• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre Å¡tudentov Technickej Univerzity v KoÅ¡iciach.

MaGSA

Started by kOsTi, 23.02.2010, 03:31:36

« predchádzajúce - ïal¹ie »

ppt

hlavne ze nadavky vie pisat spisovne ;P

puq

Quote from: Corse on  17.04.2010, 04:53:34
skus sa trochu uvedomit puq, ocividne nie je odtial, tak nech ta prestanu boliet oci ... myslim ze po slovensky vie dost obstojne...

a z jakej pici mam vediet ze neje odtial?

pepco

Quote from: puq on  17.04.2010, 16:09:41
skus sa trochu uvedomit puq, ocividne nie je odtial, tak nech ta prestanu boliet oci ... myslim ze po slovensky vie dost obstojne...

keby si sa aspon niekedy kus krotil a pisal k veci a normalne na urovni vysokoskolaka tak by ti ani netrebalo vediet ze odkial je, trosku serioznosti a ucty k inym by ti fakt nezaskodilo... co sledujem tvoje prispevky na fore maju vypovednu hodnotu skoro nulovu a su stale o tom istom

dungeo

Quote from: provasik on  17.04.2010, 01:53:11
Nazdar kolegovia, som teraz robyl na tom zadani - vsetko anotujem - malo by byt dobre, ale clovek nikdy nevie, spustim projekt a ono mi nevigeneruje ten SKU*VENY parser, dal som do projektu aktualne yajco a javacc kniznice, je potrebne este nieco urobyt, nieco nakonfigurovat, zadat or something like that aby to generovalo alebo som to ja niekde do*ebal pri anotovani ?
mozno robis tu chybu, co aj ja este na cviku - stale som to spustal, vsetko som mal spravne, ale negenerovalo to, potom som to nedal spustit, ale len vybuildovat (Clean and build) a zrobilo sicko jak malo, celkom tomu nechapem, ale zafungovalo, tak skus a uvidis
Základom automatizácie tvorby jazykových procesorov je ekvivalencia reprezentácie jazyka generovaním a rozpoznávaním.

provasik

Quote from: dungeo on  17.04.2010, 19:07:42
Quote from: provasik on  17.04.2010, 01:53:11
Nazdar kolegovia, som teraz robyl na tom zadani - vsetko anotujem - malo by byt dobre, ale clovek nikdy nevie, spustim projekt a ono mi nevigeneruje ten SKU*VENY parser, dal som do projektu aktualne yajco a javacc kniznice, je potrebne este nieco urobyt, nieco nakonfigurovat, zadat or something like that aby to generovalo alebo som to ja niekde do*ebal pri anotovani ?
mozno robis tu chybu, co aj ja este na cviku - stale som to spustal, vsetko som mal spravne, ale negenerovalo to, potom som to nedal spustit, ale len vybuildovat (Clean and build) a zrobilo sicko jak malo, celkom tomu nechapem, ale zafungovalo, tak skus a uvidis

Hey, it works, thx :D Btw, rozumie niekto tej doplnkovej ulohe v 9 zadani, ze co sa tam presne vyzaduje ? ja teda nie, tak ak moze niekto vysvetlit bude mat moju vdacnost ...

trek

robil som osme cviko a vsetko ide ale nejak nechapem naco to je dobre :D naco vytvarame novy jazyk? ..ved entity a ich vlastnosti aj obmedzenia uz mame a vsetko podla toho generujeme...nestacilo len pohrat sa s references a hotovo? nejak som mimo

SirMephisto

Quote from: puq on  17.04.2010, 02:00:10
kurwa oci ma bolia robIt robIt robIt... :D
rovnako tak by ma mohli oci boliet pri slove kurVa ;)

puq

Quote from: pepco on  17.04.2010, 17:22:44
Quote from: puq on  17.04.2010, 16:09:41

keby si sa aspon niekedy kus krotil a pisal k veci a normalne na urovni vysokoskolaka tak by ti ani netrebalo vediet ze odkial je, trosku serioznosti a ucty k inym by ti fakt nezaskodilo... co sledujem tvoje prispevky na fore maju vypovednu hodnotu skoro nulovu a su stale o tom istom

tak ich necitaj...nikto ti nekaze ich citat...a tvoj nazor ma nezaujima...:) dovod na krotenie? zato ze pisem kokot, pica atd? to su len slovicka...

pepco

Quote from: puq on  18.04.2010, 03:20:25
tak ich necitaj...nikto ti nekaze ich citat...a tvoj nazor ma nezaujima...:) dovod na krotenie? zato ze pisem kokot, pica atd? to su len slovicka...

takisto nikoho nezaujimaju tie tvoje odveci komenty

puq

Quote from: pepco on  18.04.2010, 04:49:07
Quote from: puq on  18.04.2010, 03:20:25

takisto nikoho nezaujimaju tie tvoje odveci komenty

to iste by sa dalo povedat o tvojich moralnych zvastoch...vyser sa na to, i tak hovno poriesis...a nech moderator nejaky to premaze....

