• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

OS repete

Started by plexisklo, 22.09.2008, 05:35:31

« predchdzajce - alie »

c(m)ardinal

Hi. Nevie nejaka jasnozriva bytost z tretej dymenzie, kedy sa to v pondelok odovzdava zadanicko? Akosi si neviem spomenut, ako to vravel...ked to vobec vravel pan Sedivy, lebo miestami vyzeral zmatene... :nervous:
Peace on you...

Dragon

12.1.2009 od 09:00 v PC6
SONATA ARCTICA       14.11.2009 Cassosport Hall - Košice 

doc.returner

c(m)ardinal

a nevie niekto, ako reagoval Sivy na to, ked mal niekto zhodu?
Peace on you...

doc.returner

Pokial viem tak nereagoval nijak. Zhody vraj nekontroloval.  bn

c(m)ardinal

Peace on you...

cepi

mam taku otazocku pri semaforoch vie niekto kto nastavuje zelenu D?
som kto som vdaka palenke

fluQe

ked proces_s skonci zapisovanie tak prepne svoj semafor na cervenu a procesu_d ktory pouziva semafor s2[1]  ho nastavi na citanie..teda proces_d bude moct citat..ak si sa na to pytal .... aspon tak som to pochopil ja  bv

human

No aky mate dnes pocit zo Siveho..mne sa to dnes zdalo dost cudne...neviem podla coho daval zapich.

cepi

Quote from: fluQe on  12.01.2009, 07:42:40
ked proces_s skonci zapisovanie tak prepne svoj semafor na cervenu a procesu_d ktory pouziva semafor s2[1]  ho nastavi na citanie..teda proces_d bude moct citat..ak si sa na to pytal .... aspon tak som to pochopil ja  bv

jj to som myslel len doteraz mam chaos v tych semaforoch

Eghinka

myslite ze este bude mat nervy ked za nim pridem zajtra? ;) hmm nehelfne mi niekto so zadanim? us sa nad tym lamem tyzden a stale sa mi to dodrbe na prenose s tymi semaformi :( a proc_s sa mi cykli..:( uff eghinka@gmail.com

doc.returner

Quote from: Eghinka on  13.01.2009, 07:02:20
myslite ze este bude mat nervy ked za nim pridem zajtra? ;) hmm nehelfne mi niekto so zadanim? us sa nad tym lamem tyzden a stale sa mi to dodrbe na prenose s tymi semaformi :( a proc_s sa mi cykli..:( uff eghinka@gmail.com

Vraj bude dalsie odovzdavanie v piatok, pripadne stvrtok (neviem kedy a kde, ale Sivy ma byt v tych dnoch na skuskach ci co). To cyklovanie procesu proc_s zapacha zlym nastavovanim semaforov, takze v tom by mal byt cely "fór".

proc_t sa riadi semaforom S1[0] (zapis do SM1).
proc_s sa riadi semaforom S1[1] (citanie z SM1)
                  a semaforom S2[0] (zapis do SM2).
proc_d sa riadi semaforom S2[1] (citanie z SM2).

Pri prvom nastaveni semaforov mam pociatocne hodnoty nastavene takto:
S1[0] - zelena
S1[1] - cervena
S2[0] - zelena
S2[1] - cervena

Pricom sa tieto pociatocne nastavenia musia vykonat prikazom semctl, napr. semctl(S1, 0, SETVAL, sem_union), kde sem_union obsahuje hodnotu na ktoru sa semafor nastavuje v sem_union.val

proc_t nastavuje jedine S1[0] na cervenu a S1[1] na zelenu.
proc_d nastavuje jedine S2[0] na zelenu a S2[1] na cervenu.
proc_s by mal tympadom nastavovat S1[0] na zelenu, S1[1] na cervenu, S2[0] na cervenu a S2[1] zelenu.
Cervena sa nastavuje vzdy pred zelenou.

Neviem ci som aspon trochu pomohol, ale takto to chapem ja...

doc.returner

Chcem len pripomenut tym kolegom, ktori idu zajtra na obhajobu zadania, ze princip funkcie singal() je "Sposob ako ma reagovat proces na prijaty signal".

Tato odpoved sa mu pozdava najviac a, ako sme boli svedkami v pondelok, je to asi aj jedina odpoved ktora u neho prejde ked sa pyta na signal().

Vela stastia vsetkym!

Faust

diki moc, dufam že zajtra nebude svina a da zapich kazdemu  :hammer: btw: kedy a kde?
This is an invasion of PostHumus!

ApokalypS

aj by som pozrel na tu jeho stranku, ale stale mi to taha nejaky key.. co stym?
80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

Faust

mne ide stranka v pohode

btw: bolo by dobre keby ste tu napisali co sa sivy este pytal okrem tych signalov
kamosa sa pytal napr. na semafor a to číslo 10004 ... (id_sem_S2 = semget((key_t) 10004, 2, 0666 | IPC_CREAT))

ApokalypS

napis link.. lebo ja davam elfa.sk/sivy a to mi akosi nefunguje.. v ani jednom prehliadaci

http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

Faust

ApokalypS

diki.. a ja som neodovzdaval pri nom, ale pri Ing. Katke Kleinovej..

DeViLvs

mna sa pytal aj ze co robi kill (getpid(), SIGUSR2)

sri

bol tu niekto na 1. termine? ake boli otazky? boli tie z ftp -> otestujte sa?

cepi

to by aj mna zaujimalo

doc.returner

Quote from: Faust on  15.01.2009, 17:52:35
mne ide stranka v pohode

btw: bolo by dobre keby ste tu napisali co sa sivy este pytal okrem tych signalov
kamosa sa pytal napr. na semafor a to číslo 10004 ... (id_sem_S2 = semget((key_t) 10004, 2, 0666 | IPC_CREAT))

Tak z toho co som sa dopocul ja sa pytal hlavne na signal(), kill(), semget() a ten kluc ktory si napisal ty... Ale neviem aky popis by sa mu pacil ohladom funkcie semget()...

human

Ako bolo dnes?? Kazdy ma zapocet?? Dufam ze nikoho nevyhodil.

lukasqo

Quote from: human on  16.01.2009, 20:59:17
Ako bolo dnes?? Kazdy ma zapocet?? Dufam ze nikoho nevyhodil.
...a na teste bol niekto dnes?