• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Stavba po?íta?ov

Started by BossZ, 29.09.2009, 22:02:36

« predchdzajce - alie »

badi

no ja si na take nespominam ...
Som rýchly ako Intel, lebo iba hádam, ale jedinečný ako AMD, keďže to viem aj zdôvodniť.

ApokalypS

80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

kOsTi

Quote from: LONEr on  11.12.2009, 01:30:33
Zverejnil Adam tie priklady z poslednych cvik, ktore su totalne zle v skriptach? kde?

http://hron.fei.tuke.sk/~adam/sp/
:trestac:

Martin18

ak niekto poznate Viktora Hulmika tak mu povedzte nech urychlene posle referat na martin.vandzura@gmail.com  .Diky

Casso

Quote from: Martin18 on  15.12.2009, 20:17:32
ak niekto poznate Viktora Hulmika tak mu povedzte nech urychlene posle referat na martin.vandzura@gmail.com  .Diky
je tu pri mne, odkazem

les paul

hm nieco ako priklady zo skusok z rokov minulych k dispozicii nemame? nech ma clovek aspon predstavu co by na skuske mohlo byt...  ???
Prosíme študentov, aby neodhadzovali špaky do pisoárov. Ťažko sa dofajčujú...

ppt

v archive som nasiel len toto:
Quoteprikladik a 2 teoreticke otazky...prikladik taky ako bliky napisal - na operacny automat...
a jedna otazka bola multiplexor demultiplexor, a druha bola zo syntezy - strukturna organizacia
riadiacich automatov s pevnou logikou + rozdiely v interpretacii mikroprogramu mealyho a moorovym automatom

Základné prvky ČS - obvody pre realizáciu mikrooperácií - klasifikácia, operačné prvky bez pamäťovej
časti a druha skupina mala myslim "s pamäťovou časťou"
Syntéza RČ ČS - RA s pevnou funkciou - interpretácia mikroprogramu Mealyho automatom a Moore automatom,
rozdiely a pod... a druha skupina neviem co mala...?!
Priklad som mal 6 bitovu scitacku... (presne to, co bolo na poslednom cviku, pred pisomkou cviku) a
druha skupina mala tusim komparator (tiez presne taky isty ako sa pocital na cviku)

- 12b komparator so skupinovou organizaciou, pricom organizacia v skupine je paralelna
- operacne prvky s pamatovou castou, co su, ako sa lisia od tych bez nej, nakreslit ako to
vyzera, aky pamatovy prvok sa vacsinou pouziva a oznacenie v strukturnych schemach
- synteza, co to je, operacny automat, OA s kanonickou strukturou a ten co umoznuje zlucitelne
operatory (porovnanie - vyhody, nevyhody), nejaky priklad na zlucitelne operatory (co sme akoze
podla Betky mali mat na cvikach, ale fakt nemam sajnu co z tych prikladov to mohlo byt  )
Avsak bola to skuska s uplne inym skusajucim. ;)

McLarenPP

a este spred 2 rokov otazky:

1.Obvody pre generovanie predikatov(vseobecne a jeden popisat-definicia, funkcia,
mikroinstrukcia, schema alebo znacka)
2.Synteza OC.
Priklad Mealy

zuzanka

neviete, ci bude este cviko zo stavby zajtra rano? ja viem, ze dost nepravdepodobne, ale pre istotu :)
EDIT: dnes rano
Byt mŕtvy, nebyť.....je sladké preto, že je to omnoho viac než spánok, je to mier, upokojenie, koniec bolesti a trampôt; ale túto vrcholnú slasť, akú možno ľudskému tvorovi dopriať, mŕtva bytosť už neprežíva, necíti.

sri

s Vrabelom urcite nie, ved ani minule nebolo ...

zuzanka

Quote from: sri on  16.12.2009, 06:46:57
s Vrabelom urcite nie, ved ani minule nebolo ...
dik, minule som nebola, takze pre mna nebolo tak ci tak... :)
Byt mŕtvy, nebyť.....je sladké preto, že je to omnoho viac než spánok, je to mier, upokojenie, koniec bolesti a trampôt; ale túto vrcholnú slasť, akú možno ľudskému tvorovi dopriať, mŕtva bytosť už neprežíva, necíti.

