• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

ZSwI

Started by Songoo, 09.10.2008, 03:12:28

« predchdzajce - alie »

pepco

Quote from: ywetka on  05.12.2008, 18:12:32
Quote from: Bc. nemtom on  05.12.2008, 18:08:54
no hej tiez nehovorim ze neexistuje, ale keby som taky videl, vysmial by som toho kto to robil, moe este aj IS student je na databaze :D

no vdaka situacii, aka na tejto skole momentalne vladne, je uctyhodne uz len to, ze si to zadanie robil sam narozdiel od drvivej vacsiny ostatnych tretiakov... tu si dovolim citovat metallicu... "sad but true" :D

uz niekto odovzdaval zadania? ze take trufale slova, ze drviva vacsina si nerobi sama zadanie, myslim ze vacsina ludi co uz zostali su taki co maju zaujem o studium, resp aspon ja osobne nepoznam nikoho kto by nerobil sam

takyto program nie je problem spravit, myslim ze ovela horsie by bolo ho riesit bez databazy ako s nou, lebo tam su rozne komplikacie pri serializacii objektov, arrayListov atd a zakazdym sa s tym babrat, no nechcel by som... podla mna s DB je to simple a uplne pohodlne sa pracuje

ywetka

:D nie, este neodovzdavali... a stojim si pri svojom smelom tvrdeni, kedze vychadzam z faktu, ze kolko studentov nema ukoncene OOP (nieco vyse polky), kolki z tych, co ho ukoncene maju len cistou nahodou, z toho, kolko ludi sa ma bolo pytat, ze ci musia robit aj program (chceli len diagramy), kedze OOP nemaju a programovat tudiz nevedia a nakoniec aj z mojich dlhorocnych skusenosti so studentami tohto odboru (zahrnam aj obdobie mojho studia)... cize ano, stojim si za tym... kazdopadne, ja len rada uvitam prekvapenie typu, ze kazdy si spravil zadanie sam...  :thumbsup:
~~Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.~~
При́п'ять, мы никогда не будем забывать Вас.

danielmi

ja robim sam,,
Subject: how women communicate with computer

Login: yes
Password: i dont have one
password is incorrect...

Password: incorrect

ywetka

Quote from: danielmi on  05.12.2008, 18:38:35
ja robim sam,,

pan boh ti to vynahradi na detoch :D :D :D

ale ne, sak pohoda, ja viem, ze vela si zadanie robi samo, ale porovnatelne mnozstvo sa len zvezie... sak potom dam vediet, ako dopadlo odovzdavanie ;)

Hero

nema niekto pekne napisane poznamky z posledneho ywetkineho cvika? Ci by ich nemohol naskenovat a uploadnut niekde... dik

diacon.mex

suhlasim s Pepcom s tou serializaciu sa to podla mna len kompliuje...

a co sa tyka vypracovania zadani, tak neviem ci to len ja poznam takych ludi, ale hramada zadanie bud len od niekoho preberie, alebo prerobi (prepise zobrazujuce sa nazvy komponentov GUI) a dost malo je tych ktory robia zadanie sami... :emot-shakehead:
Na nikoho nebudem ukazovat ani nic  :D (a neplati tu porekadlo, ze trafena hus zagaga...)

Musel som to uz napisat, lebo ma trochu rozculovalo, ze poznam aj takych ludi, ktori nevedia napisat ani program "Hello world!" - neuveritelne ale je to fakt a bez srandy... ale uz som si zvykol.  :lol9:
A ti vacsinou prejdu cez vsetko v pohode, sice nieco opakuju, ale aj tak prejdu...

No tak to by bolo zatial asi vsetko :D pokracovanie bude mozno nabuduce :D

ywetka

sak mne to je jasne, ze to tak bude... nehnevajte sa, ale vacsina dokonca aj absolventov je cisty odpad, ktori len mali stastie, ze to system dovoluje skoncit aj takto... vynimkou je mozno terajsi stvrty rocnik, tam je naozaj slusna zakladna schopnych ludi, inak povacsine nula bodov. teraz som sa nechcela nikoho dotknut, hovorim, ze si vazim kazdeho, kto sa aktivne snazi studovat... ale realita je taka... co uz no.

