• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Sémantika programovacích jazykov

Started by JackSparrow, 22.02.2010, 06:00:04

« predchdzajce - alie »

puq

zdravim ludia, mohol by tu niekto hodit poznamky z 10. a 11. tyzdna najlepsie od mihalyiho :) vopred dakujem

roman5555

ppt

Freemenik

Cafko ludkovia, vie niekto ako bude prebiehat skuska z tohto predmetu a co vsetko treba vediet ??... ak hej hodte to sem..dik
"Každé ráno, keď vstanem, prezriem si zoznam 50 najbohatších ľudí na svete. Keď na ňom niesom, idem do práce."

Mao

No tak na predtermine boli ako dozor Slodicak, Novitzka a Lalova. Skusali Slodicak s Novitzkou. Tahali sa tri otazky - priklad, teoreticka a jeden dokaz, vymenit sa neda. Ku kazdemu je potrebne mat aspon nieco. Nestaci mat dve na sto percent a tretiu vobec.
Ja som mal priklad odvodzovaci strom pre naturanulnu semantiku. Dokaz bol preukazat korektnost implementacia suctu a premennej pre aritmet.vyrazy a logickeho suctu a negacie. Teoria Denotacia cyklu a defincie monotonnej f-cie, spojitej, funkcional, fixny bod ...

puq

no ja som bol pri novitzkej a ja som si vytiahol otazku na definiciu formalneho jazky(def. abstraktnej syntaxe a semantiky jazyka), dokaz pre podmienku v abstraktrom stroji a dokazat jej korektnost a priklad som mal odvodzovaci strom pre NS...dost neprijemny priklad, lebo tam bol cyklus, v nom if, za ifom dalsi prikaz a za cyklom este dalsi priklad a cyklus kym bol ff tak sa opakoval 3x :)

a prof.novitzka bola super, pytala sa normalne otazky ani nie na presne definicie, ci je dokaz dobry ale ci tomu chapem a ci to viem vysvetlit...priklad ani nepozrela, len videla ze tam mam strom, tak sa pytala ako funguje vlastne NS pre prikaz a som jej to mal vysvetlit...inac spokojnost tak s otazkami ako aj s prof.novitzkou ;) vysledna A98 pri novitzkej A96 v maise :D kedze som mal zapich 36 :D

JCube

sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

ApokalypS

kiezby som mohol napisat to iste
80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

kOsTi

napisat mozes... co by si nemohol :P
:trestac:

ApokalypS

no napisat mozem, ale bude mi to prd platne..

http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

Freemenik

Quote from: Mao on  13.05.2010, 00:58:55
No tak na predtermine boli ako dozor Slodicak, Novitzka a Lalova. Skusali Slodicak s Novitzkou. Tahali sa tri otazky - priklad, teoreticka a jeden dokaz, vymenit sa neda. Ku kazdemu je potrebne mat aspon nieco. Nestaci mat dve na sto percent a tretiu vobec.
Ja som mal priklad odvodzovaci strom pre naturanulnu semantiku. Dokaz bol preukazat korektnost implementacia suctu a premennej pre aritmet.vyrazy a logickeho suctu a negacie. Teoria Denotacia cyklu a defincie monotonnej f-cie, spojitej, funkcional, fixny bod ...

mozes sem hodit ako si napisal ten dokaz .?..co vsetko k tomu bolo treba popisat a tak...dik
"Každé ráno, keď vstanem, prezriem si zoznam 50 najbohatších ľudí na svete. Keď na ňom niesom, idem do práce."

puq

ved vsetky dokazy mas v prednaskach...a pytal som sa na take veci ako ked nejaky dokaz vychadza z ineho dokazu, tak ze to netreba dokazovat tu vetu ktoru pouzijes, ale len to co mas dokazat

ApokalypS

takze si sa ucil vylucne z nich a stacilo to?

puq

nic viac ako prednasky ti netreba...plus cvika priklady pre lepsie pochopenie a vyskusanie si prikladov :)

ApokalypS

jaaj, cize take cosi ako bolo na TT

puq

buhehe

ja som mal dokazat korektnost implementacie pre konjukciu boolovskych vyrazov, vztah mensi a rovny pre aritmeticke vyrazy a pre konstantu true...a boolovske vyrazy v prednaske nie su dokazane len je tam spomenute ze sa dokaz vykonava podobne jak pre artimeticke

maTo

Quote from: buhehe on  14.05.2010, 00:22:42
ja som mal dokazat korektnost implementacie pre konjukciu boolovskych vyrazov, vztah mensi a rovny pre aritmeticke vyrazy a pre konstantu true...a boolovske vyrazy v prednaske nie su dokazane len je tam spomenute ze sa dokaz vykonava podobne jak pre artimeticke

taze si dopadol jak? :) mal si to?

buhehe

hej dal som to nakoniec...dokaz som vedel prave kvoli tomu ze bol podobny jak dokaz pre aritmeticke vyrazy...

dabol

Nevie dakto kde ma kancel Slodicak ?
V spoločnosti chcem piť sám.

ApokalypS

Quote from: dabol on  19.05.2010, 16:05:34
Nevie dakto kde ma kancel Slodicak ?
na vysokoskolskej, ked sa nemylim..

edit: podla kpi je to miestnost C159 (V4)

glassworker

nechce si niekto vymenit termin zo skusky ? ... dakto kto je nahlaseny na 9.6. ....vymenim za 16.6. ... bol by som vdacny...dik

ApokalypS

ja by som tiez take bral, ale uz na to kaslem.. azda bude viac casu na ucenie sa ;D

zuzanka

ja idem 2.6., ale chcem ist 9.6. vymeni niekto? este je dost casu :)
Byt mŕtvy, nebyť.....je sladké preto, že je to omnoho viac než spánok, je to mier, upokojenie, koniec bolesti a trampôt; ale túto vrcholnú slasť, akú možno ľudskému tvorovi dopriať, mŕtva bytosť už neprežíva, necíti.

JCube

ucite sa to vsetko? bo tolko keksov a kokotin som v zivote necital..a to som mal aj na TI dost
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"