• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Konštrukcie preklada?ov

Started by ApokalypS, 14.10.2009, 01:40:52

« predchdzajce - alie »

McLarenPP

Quote from: buhehe on  25.11.2009, 22:16:16
...ta druha otazka je spravne? iload dava na vrchol zasobnika obsah LP ak sa nemylim...
jasne, omylom som dal odpoved z otazky c.9. Spravna odpoved v dvojke je a) sipush 1, mozno aj c) ale to neviem.
Uz je to opravene aj na ftp. Ked sa najde este nieco tak piste.

zerg1986

9 CVIKO, ked trebalo doplnit jednu funkciu for:

| FOR LOZAT VoidVyraz BCIARKA Vyraz BCIARKA VoidVyraz POZAT Prikaz
            {
                if($5.sig[0] != 'Z')    yyerror("Ocakava sa logicky vyraz pre prikaz cyklu FOR");
                $$ = (char*)malloc(500);
                pn1 = navestie++;
                pn2 = navestie++;
                sprintf($$,   
                    "%s\n"
                    ".%d\n"
                    "%s\n"
                    "\tifeq\t.%d\n"
                    "%s\n"
                    "%s\n"
                    "\tgoto\t.%d\n"
                    ".%d\n",
                    $3.kod,
                    pn1,
                    $5.kod,
                    pn2,
                    $9,
                    $7.kod,
                    pn1,
                    pn2);
                free($9);
            };
:ropebanana:
Co Boh spojil, to clovek nerozdeli. Co sme mi rozobrali to ani Boh nespoji

Smokie

Quote from: zerg1986 on  26.11.2009, 04:28:15
9 CVIKO, ked trebalo doplnit jednu funkciu for:

{
                if($5.sig[0] != 'Z')    yyerror("Ocakava sa logicky vyraz pre prikaz cyklu FOR");
                $$ = (char*)malloc(500);
                pn1 = navestie++;
                pn2 = navestie++;
                sprintf($$,   
                    "%s\n"
                    ".%d\n"
                    "%s\n"
                    "\tifeq\t.%d\n"
                    "%s\n"
                    "%s\n"
                    "\tgoto\t.%d\n"
                    ".%d\n",
                    $3.kod,
                    pn1,
                    $5.kod,
                    pn2,
                    $9,
                    $7.kod,
                    pn1,
                    pn2);
                free($9);
            };
:ropebanana:

pekna prasarna ;D
"And how is education supposed to make me feel smarter? Besides, every time I learn something new, it pushes some old stuff out of my brain. Remember when I took that home winemaking course, and I forgot how to drive?"
- Homer Simpson -

Worry what your friends think, not your enemies

Casso

ja som to spachal nejako takto:
         {
            if($5.sig[0]!='Z')
               yyerror("Ocakava sa log.vyraz pre FOR");
            $$=(char*)malloc(200+strlen($3.kod)+strlen($5.kod)+strlen($7.kod)+strlen($9));
            pn1=navestie++; /* zaciatok cyklu */
            pn2=navestie++; /* za koncom cyklu */

sprintf($$,          "\t%s",         $3.kod);    /*inicializacia*/
            sprintf($$+strlen($$),"\t.%d\n",      pn1);      /*Navestie 1*/
            sprintf($$+strlen($$),"%s",         $5.kod);   /*Vykonaj podmienku*/
            sprintf($$+strlen($$),"\tifeq\t.%d\n",   pn2);      /*testuje ci je vysledok podmienky 0. ak hej, skace na koniec*/
            sprintf($$+strlen($$),"%s",         $9);      /*Vykona obsah*/
            sprintf($$+strlen($$),"%s",         $7.kod);   /*Vykona zvycajne "inkrementaciu"*/
            sprintf($$+strlen($$),"\tgoto\t.%d\n",   pn1);      /*Navrat na zaciatok cyklu*/
            sprintf($$+strlen($$),"\t.%d\n",      pn2);      /*Navestie 2*/            

free($3.kod);
            free($5.kod);
            free($7.kod);
            free($9);
         }

ONdro

Vie mi niekto povedat co je v poziadavkach na dokumentaciu "špecifikácia prekladu pomocou APG" alebo teda co to tam mam pisat?