Ing. nemtom

Quote from: ywetka on  05.12.2008, 20:53:55
...vynimkou je mozno terajsi stvrty rocnik, tam je naozaj slusna zakladna schopnych ludi...

ano ano dakujem pani inzinierka ;) aj my vas lubime
brix will be shat

tomash

Nieco pre puq: Ak si bol na prednaske a nahodou si aj pocuval doc. Havliceho, tak ti urcite neuniklo, ze ty sam si navrhujes IS, sam si analyzujes co budes robit a co budes pouzivat a na zaklade toho si aj sam vyberas modely, ktore budes pouzivat a ktore nebudes... Tak ak si sa rozhodol pre system bez databazy, tak je to podla doc. Havliceho v poriadku. Samozrejme, vsetko ale musis zdovodnit - preco si si vybral prave taketo riesenie. Takze ak nerobis objektovo napr. php, tak nemusis ani umelo vyvyjat objektove diagramy, ktore ti su na ... Takze asi tolko k tomu, co spominal doc. Havlice. Ako vravel, zadanie nie je o tom, aby si vymodeloval vsetky diagramy, ale aby si vedel navrhnut system a spravit vsetky potrebne kroky k jeho realizacii. A ked nieco netreba, tak to proste netreba a nerobis to. Skoda, ze cviciaci vobec nekomunikuju s garantom predmetu, ale ked sa vyskytne nejaky problem, tak sa posielaju maily smerom od doc. Havliceho k cviciacim.  :j_grin: Akoze trapas, ked kazdy cviciaci chce nieco ine od studentov a garant predmetu chce nieco uplne ine ako ciciaci. Ved sa mozes pozriet: ywetka si zaklada na OO modeloch a OO programovani, Kunstarovi je zda sa vsetko jedno, Havlice chce komplexny system taky, aby to malo hlavu a patu a nezalezi na tom, co a ako robis a modelujes... Samozrejme teoria je rovnaka pre vsetkych, ale co sa tyka zadani, tak ty si volis svoju cestu...

diacon.mex

existuju nejake screeny zo skusky zo ZSwI a minulych rokov? kde by som to mohol najst? thanks ;)

ywetka

tomash: k tomuto, co pises som sa vyjadrovala na svojom cviceni a na svojom nazore trvam. smola je, ze garant predmetu dany predmet vacsinou necvici a teda malokedy vie, ako to na cviceniach chodi... mne by sa tiez pacilo hovorit ako to ma cele teoreticky vyzerat a cakat, ako sa s tym kazdy vysporiada... zial prax je ina. este by ma zaujimalo, ktore z modelov, ktore sa preberali na cvikach by si vedel pouzit, ak by si system nemodeloval objektovo... model poziadaviek, BPM a ERD? lebo ostatne su vsetky objektove... asi preto si na nich, ako si napisal vo svojom poste zakladam... asi to nie je az taky blby pristup, kedze v praxi sa vo vacsine pripadoch stretnes prave s OO jazykmi a s OO modelmi... v sucasnej praxi, nie v praxi spred 10 a viac rokov... na to sa, ako sa mi niekedy zda, na niektorych miestach dost zabuda.

diacon.mex: nie, neexistuju, novy typ skusky bol spusteny len minuly rok a nic neuniklo v podobe screenov, to som si uplne ista.