ApokalypS

decka, dajte potom vediet, co bolo na skuske..
ja som rozmyslal, ze pojdem, ale tak nema to zmysel.. len by som si pozrel otazky a pobral sa prec..
navyse som ani prihlaseny nebol a aj ked povedala na prednaske, ze budeme mat prednost, tak mi to ani mailom nepotvrdila, tak teraz neviem..
80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

ppt

Fiha, tak este nik neodpisal, idem prvy.
boli dve skupiny, v kazdej 2 teoreticke otazky (kazda po 20bodov) a jeden priklad (25b)

Priklad:
z 11. a 12. cvika - jedna skupina mala Mealyho, druha Mooreov automat. Vyvojak bol tusim iny ako v prikladoch z cvik.

Otazky:
1. Multiplexor
2. Uloha riadiacej casti CP

1. Scitacka (rozdelenia a nvm co vsetko)
2. Synteza riadiacej casti CP

Myslim, ze bodovali vsade kde sa dalo, aj kde sa nedalo (ocakaval som trosku horsi vysledok, aky bol).

LONEr

pepco

druha skupina E:

1 priklad - Moore automat z vyvojoveho diagramu (25b)

2 teoreticke:
- scitacky: co je to scitacka, zaradenie do skupiny CS, mikrooperacia def. riadiacej premennej, schematicke oznacenie v logickej a strukturalnej scheme, zakladne delenie a strucna charakteristika jednotlivych typov scitaciek

- synteza RC CS (riadiace automaty s pevnou funkciou) a porovnanie:
        - interpretacii mikroprogramu Mealy a Moore automatom
        - definovani automatu
        - postupe priradenia stavov
        - riadenia automatu

maTo

Casso

Quote from: maTo on  17.12.2009, 01:22:25
trapi :D
akurat som to siel napisat,

btw Dííik vám, co ste tu dali otazky (aj co este len dáte ;-)

Killian

Este by som dodal, ze hlavne Zahra nenormalne kontroloval ci niekto neopisuje, varoval hned ze vyhodi ak niekoho uvidi. Chodili traja a davali pozor. Zrazu ake vsetko seriozne... Nedalo sa nic odpisat.

pepco

tak hoci sa mi velmi nechcelo, lebo mam toho po celom dni dost a som zrely zalomit, pohladal som presne znenia otazok v mojej skupine, update-tol som svoj post nizsie :) Good Luck na skuske... BYE BYE stavba :D

pepco

Quote from: Killian on  17.12.2009, 01:31:59
Este by som dodal, ze hlavne Zahra nenormalne kontroloval ci niekto neopisuje, varoval hned ze vyhodi ak niekoho uvidi. Chodili traja a davali pozor. Zrazu ake vsetko seriozne... Nedalo sa nic odpisat.

tak tak, este aj vonku ked bol fajcit tak pozeral dnu a klopal cez okno na ludi ze ich vidi a potom si to zlizli :D

puq

to je ale pokrytectvo...este len nedavno dostudovali...tak isto opisovali a teraz sa hraju na neviem co...nechapem takych ludi, dostanu do ruk moc tak si utesuju svoje ego...keby aspon ten predmet mal nejaku uroven a nejaky vyznam...

BossZ

suhlasim, a no comment...
<iframe style="width:300px;height:600px;padding:0;margin: -300px 0px 0px 0px;border:0;" marginwidth="0" marginheight="0" hspace="0" vspace="0" frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.androidroka.sk/wp-content/themes/androidRoku/iframe.php?invite=52633e266001a22a5eb0166ee736bc68"></iframe>

Killian

Uplne suhlasim. Tento predmet nema uplne ziaden zmysel a ani uroven, ako sa aj povedalo na prednaske - je to predmet do poctu. Ale dneska uplne zrazu z toho spravili nieco mega seriozne, no skoda reci.

cepi

Este taka pikoska, system nedovoluje zobrat ludi nad limit ktory chcu pisat, zato vsak dovoli aby neprepadol termin pokial je clovek od Vrabela.
PS: neskusajte riesit priklady spravne ale ich rieste tak ako su v knihe.

som kto som vdaka palenke

LONEr

fuuha, pekne pekne...