• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre Å¡tudentov Technickej Univerzity v KoÅ¡iciach.

Pokro?ilé databázové technológie

Started by BossZ, 24.09.2009, 22:53:13

« predchádzajúce - ïal¹ie »

antikleia

Zaujimave ze uz je vecer a este nikto sa nepochvalil o dojmy zo skusky... Tak neviem ci bola taka tazka alebo taka lahka ;)

ppt

Podla toho co viem, tak spravili vsetci. Tusim ze ani horsie ako C nebolo. Najprv pisali pisomku, potom chodili pojednom na ustnu skusku. Kazdy bol dnu tak 15-20minut. Otazky napise niekto kompetentny :D

Tanka

skuska bola uplne pohodova, kazdy kto si precita prednasky a vie o com to je je za vodou.
Ja som mala 4 otazky a 1 optimalizacia resp kanonicky strom. Otazky: vymenovat nejake 2-3 druhy databaz co neboli viac rozoberane, temporalne databazy - popisat, DWH-struktura a ETL, nejake algoritmy relacnej algebry ci cosi take.  Polhodina na pisomnu pripravu a  potom sme len postupne sli na ustnu a ked sa daco nevedelo tak genci navadzal a bol dialog o tom. Bezproblemova skuska :)

danielmi

a toho codda ,ci jak mu meno ,treba citat? precital som 11 stran a akoze ......wtf... o com rec?
Subject: how women communicate with computer

Login: yes
Password: i dont have one
password is incorrect...

Password: incorrect

Ing. nemtom

brix will be shat

rennow

hm... to by sa aj tahak dal vypracovat na tu pisomnu cast, kto sa podujme? ;-)

Gover

Chcel mat aj vytlacenu dokumentaciu k zadaniu?

glassworker

ano chcel tlacenu dokumentaciu + napalene na CD vsetko

popko

Quote from: glassworker on  13.01.2010, 04:26:48
ano chcel tlacenu dokumentaciu + napalene na CD vsetko
Aby som to upresnil, tak po nas chcel mat na CD aj data ostatnych skupin a modely ostatnych skupin v dokumentacii.

glassworker

ako ste na zajtra pripraveni ?

Dulus

no som na vazkach ..... prezentacie vsetky prejdene ale ked sa mam priznat tak niektore nemam uplne v hlave natlacene iba hlavne detaily ... zadanie ked sa bude pytat tak to bolo v pohode ... no neviem ... dufam ze to budem mat z krku .... vidime sa
Zivot je ako jazda na vytahu.Raz si hore,raz dole.

glassworker

no dnesna skuska spravena za C :banana_guitar: , ale dnes to bolo krutejsie, 3 ci 4 nespravili  :'( ... a v niektorych veciach sa pytal az do detajlov,...ale celkovo ked si mal dostatok na papiery tak to bol zaklad... bv

???otazky: prva otazka vymenuje databazove technologie ktore sme na prednaskach nepreberali :D ---lol otazka--- :metal:
.. ostatne bolo temporalne databazy, objektove, textove, .... ETL a jeho struktura, RA a algoritmy, kanonicky strom a jeho optimalizacia....

boli rozne skupiny, toto je vycuc

na viac si nespominam, ked chce nech dakto doplni.... ;D

cepi

bol som 7 a skoro nic som nemal na papiery, a odisiel som s C a to som to noc pred skuskou cital :D
som kto som vdaka palenke

ppt

Casso

V tych prednaskach nejako vela informacii nieje, az na prednasku o dwh a prednasku o indexoch... Myslim ze sa to do 20eho vpohode naucim, len dufam, ze bude mat dobru naladu...
Este otazka na tych, co ste uz skusku mali: pytal sa aj nieco z tych "externych" zdrojov? (codd a tie knihy)

cepi

No nieco prislo do reci ze to bolo v coddovi, a on ze citali ste codda ? a ja som mu povedal ze som ho prelistoval :) a sportovo to zobral
som kto som vdaka palenke

antikleia

databazove technologie ktore sme na prednaskach nepreberali
temporalne databazy,
objektove,
textove,
ETL a jeho struktura,
RA a algoritmy,
kanonicky strom a jeho optimalizacia

to by malo byt vsetko alebo si niekto este spomenul na dalsiu otazku?

Pribina

No ja som mal DWH - Datove modely ake sa v nom pouzivaju a v ktorych komponentoch, a mal som selekciu (RA algoritmy) a jej mozne implementacie. Tak isto som mal popisat Main Memory databazy.
plllllp prepinan kapitan Spok

danielmi

este nejake otazky sa vyskytli? nechce sa mi vsetko citat :D

password is incorrect...

danielmi

vie mi niekto vysvetlit co su tie objektove databazy? som mu povedal pomaly vsetko z min.prednasky a len krutil hlavou.. samozrejme 0bodov za tu otazku

password is incorrect...

Gover

Pocujte, to co je v jeho slideoch(prednaskach) oznacene zltou farbou sa netreba ucit?

antikleia

Nemyslim si, to len nebolo odprednasane ze si to precitame.

Gover

ppt

Vsetci spravili (bolo nas tusim 8 ). Otazky take ako ostatne terminy.