Dominico

mohol by niekto napisat,ze ako by mala vyzerat spravne vygenerovana ebnf?

pepco

moja vyzera takto (uz som odovzdal 8. a 9. cviko):

Constraint ::= (Length | DefaultValue | Regex | Range | Required)
DefaultValue ::= (<defaultvalue> <INT_VALUE>)
Entity ::= (<entity> <NAME> (<{> (Property (Property)*) <}>))
Length ::= (<length> <INT_VALUE> <INT_VALUE>)
Model ::= ((Entity)* (Reference)*)
Property ::= (<NAME> (<:> Type) ((Constraint ((<,> Constraint))*))?)
Range ::= (<range> <INT_VALUE> <INT_VALUE>)
Reference ::= (<reference> <NAME> <NAME>)
Regex ::= (<regex> <STRING_VALUE>)
Required ::= <required>
Type ::= (<INTEGER> | <REAL> | <STRING>)

provasik

Robyl si aj tu bonusovu ulohu k 9. sviku ? Vazne mi nie je presne jasne ze co tam treba urobit... Lebo ja tomu najkorej chapem tak ze treba tam pridat este jednu SQL funkciu, ktora by vytvorila nieco takteto : SELECT * FROM Zamestnanec WHERE vek = 20; , alebo je to nieco ine ?

Pribina

Nazdar, no mam taku otazocku. Dam vygenerovat pomocou YAJCO parser, a vygeneruje mi parser s milion chybami. Nestalo sa niekomu nieco take? Netusite kde moze byt chyba? yajco a javacc kniznice mam aktualne.
plllllp prepinan kapitan Spok

trek

jj stalo sa aj mne take...ale pridal som na novo yajco.jar ...to ,ktore je v osmom cviceni a ide vsetko ako ma

Pribina

No pisal som ze to som urobil. Ale uz som to opravil, zistil som ze bol problem s vlastnym typom obmedzenia, ale aj tak diky :)
plllllp prepinan kapitan Spok

trek

jaj sory som nedocital cely prispevok :embarassed:

zerg1986

Quote from: pepco on  18.04.2010, 20:54:23
moja vyzera takto (uz som odovzdal 8. a 9. cviko):

Constraint ::= (Length | DefaultValue | Regex | Range | Required)
DefaultValue ::= (<defaultvalue> <INT_VALUE>)
Entity ::= (<entity> <NAME> (<{> (Property (Property)*) <}>))
Length ::= (<length> <INT_VALUE> <INT_VALUE>)
Model ::= ((Entity)* (Reference)*)
Property ::= (<NAME> (<:> Type) ((Constraint ((<,> Constraint))*))?)
Range ::= (<range> <INT_VALUE> <INT_VALUE>)
Reference ::= (<reference> <NAME> <NAME>)
Regex ::= (<regex> <STRING_VALUE>)
Required ::= <required>
Type ::= (<INTEGER> | <REAL> | <STRING>)

Diki moc ... som nasiel vdaka tebe chybu  :ropebanana: (pri defaultnych konstruktoroch tried Range Length a Regex som nemal anotovane @Exclude) ... a kvoli takej prkotine som mal milion chyb vo vygenerovanom Parseri bu
Co Boh spojil, to clovek nerozdeli. Co sme mi rozobrali to ani Boh nespoji

maTo

no mladezi, jak do prdele treba zmenit prepareSelectStatement a prepareFindStatement? sak v prvom je argument len connection a v druhom id? sak to nema nic s referenciami...co tam treba menit?? ci co som prehliadol?  :whacko:

provasik

Tiez som nepriel na to ze co tam treba menit.... Iba ak by niekto robil nie SELECT * ale SELECT [zoznam vsetkych vlastnsti]... Jedine co by sa tam dalo spravit je dat ze namiesto cisla oddelenia nech vypise povedzme meno oddelenia...

Gover

hodte tu niekto metodu please, lebo mi vyhadzuje chybu...(trieda Entity)

public Reference[] getOutgoingReferences() {...}

kOsTi

Quote from: Gover on  20.04.2010, 02:37:01

Ja mam:
public Reference[] getOutgoingReferences() {
       Reference[] refs = new Reference[outgoingReferences.size()];
       int i = 0;
       for(Reference ref : outgoingReferences){
           refs[i++] = ref;
       }
       return refs;
   }

...ale ja mam zas taky problem ze ked robim 9. cviko a teda hladam tam pre entity referencie ziadne tam nikde niesu aj ked to mam zadefinovane v tom "model.el". Pozeral som cele 8. cviko viackrat a nezda sa mi zeby som nieco preskocil. Dal som si vyhladat usage pre metodu setFrom v triede Reference a niesu ziadne v celom projekte, treba tam este nieco doplnovat ci mi nieco unika? :)

SOLVED
:trestac:

trek

este by tu nemohol niekto napisat ako riesil prepareSelectStatement a prepareFindStatement?..lebo neviem co by sa tam malo zmenit

maTo

Quote from: Gover on  20.04.2010, 02:37:01

public Reference[] getOutgoingReferences() {
       return (Reference[]) outgoingReferences.toArray(new Reference[outgoingReferences.size()]);
   }
Quote from: trek on  20.04.2010, 04:48:13
este by tu nemohol niekto napisat ako riesil prepareSelectStatement a prepareFindStatement?..lebo neviem co by sa tam malo zmenit

uz kaslime na to :D ked sa nemozu menit argumenty, tak sa ho spytam zajtra, ze co tam chce vramci referencii pre select, kedze neni parameter a ked , ta mu to napisem tam :D

trek

ok kaslem na to :D