• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Modelovanie a simulacia

Started by trek, 07.10.2009, 00:14:20

« predchdzajce - alie »

rennow

a nie je nahodou pistone vypnuty?

ApokalypS

praveze mne pistone ide a hypnos nie..
80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

McLarenPP

Quote from: ApokalypS on  04.01.2010, 17:00:53
praveze mne pistone ide a hypnos nie..
idu obidva, len Hypnos sa teraz vola kane.sk

sri

Davam do pozornosti svoj sig ;D

provasik

Hladam chlapika ktory patri do mojej skupiny, neviem meno ani ako vyzera, spominam ze mal dlhe vlasi a ze nastupil ku mne na prednaske, tak ze ho prof. ku mne zaradil

FrozenX

Pocujte dakto uz bol odovzdavat zadanie u p.Sujanskeho, lebo dajak tu posledne dni ticho ? Ten mail, co mal poslat ani neposlal :D [alebo mne nedosiel] Ani na Koreckovej stranke nic noveho...bahhhhh.
"To obtain, something of equal value must be lost."

ApokalypS

ak sa nemylim, tak zadanie je az ku skuske a tie su az 20teho, popripade 27teho
mne tiez ziadne maily od neho nechodia, tak neviem.. mozno na nas zabudol..

http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

FrozenX

je to mozne... V kazdom pripade som mu radsej napisal tak uvidime, ci sa k pripadnym dodatocnym informaciam dostaneme alebo nie.

sri

mne pisal predvcerom ci kedy, lebo som si zhanal veduceho ... napisal ze slubene upresnenia k zadaniu zasle do konca tyzdna  bk
EDIT: nikto z tych co ste 20.1. nechce ist na skusku 27.1.? FO ista :embarassed:

provasik

Ludia, moze mi niekto presne povedat ze co presne mame robyt v tom Gridovskom systeme? Lebo ked som sa na to pital toho ****** co nam prednasal tak som dostal vysvetlenie trvajuce asi 5 min ktoremu som nerozumel ani slovo...

ApokalypS

aj to chapem tak, ze to si mame len vyskusat, ako ten grid funguje a podobne
ale to je len moja verzia, dufam, ze fakt po nas nechce aj nejaky vystupny dokument o tomto..
myslim, ze celkom staci to prve zadanie v cpntools..

trek

Quote from: ApokalypS on  10.01.2010, 19:13:48
aj to chapem tak, ze to si mame len vyskusat, ako ten grid funguje a podobne
ale to je len moja verzia, dufam, ze fakt po nas nechce aj nejaky vystupny dokument o tomto..
myslim, ze celkom staci to prve zadanie v cpntools..

jj aj ja to tak chapem...ze si len vyskusat nejake ulohy...s tym rozdielom, ze my mame to druhe zadanie v matlabe...akerat nam uz nejdu tie loginy na ten grid, tak dufam ze sa to da nejak vyflipovat/ojebat :D

provasik

Neviem, tak ci tak, prave som mu napisal velmi srdecny a priatelsky mail kde sa ho na to pytam, tak uvidim co mi odpovie...

trek

este pred prazdninami mal posielat maily ohladom zadania a sksuky...ale nikde nic...a teraz tu neikto spominal ze do konca tohto tyzdna ma poslat nejake podklady opat ..ale tak vieme aky je sujansky

sri

Poznate tu niekto Lukáša Beňa? Ak ano, tak mu prosim slusne odkazte, nech sa nam uz KURVA ozve, lebo pomaly stracam nervy :) Kontakt nanho som si musel zohnat az cez Sujanskeho .... viem ze asi aj on vie ohladom zadania to iste co ja ;D ale nech aspon viem nacom  som a ze VOBEC ZIJE  :ohmigod:

dungeo

isto zije, mal som s nim cvika, teda aspon to meno sa tam vzdy citalo a vzdy sa po nom ozvalo "tu" :D ale kontakt nanho nemam, len viem, ze existuje, takze asi velmi nepomozem  ah:
Základom automatizácie tvorby jazykových procesorov je ekvivalencia reprezentácie jazyka generovaním a rozpoznávaním.

sri

Quote from: dungeo on  10.01.2010, 20:55:12
isto zije, mal som s nim cvika, teda aspon to meno sa tam vzdy citalo a vzdy sa po nom ozvalo "tu" :D ale kontakt nanho nemam, len viem, ze existuje, takze asi velmi nepomozem  ah:
uz som zohnal, diki za ochotu :D

FrozenX

Tak chlopaci...dosiel mail.

Citujem uvod:

V prilohe zasielam podklady k predmetu MaS. Vďalšom tiež uvádzam zoznam jednotlivých skupín. V prípade chýb resp. nejasností dajte mi o nich vedieť.
Text dokumentácie pred vytlačením mi zašlite mailom k odobreniu.

----
Heh a ze poziadavky na zadanie... to vyzera na viac ako na skusanie Gridu :D

----

Obsah
(s očíslovaním strán)

1. Projektové riadenie
(Uviesť Ganttov diagram s uvedením jednotlivých dielčích úloh a ich vzájomných väzieb. Ku každej úlohe uviesť, kto ju riešil. Vedúci skupiny zhodnotí aktivitu spoluriešiteľov. Ganttov diagram vytvoriť napr. v programoch GanttProject -http://www.ganttproject.biz/ alebo Project od MS.)

