• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

MaGSA

Started by kOsTi, 23.02.2010, 03:31:36

« predchdzajce - alie »

provasik

Nazdar, moze prosim Vas niekto tu hodit ako ma vypadat metoda public T show() . Staci ked hodite tuto metodu pre nejaku konkretnu entitu, ja si z toho uz vytvorim tu sablonu co treba implementovat v ramci poslednej ulohy v 12 zadani.

dabol

Zas som ku tomu sadol, vacsiu *****inu som nikdy nerobil... len na okraj :)
Popridaval som anotacie, zmizli chyby ohladom nepoznanej triedy, teraz dostavam uz len:
java.lang.ClassCastException: com.sun.tools.apt.mirror.type.ClassTypeImpl cannot be cast to com.sun.mirror.type.AnnotationType
+ stacktrace

Pozrel som aj na  fora, googlil som ohladom tej guty, ale nic normalne som nenasiel. Stretol sa stym dakto?
V spoločnosti chcem piť sám.

SSPPYY

Asi mas bordel s importmi niekde.

ppt

11. cvicenie nam vygeneruje xsd subor. V prikladoch k 11.cviku vsak este je aj XML subor, ktoreho obsahom su vstupne data modelu. Tento subor sa pls kedy a kde vygeneruvava?

SSPPYY

XML subor sa negeneruje ten je vstupom pre generovanie to iste ako *.el
XML a XSD nakopirujes do korenoveho adresara projektu magsa a potom mozes pouzit ako vstup do UIProcessor XML subor. Ak by si tie subory nakopiroval inde tak je potrebna uprava kodu aj priamo v triede UIProcessor.

dabol

Podarilo sa mi vygenerovat neako ten xsd, prekopcil som ho ako pises vyssie do korenoveho adrsara, akonahle ho dam ako vstup pre UIProcessor vyhodi mi hlasku, "Cannot find the declaration of element 'xs:schema'". Samozrejme, ze ten element tam je, skusal som aj ine schemy z netu aj tu co je z cvika original, ale nic furt to iste...

Toto mam v main.java: UIProcessor parserext = new UIProcessor(new FileReader("schema1.xsd"));

tuto je generovane .xsd:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<xs:schema elementFormDefault="qualified" version="1.0" targetNamespace="http://kpi.fei.tuke.sk/magsa" xmlns:tns="http://kpi.fei.tuke.sk/magsa" xmlns:xs="http://www.w3.org/2001/XMLSchema">

<xs:element name="ui" type="tns:ui"/>

<xs:complexType name="column">
    <xs:sequence/>
  </xs:complexType>

<xs:complexType name="field">

<xs:complexType name="form">
    <xs:attribute name="entity" type="xs:string" use="required"/>
    <xs:attribute name="name" type="xs:ID" use="required"/>

<xs:complexType name="lookupColumn">
    <xs:complexContent>
      <xs:extension base="tns:column">
      </xs:extension>
    </xs:complexContent>

<xs:complexType name="lookupField">
    <xs:complexContent>
      <xs:extension base="tns:field">
        <xs:attribute name="table" type="xs:IDREF" use="required"/>
      </xs:extension>
    </xs:complexContent>

<xs:complexType name="table">
    <xs:attribute name="entity" type="xs:string" use="required"/>
    <xs:attribute name="name" type="xs:ID" use="required"/>

<xs:complexType name="ui">
    <xs:sequence>
      <xs:element name="form" type="tns:form" minOccurs="0" maxOccurs="unbounded"/>
    </xs:sequence>
</xs:schema>

Uz som mozno otravny, ale neako uz mi dochadza energia na zbitocnosti co tu predvadzame.
Dik za help.