Bc.nemtom:  :emot-prettywink: :hug: :D

PS: kopu veci robim inak, ako je uvedene v guidelinoch cviceni, no nie na ukor toho, ze studenti budu mat problem so ziskanim zapoctu a nasledne i skusky... len niektore veci sa mi proste zdaju byt zbytocne a niektore zasa, ze proste v osnovach chybaju. mne sa zda byt ZSwI zaujimavy predmet, ktory je aj celkom uzitocny z praktickeho hladiska, preto som do cvik zahrnula orientacne aj to testovanie, SysML a projektove casti... s tym sa v buducnosti totiz urcite stretnete a nevidim dovod, preco nebyt pripraveny, ked je na to priestor, nie? :P

puq

tomash len to ze nemam to odkial vediet...lebo na prednasky nechodim...pre mna to je strata casu :) ale podla mna je zbytocne o to uz pisat...serte na to uz a radsej robte zadania miesto toho zabijania casu na fore :D

diacon.mex

nejde mi o spravne odpovede, ale o styl otazok aky mozem ocakavat... :( nedala by sa aspon jedna sformulovat? ;)

EDIT: Thanks GrindMyAss ;)  :thumbsup:

GrindMyAss

Quote from: diacon.mex on  05.12.2008, 23:13:17
nejde mi o spravne odpovede, ale o styl otazok aky mozem ocakavat... :( nedala by sa aspon jedna sformulovat? ;)

ked budu ako pre rockom thak cakaj obrazok dejakeho diagramu a otazky typu ako sa vola, na co sluzi , co reprezentuje ten stvorcek s napisom blablabla.... a kedze dost vela diagramov sa urcitych formach podobaju thak potom  bu bu bu bu

danielmi

ake rozsiahly by mal byt nas IS ? mam is intrak, dokaze zakladne veci z evidenciou studentov,dalej informacie pre studenta ci vlastne dostal intak-postel,pristelok,nic   ,,,,a hlavne system sam vygeneruje poradovnik podla km/bodov,vedel by som este plno veci doplnit- napr. sprava izieb,-sprava zamestnancov, oznamy,novinky,atd,ale chcem sa opytat hlavne ywetky,,je to potrebne??zatial to mam tak ako som napisal do poziadaviek
Subject: how women communicate with computer

Password: i dont have one
password is incorrect...

Password: incorrect

maTo

no teraz si ma nepotesil...mam to iste zadanie a tiez toho vela nevie :D podla mna je v tomto pripade dolezitejsia dokumentacia...preto som to robil jednoduchsie...bo kreslit ClassDiagram pre 30 tried, abo robit sequence diagram pre kazdu metodu...no neviem...mne sa zda, ze sa spominalo cosi, ze ide o overenie, ci vieme kreslit tie diagrami a tak :) cize by nemuselo byt to zadanie snad take rozsiahle...

Alex

bude zajtra prednaska zo ZSI? ... kedze je to dekanske volno ...

pepco

Quote from: Alex on  07.12.2008, 16:48:46
bude zajtra prednaska zo ZSI? ... kedze je to dekanske volno ...

jj bude, cca 40min ale bude

ppt

bude, ale asi nebude cela

zuzanka

no nemusela by byt, kedze cast prednasky je uz v dekanskom volne, mohla by odpadnut celaaa  ah:
Byt mŕtvy, nebyť.....je sladké preto, že je to omnoho viac než spánok, je to mier, upokojenie, koniec bolesti a trampôt; ale túto vrcholnú slasť, akú možno ľudskému tvorovi dopriať, mŕtva bytosť už neprežíva, necíti.

ppt

havlice hovoril, ze bude, ale nie cela :)

zuzanka

joooooooooooooooooj   bn
Byt mŕtvy, nebyť.....je sladké preto, že je to omnoho viac než spánok, je to mier, upokojenie, koniec bolesti a trampôt; ale túto vrcholnú slasť, akú možno ľudskému tvorovi dopriať, mŕtva bytosť už neprežíva, necíti.

pepco

nj aj mne by bolo najlepsie po prvej odist, kedze mam medzi tym free :( ale co s tym narobim

puq

najlepsie je neist a mate pokoj ;)

GrindMyAss

Quote from: puq on  07.12.2008, 19:55:00
najlepsie je neist a mate pokoj ;)

otazka je ci stihne dat prezencku za 40 minut :)