Casso

Quote from: ONdro on  27.11.2009, 04:17:25
Vie mi niekto povedat co je v poziadavkach na dokumentaciu "špecifikácia prekladu pomocou APG" alebo teda co to tam mam pisat?
Apg- atributova prekladova gramatika
Ale co k tomu pisat... Zatial som sa tym nezaoberal. Nieje nic napomocne medzi zadaniami z minulych rokov?

Zofre

Caute, cviko zajtra z KPR o 7:30 nebude, mam to od cviciaceho. Takze sa vyspite  bp

ssstenly

Bohu vdaka

Quote from: Zofre on  27.11.2009, 04:28:49
Caute, cviko zajtra z KPR o 7:30 nebude, mam to od cviciaceho. Takze sa vyspite  bp

ONdro

Quote from: Casso on  27.11.2009, 04:23:18
Quote from: ONdro on  27.11.2009, 04:17:25
Apg- atributova prekladova gramatika
Ale co k tomu pisat... Zatial som sa tym nezaoberal. Nieje nic napomocne medzi zadaniami z minulych rokov?
No jasne ze nieco je z minulych rokov, len ma zaujima odkial to tam dostali, nic takeho nebolo na prednaske ani na cviku a nechcem davat nieco do dokumentacie,co nebudem mat sajnu, ze co to tam vlastne je. Ak mame robit "špecifikáciu prekladu pomocou APG" tak by sa patrilo povedat na prednaske alebo na cviku ze ako.

Casso

tukeforu v tomto smere neverim, ale itak nejdem na cviko bo mi neni dobre

glassworker

Quote from: Zofre on  27.11.2009, 04:28:49
ano mal si pravdu cviko nebolo ....

roman5555

Nema chut niekto si zarobit a urobit mi zadanie ?? ozvite sa dik

BossZ

Quote from: McLarenPP on  25.11.2009, 20:01:12
vidim, ze ste niektori nedockavi, tak uz to je na ftp - kane (pod nazvom KP-Zapoctovka2.txt). Chyby by v tom asi pravdepodobne nemali byt :)

a co tak Question 8 ?? nema tam byt spravne C, D ??  :)
<iframe style="width:300px;height:600px;padding:0;margin: -300px 0px 0px 0px;border:0;" marginwidth="0" marginheight="0" hspace="0" vspace="0" frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.androidroka.sk/wp-content/themes/androidRoku/iframe.php?invite=52633e266001a22a5eb0166ee736bc68"></iframe>

roman5555

No tak co urobi niekto to zadanie ??? please , dohodneme sa

zuzanka

do kedy treba odovzdat zadanie?
Byt mŕtvy, nebyť.....je sladké preto, že je to omnoho viac než spánok, je to mier, upokojenie, koniec bolesti a trampôt; ale túto vrcholnú slasť, akú možno ľudskému tvorovi dopriať, mŕtva bytosť už neprežíva, necíti.

anticasper

roman5555

ved na moodle je 8. januar 2010  :o :o :o

buhehe

Quote from: anticasper on  30.11.2009, 02:26:03
podla moodla do dnes
omg co strasis...aj ja mam na moodli Piatok, 8 január 2010, 23:55

BossZ

ona myslela asi na cv.9  :)
<iframe style="width:300px;height:600px;padding:0;margin: -300px 0px 0px 0px;border:0;" marginwidth="0" marginheight="0" hspace="0" vspace="0" frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.androidroka.sk/wp-content/themes/androidRoku/iframe.php?invite=52633e266001a22a5eb0166ee736bc68"></iframe>

anticasper

jaaj sorry vy uz o zadani....ja este len o deviatom cviku som myslel ze kecame.....fu tak vy ste uz scifi daleko

ApokalypS

80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

BossZ

takze, test naklikany, vsetko bolo podla nasich ocakavani...

gl  :)

Casso

Quote from: BossZ on  30.11.2009, 22:16:15
takze, test naklikany, vsetko bolo podla nasich ocakavani...

gl  :)
mas na mysli ocakavania typu test2.1-2.4  alebo ten textak?  :angel:

BossZ

ppt