto.

puq

Quote from: kOsTi on  12.01.2010, 18:02:54
ah tak teda su aj ine otazky :/ sakra

nojo aj analyza bola dpc :)

Quote from: trek on  12.01.2010, 17:59:57
tak myslim ze dakto daco aj opisal :) jednemu vzala tahak ale nevyhodila ho zo skusky

pekne :) to je potom vpohode...dufajme ze zahra isiel jednosmernym listkom tam odkial prisiel :)

Quote from: LONEr on  12.01.2010, 18:03:42
staci sa ucit podla mna Analyzu OC/RC - Scitacka, Multiplexor/demulti, Inkrementor/pocitadlo, Synteza OC/RC. Mozno este preletiet aj Obvody pre generovanie predikatov a obvody pre real operacii. Ostatnym by som sa absolutne nezapodeival
Priklady som sa ja osobne ucil len Moor/mealy , Operacny automat, programova schema atd(3cv), Scitacku a komparator. Nemyslim si, ze by dali ine ako tieto.

cize vychadza to na 80% prednasok :D :D cize velmi si im nepomohol :D

d3xter

Quote from: Payne on  12.01.2010, 15:35:07
Chcem sa spytat ludi co uz mali skusku ze z coho sa ucili, ci radsej priklady abo teoriu, bo som myslel ze nic nieje glupsie jak TI ale tak toto je fakt debilnejsie. Sak tote slidy o nicom su uplne

ja som sa ucil z tahak.doc co je hodeny na kane. ako tahak je asi nanic ale inak je tam asi vsetko podstatne.
priklady sa oplati ucit lebo su za 25 bodov a zda sa mi ze moore/mealy automat bol zatial na kazdej skuske.

d3xter

Quote from: pepco on  17.12.2009, 01:13:27
druha skupina E:

1 priklad - Moore automat z vyvojoveho diagramu (25b)

2 teoreticke:
- scitacky: co je to scitacka, zaradenie do skupiny CS, mikrooperacia def. riadiacej premennej, schematicke oznacenie v logickej a strukturalnej scheme, zakladne delenie a strucna charakteristika jednotlivych typov scitaciek

- synteza RC CS (riadiace automaty s pevnou funkciou) a porovnanie:
        - interpretacii mikroprogramu Mealy a Moore automatom
        - definovani automatu
        - postupe priradenia stavov
        - riadenia automatu

toto iste bolo aj dnes. preco som sa to debil nenaucil...?  :(

ApokalypS

a myslite si, ze bude aj vo stvrtok?
80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

Gover

Keby do nas takto hustili JAVU, C# alebo nieco co sa mi v zivote aj zide, tak nepoviem. A TI ani nehovorim. Neviem, co ma za ciel zvysok studia... Sa predbiehaju, ze kto ma asi debilnejsi predmet. Cest vynimkam. Ale nakoniec o tom je vyska.  :hammer:

sri

Quote from: Gover on  12.01.2010, 18:37:26
Keby do nas takto hustili JAVU, C# alebo nieco co sa mi v zivote aj zide, tak nepoviem. A TI ani nehovorim. Neviem, co ma za ciel zvysok studia... Sa predbiehaju, ze kto ma asi debilnejsi predmet. Cest vynimkam. Ale nakoniec o tom je vyska.  :hammer:
:thumbs-up:

faster

Otazka ineho druhu: Ako dlho vam trvala skuska? Cakali ste na vyhodnotenie este v ten den? Dokedy ste tam boli?

Dik! :)
To err is human but to forgive is divine.

http://signatura.matusmarcin.com

[Tento priestor je na predaj.]

trek

na skusku samotnu je asi hodinu a pol casu...a vyhodnotenie je asi o hodinu na to ako skonci skuska...skuska sa zacala o pol 9 a tak o pol 12tej som bol doma

faster

Quote from: trek on  12.01.2010, 20:08:01
na skusku samotnu je asi hodinu a pol casu...a vyhodnotenie je asi o hodinu na to ako skonci skuska...skuska sa zacala o pol 9 a tak o pol 12tej som bol doma

Dik!
To err is human but to forgive is divine.

http://signatura.matusmarcin.com

[Tento priestor je na predaj.]

Payne

chcem sa spytat ze prednasky su len od 2 do 9, co niekde boli spristupnene?

trek

na kane.sk  su vsetky prednasky..aj 10 11 12 13

roman5555

mohli by sa tu tak nenapadne objavit otazky ktore budu na najblizsom termine :D :D urcite by sme sa nenahnevali :D  :thumbs-up: