• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Pokro?ilé databázové technológie

Started by BossZ, 24.09.2009, 22:53:13

« predchdzajce - alie »

badi

KONECNE .. otazka k veci, to by zaujimalo aj mna ...
Som rýchly ako Intel, lebo iba hádam, ale jedinečný ako AMD, keďže to viem aj zdôvodniť.

maTo

predpokladam, ze odpoved nevie nik, ta co keby sme sa zhodli nejak, co asi spravime? :D sak seci robime to iste, ta preco to nespravit spolocnymi silami? :D

badi

suhlasim ... viac hlav viac rozumu, alebo nejako takto sa to niekde vravelo :D
Som rýchly ako Intel, lebo iba hádam, ale jedinečný ako AMD, keďže to viem aj zdôvodniť.

BossZ

Quote from: maTo on  10.11.2009, 02:57:13
predpokladam, ze odpoved nevie nik, ta co keby sme sa zhodli nejak, co asi spravime? :D sak seci robime to iste, ta preco to nespravit spolocnymi silami? :D

good idea  :) ale tak mohol by uz dakto nam poradit...
<iframe style="width:300px;height:600px;padding:0;margin: -300px 0px 0px 0px;border:0;" marginwidth="0" marginheight="0" hspace="0" vspace="0" frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.androidroka.sk/wp-content/themes/androidRoku/iframe.php?invite=52633e266001a22a5eb0166ee736bc68"></iframe>

anticasper

kumne sa dostal taky fake, ze treba spravit tabulku dimenzii, faktov a tu stars schemu

ppt

a po slovensky to znamena co? ;D Nejaky navod nemate? :)

anticasper

v prednaske zistis co to je...a mozno aj zistis ako to treba navrhnut

maTo

cize nejak na papier? a s ohladom na vsetky skupiny, ci len nasu? (my sme mali hudobne cdcka)

anticasper

jj ja to budem riesit na paper nex sa nato pozre...a ta druha otazka zaujima aj mna, piste niekto kto viete...neviem ale podla mna asi s ohladom aj na ostatne skupiny, ked ta tabulka faktov a dimenzii je wtom DW jedna spolocna asi pre vsetky zdroje...

badi

no ak som spravne na cviku pochopil
tak mame spravin nejaky navrh ako budeme riesit ten datawarehousing
a do uvahy berieme databazy vsetkych skupin na cviku.
Nieco take ze budem chciet vypisat autora ktori ma najviac clankov a ten skript bude musiet prezriet vsetky DB v ramci cvicenia a potom to vyhodnotit ...

Gover

Vy, co mate zajtra cviko potom postnite, ze za co vas zdrbal a co vlastne chcel  :xmas:

Speedy2003

taktiez sa pripajam ku prosbe k tym co uz mali dnes cviko aby napisali co vlastne Genci kontroloval a ci bol vobec  s niecim spokojny a ky bol priebeh cvika. Diky

maTo

takze, mame zohladnovat databazy vsetkych kolegov v skupine (cviko), co znamena, ze mam zohladnovat aj ich atributy v ramci jednotlivych dimenzii?

EDIT: co je pravdy na tom, ze dneska mali ludia priemerne 3-4 dimenzie a 1-3 fakty? to staci?

badi

niektori mali aj 1 fakt a stacilo

maTo

ok nice, naco si to komplikovat ne? :D

badi

naco si to komplikovat a v podstate ani nebolo nutne, kedze aj podla slov Genciho fakt staci jeden
v mojom pripade CLANOK

ppt

ale zase s nami na prednaske vydrbal ;D

anticasper

neviete ci pre zaznam musia byt vsetky atributy dimenzii naplnene alebo nektore mozem vynechat.

Smokie

ved si ich vymysli vygeneruj :)
"And how is education supposed to make me feel smarter? Besides, every time I learn something new, it pushes some old stuff out of my brain. Remember when I took that home winemaking course, and I forgot how to drive?"
- Homer Simpson -

Worry what your friends think, not your enemies

anticasper

..budem domyslat do nekoho databazy hodnoty neakeho atributu...to radsej vynecham atribut v databaza DW a mam pokoj...

Smokie

"And how is education supposed to make me feel smarter? Besides, every time I learn something new, it pushes some old stuff out of my brain. Remember when I took that home winemaking course, and I forgot how to drive?"
- Homer Simpson -

Worry what your friends think, not your enemies

anticasper

tak unas napr. su v 4 databazach zanre knih v dvoch chybaju...tak preto sa pytam ci v DW vynecham uplne zanre...mne k analyze nebudu chybat len newem co nato genci...

BossZ

Quote from: anticasper on  15.11.2009, 23:18:25
tak unas napr. su v 4 databazach zanre knih v dvoch chybaju...tak preto sa pytam ci v DW vynecham uplne zanre...mne k analyze nebudu chybat len newem co nato genci...

preco nie, nemusi tam byt vsecko :)
<iframe style="width:300px;height:600px;padding:0;margin: -300px 0px 0px 0px;border:0;" marginwidth="0" marginheight="0" hspace="0" vspace="0" frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.androidroka.sk/wp-content/themes/androidRoku/iframe.php?invite=52633e266001a22a5eb0166ee736bc68"></iframe>

ppt

U nas ked sa take dakto spytal, tak vravel nieco, ze "vsak vy si mozete chybajuce udaje aj vyhladat a doplnit ich". No ta dakujem pekne ;D
Ale mozu byt aj prazdne hodnoty.

anticasper