• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

TBIS

Started by MackoZlesa, 16.02.2009, 16:31:24

« predchdzajce - alie »

roman5555

no tak co to sa nikto este nevratil zo skusky ?? co ich tam mucia ?? :D

kOsTi

no mozno ani nikto nebol :)
:trestac:

Martin18

jeden priklad za 30 bodov, 2 tabulky m:n , spravit master detail,insert,update,delete,select 
teoreticka tiez 30 bodov, trebalo si napisat pripravu na papier,tak sa islo k havlicemu, on skusal,na papier nepozeral,stacilo mu to povedat

kOsTi

teoreticka otazka typu...? hodnotenie? ...trosku viac podrobnosti poprosime :) dik

Mao

Ja som mal napriklad dedicnost a hierarchia - vyuzitie pri tvorbe aplikacii plus odvodenie noveho okna z generovanej aplikacie, vyhody a nevyhody, atd. Bola to skor taka diskusia ako nejaky monolog, potom sme este prebrali navrh MAISu  ;D
Hodnotenie  neviem, ja som mal full ci spokojny  :)

johnyo13

heh, ja som mal tu istu otazku, to co som napisal si vobec nevsimal, rovno sa ma spytal na datovy slovnik, kedze som k tomu nic dokopy nevedel povedat dal mi 5b a zapisal C.
☼Ѿ☼ ... ☼Ѿ☼

DeNaTuReMaN

Ja som mal nieco s prototypovanim databaz, a prepojenie databaz s PB . Potom sa opytal este nieco mimo otazky o dedicnosti a bolo full ani neviem ako :)
V nedelu na obed budu krky

roman5555

cize urobis ten priklad a teoria je uz absolutne v pohode ,? a odkial ste sa ucili teoriu ??

lada

ako sa da zistit aktualne okno v aplikacii? proste mam menu a chcem ho drbnut do viacerych okien, aby to slo xD

// edit: alebo este lepsie by bolo keby mi nekto poradil, ako sa dava globalna premenna

Mao

Ked mas zvoleny nejaku triedu, tak dole ako je layout, functions atd,tak tam mas aj instance variables
a tam sa da nadefinovat
Potom sa k nej pristupuje takto : MenoTriedy.menoPremennej

lada

Payne

Pocujte nepameta si niekto kto mal cvika s Telepovskou kedy a kde buduci tyzden sa este da odovzdat zadanie?

sri

Utorok 5.5. o 9.30 ..... neviem miestnost, ale asi vsetci sme asi mali cvicenia v tej istej (od paternostera vlavo a tusim prve-druhe dvere vlavo)

kOsTi

Telepovska vravela ze kto bude chciet odovzdat ma ist za nou do kabinetu a potom sa pojde do miestnosti...

sri

To hej, ale prakticky to minuly utorok vyzeralo tak, ze tam bolo asi 10 odovzdavajucich (teraz ich bude asi este viac), takze aj tak sedela cely cas v tej miestnosti

Final_Destructer

ako to bolo s vyhodnocovanim skusky? vyhodnotil uz v tych 80 minutach alebo stanovil nejaky cas po skonceni vsetkych terminov?
Wanna get destructed?

johnyo13

nerozumiem presne co sa pytas, ale prebiehalo to tak:
1) sadnes kde chces, zapnes komp.
2) dozor rozda take A4 formulare (meno, datum, cislo prikladu, a miesto na vypracovanie teorie) a potiahnes si maly papierik s prikladom.
3) spravis aplikaciu, dozor ti skontroluje, pripadne este pokecate co trebe dorobit a dorobis. Dostanes X/30 bodov.
4) vypnes monitor a potiahnes si teoreticku otazku (vlasnte dve, jednu mozes vratit).
5) ked mas napisanu odpoved, odovzdas. Mozes ku kancelarii Havliceho, ale aj tak musis cakat kym vsetci skoncia a dozor prinesie formulare.
6) nasleduje ustna skuska v Havliceho kancli.
7) ides domov, s najvacsou pravdepodobnostou mas v indexe zapisanu znamku.
☼Ѿ☼ ... ☼Ѿ☼

Final_Destructer

Quote from: johnyo13 on  04.05.2009, 21:23:49
nerozumiem presne co sa pytas, ale prebiehalo to tak:
1) sadnes kde chces, zapnes komp.
2) dozor rozda take A4 formulare (meno, datum, cislo prikladu, a miesto na vypracovanie teorie) a potiahnes si maly papierik s prikladom.
3) spravis aplikaciu, dozor ti skontroluje, pripadne este pokecate co trebe dorobit a dorobis. Dostanes X/30 bodov.
4) vypnes monitor a potiahnes si teoreticku otazku (vlasnte dve, jednu mozes vratit).
5) ked mas napisanu odpoved, odovzdas. Mozes ku kancelarii Havliceho, ale aj tak musis cakat kym vsetci skoncia a dozor prinesie formulare.
6) nasleduje ustna skuska v Havliceho kancli.
7) ides domov, s najvacsou pravdepodobnostou mas v indexe zapisanu znamku.

dik
Wanna get destructed?

Payne

pici ludia neviete ako spravit normalny INSERT aby to vkladalo? bo skusam ale vobec mi to nevklada...

Mao

string SQLStatement
SQLStatement = 'INSERT INTO blablabla....'
execute immediate :SQLStatement using sqlca;

kOsTi

abo

INSERT INTO  ..... USING sqlca;
sqlca.sqlcode;

Payne

Nevie mi niekto povedat ako z Power Buildera sa dostanem k SQL skriptu???

johnyo13

ak sa dobre pamatam tak cez sybase central: utilities -> unload database
☼Ѿ☼ ... ☼Ѿ☼

roman5555

co ma byt ten Help-subor ??? poradte pls

TradeMark

Tie skripty co treba pisat do tych PB aplikacii to treba vediet z hlavy? A z coho ste sa ucili teoriu?
Pičoch jest veľo, ale nalivačoch malo!