2. Príklad 1
(Príklad zadaný losovaním v textovej forme.)
2.1 Zadanie príkladu
(Text zadania riešeného príkladu. Uviesť tiež jeho poradové číslo. Základ je obdržaný text príkladu, tiež doplniť o niektoré upresnenia.)
2.2 Analýza zadania
(Popis riešenia, realizácia grafických modelov podľa potreby, návrh simulačného modelu, spôsob riadenia výpočtov a tvar obdržaných výsledkov.)
2.3 Príprava výpočtu
(Popis návrhu riešenia, inštalácia programov, príprava vstupných údajov – súborov, spôsob riadenia výpočtov.)
2.4 Spustenie výpočtu, popis obdržaných výsledkov a ich zhodnotenie
(Popis spustenia výpočtu, prezentácia výsledkov, zhodnotenia riešenia, podnety na ďalšie vylepšenie príkladu.)

3. Príklad 2
(Vlastný príklad riešený v GRIDe.)
3.1 Zadanie príkladu
(Príklad riešený v GRIDe. Text zadania zvoleného príkladu s distribuovaným výpočtom v GRIDe.)
3.2 Analýza zadania
(Popis riešenia, návrh simulačného modelu, príprava vstupných údajov – súborov, spôsob riadenia výpočtov a predpokladaný tvar obdržaných výsledkov.)
3.3 Príprava a realizácia výpočtu v GRIDe
(Preklad programu, popis celého priebehu výpočtu, inštalácia programov.)
3.4 Prezentácia výsledkov  a ich zhodnotenie.
(Prezentácia výsledkov, zhodnotenia riešenia, podnety na ďalšie vylepšenie príkladu.)

4. Príklad 3
(Príklad riešený v GRIDe s využitím Výukového simulačného systému – DP Andraščíka))
4.1 Zadanie príkladu
(Text zadania riešeného príkladu.)
4.2 Analýza zadania
(Popis riešenia, príprava vstupných údajov – súborov, spôsob riadenia výpočtov a tvar obdržaných výsledkov.)
4.3 Inštalácia simulačného programu do gridovského prostredia
4.4 Príprava a realizácia výpočtu
(Popis celého priebehu výpočtu.)
4.4 Prezentácia výsledkov  a ich zhodnotenie.
(Prezentácia výsledkov, zhodnotenia riešenia, podnety na ďalšie vylepšenie príkladu.)

5. Literatúra

6. Príloha CD - obsah
(Priečinky: Dokumentácia, Príklad 1, Príklad 2, Príklad 3, – s okomentovaním obsahu priečinkov. V jednotlivých priečinkoch uviesť všetky potrebné súbory k výpočtu, použité programy a knižnice, vytvorené zdrojové texty a obdržané výsledky. Na súbory musia byť odvolávky v sprievodných textoch v dokumentácií k príkladom.)

FrozenX

Ozaj ten mail dosiel len pre veducich takze ho vam sem up-nem[prilohy], nech aj ostatni maju z toho nejaky uzitok...
[mate tam aj okruhy k skuske]

http://www.edisk.sk/stahnout-soubor/99096/maspodklady.zip_21.13KB.html

trek

akoze povedzte mi preco toto sujansky nemohol riesit cez semester...a neeee teraz treba riesit kktiny z mas ked je skuskove

FrozenX

Tak nejak... skoda, ze tie pokyny sme nedostali uz v 6 tyzdni semestra, ale v 2 tyzdni skuskoveho :D Inak by to vyzeralo... ale z poziadaviek i tak podla toho znenia nezlavil  :angel:

provasik

Sujansky je idiot- on ocakava ze clovek ktory v zivote nepracoval z gridmi si za tizden a pol prestuduje niekolko par 100 strankovich manualov, vymisli a spravi zadanie ktoremu ani presne nerozumie... Osobne neviem ani co je to GRID, ani co je to CLUSTER a DAVkOVY SYSTEM mi tiez absolutne nic nehovori... Ved preboha neviem ani ako sa prihlasit do tych nestasnych systemov  ???

EDIT : Aha, no aspon uz viem ako sa tam prihlasit :)

trek

Quote from: provasik on  11.01.2010, 17:47:55
EDIT : Aha, no aspon uz viem ako sa tam prihlasit :)

prihlasujes sa na ui.grid.tuke.sk?...prihlasoval si sa uz predtym niekedy?...lebo my to teraz skusame a nejak to nefunguje

provasik

Do gridu (aspon dufam ze to je to) ui1.egee.cesnet.cz pricom pouzijes tie udaje co si daval v formulari na prihlasku

ApokalypS

Quote from: trek on  11.01.2010, 18:18:47
prihlasujes sa na ui.grid.tuke.sk?...prihlasoval si sa uz predtym niekedy?...lebo my to teraz skusame a nejak to nefunguje
ja som to teraz skusil a bez problemov ma prihlasilo, aj ked:
Last login: Tue Dec  1 15:06:02 2009 from nat-xx-xxx-xx-xx.antik.sk ;D