SSPPYY

To XSD co sa ti vygenerovalo, na to kasli.
Do root adresara projektu nakopci ui.xsd a ui.xml a potom:

UIProcessor parserext = new UIProcessor(new FileReader("ui.xml"));

dabol

Dik, uz ide :) mohli napisat do toho "navodu", ze sa na to mam vysrat...

hujer

to xsd tam je na validaciu toho xml-ka:

SchemaFactory schemaFactory=SchemaFactory.newInstance("http://www.w3.org/2001/XMLSchema");
Schema schema=schemaFactory.newSchema(new File("model/schema1.xsd"));
unmarshaller.setSchema(schema);

SSPPYY

Ano ibaze potom treba upravovat aj triedu UIProcessor.
A vzhladom nato ze generovane XSD je absolutne rovnake ako to na stranke tak staci pouzit to XSD a XML zo stranky.

kOsTi

ludia z coho ste robili tie printHeader a printRow? z entity modelu, ui tabulky alebo coho vlastne?
:trestac:

hujer

z ui tabulky

kOsTi

Quote from: pepco on  07.05.2010, 21:49:54
btw... ako ste poriesili v sablone pre generovanie table tried napr take porovnanie componentu na class LookupColumn? lebo nejako mi to nic neberie a uz mi dosli napady... :(

a dalej v sablone pre generovanie form-ov by som chcel dostat z componentu typ danej property a netusim ako ked nikde sa to neeviduje, lebo potrebujem podla toho potom zavolat spravny parseInt alebo parseDouble nad inputom

vdaka :)

neviem ci si to uz poriesil ci nie... ja to mam nejak tak:

#set( $entity = ${model.findEntity($table.entityName)} )
#set( $name = $column.getPropertyName() )
#if(${entity.findProperty($name)})

v pripade ze if prejde tak je to column inac to je lookupColumn lebo ta property sa v danej entite nenajde

potom ked tu property najde:

#set( $property = ${entity.findProperty($name)} )

mozes na to pouzit uz "$property.type"

ppt

Ludkovia, finalna aplikacia ma vediet pracovat aj s databazou? Lebo akosi o tom nikde nepisu, ale potom naco sme robili ten databazovy script atd?
Thx

kOsTi

jj ved to ma pracovat cez ten Dao ale este celkom neviem ako bo neviem implementovat generovanie tych Formov :/ nemohol by niekto trosku opisat lebo z toho co je napisane v cviku som nejak mimo :D

ppt

Ta tak este nesom daleko. ale myslim to, ako sprevadzkovat databazu - a ci ju vobec sprevadzkovat. Bo nikde nebolo popisane vytvorenie a sprava Derby ani nic.

kOsTi

jaj tak...no my pri wassermannovi sme ju uz davno pouzivali, ale neni to nikde napisane, vytvoris si server s db a ficis (schema/user/pass: magsa)

Killian

Zajtra je cvicenie s Forgacom v PC1 o 16:50? (som zo stvrtkovej skupiny, ale chcel by som to skor odovzdat).

ppt

Killian: predtym ako to budes chciet odovzdat to musis mat najsamprv nakodene. ;D

kOsTi

nikto nema dokoncene ci co? :/

pepco

ja som mal dokoncene cele cvicenie plus doplnkova uloha z 12.cvika, lenze problem bol v tom, ze tie vsetky veci tahalo z modelu a nie z UI podstromu, ktory tam trebalo ponastavovat pri validacii v uiprocesore... ale zial neprisiel som nato ako to spojazdnit, resp stale som narazil na nejaky problem ako napr dostat v sablone z componentu typ a take prkotinky, nic nefungovalo... cize cezto som sa nevedel preluskat

johnyo13

Exception in thread "main" sk.tuke.magsa.framework.ApplicationException: Cannot insert object to database
        at sk.tuke.magsa.framework.CRUDDaoImpl.create(CRUDDaoImpl.java:33)
        ...
Caused by: java.sql.SQLSyntaxErrorException: Schema 'MAGSA' does not exist
        at org.apache.derby.client.am.SQLExceptionFactory40.getSQLException(Unknown Source)
        ...
Neviem jak to rozbehnut, vytvoril som databazu (magsa/magsa/magsa), spustil server a furt nic :(
☼Ѿ☼ ... ☼Ѿ☼

kOsTi

daj este: CREATE SCHEMA magsa;

kOsTi

waaaaaaa umri MAGSA!

ApokalypS

a to je nejaka osoba, ze ma zomriet? ;D
80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/