• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

OS repete

Started by plexisklo, 22.09.2008, 05:35:31

« predchdzajce - alie »

TradeMark

Ja som odovzdaval 40 stranovu dokumentaciu, cize o malo stranach nemoze byt ani rec.
Pičoch jest veľo, ale nalivačoch malo!

johnyo13

treba odovzdat program a dokumentaciau napalenu na cd?
☼Ѿ☼ ... ☼Ѿ☼

TradeMark

Nech sa v tom zrobi poriadok:

1. Do systemu na adrese http://os.cnl.tuke.sk/~zadania_os odovzdate normalne zadanie + dokumentaciu (syst. a pouzivatelska prirucka) - su tam na to odkazy.
2. Ku Sivemu si donesiete vytlacenu dokumentaciu, ktorej sucastou su aj zdrojaky

valentino

Znaky:        jhfjvfqkahyfxvkkrwbupimfej
Pozicia:      00000000001111111111222222
                 01234567890123456789012345
Ukazovatel:   _______________^

a, i=lseek(fd,-5L,SEEK_CUR);
b, i=lseek(fd,-2L,SEEK_END);
c, i=read(fd,buffer,5);
d, i=read(fd,buffer,3);

pls ako toto funguje, podla doho viem vysledok: "hodnotu premennej i vytlačí program z fragmentu kodu v jazyku C"  dostat? je to mozno jednoduche no neviem na to prist. dakujem

TradeMark

Nechapem - hod tu celu otazku. To a, b, c, d, su moznosti alebo co?

valentino

QuoteMajme súbor qwe.txt, aktuálny stav ktorého pred volaním služby lseek() je definovaný takto:
Znaky:        jhfjvfqkahyfxvkkrwbupimfej
Pozicia:      00000000001111111111222222
               01234567890123456789012345
Ukazovatel:   _______________^

a fragment kodu:
       //--------- zaciatok fragmnetu
       int fd;
       long i;
       ...
       fd=open("qwe.txt",O_RDWR);
   ...
       i=lseek(fd,-5L,SEEK_CUR);
       printf("%ld",i);
       ...
       //--------- koniec fragmnetu

Špecifikujte akú hodnotu premennej i vytlačí program z fragmentu kodu v jazyku C, za predpokladu, že sa obe služby vykonajú korektne.
Odpoveď:10

tu je otazka aj spravna odpoved, len ma zaujima podla coho to je a tie a b c d su rozny formy otazok, nie len -5L, ale aj ine ...

doc.returner

Tak spravnu hodnotu tam nevidim, ale funguje to nasledovne - ako prvy parameter hodis deskriptor suboru (nieco ako ID suboru, ktore nacitas funkciou open()), dalej sa pozri hned na treti parameter - udava kde sa umiestni kurzor po prideleni deskriptora.

SEEK_SET - zaciatok subora (prvy znak)
SEEK_CUR - ponecha kurzor tam kde bol (ak nebol predvolene nastaveny, tak je to tusim zaciatok)
SEEK_END - koniec subora (teda nulitny znak oznacujuci koniec '\0', je hned za poslednym znakom len ho nevidis v standardnom editore)

Posledne si vsimaj druhy parameter - ciselny long podla ktoreho sa kurzor hybe. Ak je tam minus, tak pojde do lava, v opacnom pripade doprava, ak je tam nula, ostane na mieste.
Ak kurzorom pojdes za nulitny znak (ci jak sa to nazyva), tak nevrati -1, ale pocet znakov, o ktore sa posunul od toho prveho. Ak pojdes pred prvy znak, tak vyhodi lseek -1, cize chybu.

Ak Ti ani toto nepomohol tak si zacni robit tahaky...

ApokalypS

to su uz otazky na skusku? ci este stale zapocet riesite?
80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

johnyo13

☼Ѿ☼ ... ☼Ѿ☼

cepi

Stastny novy rok a titul ktomu vsetkym tretiakom :smokin: , nerad kazim tuto atmosferu :alc: ale neviete kde a kedy sa odovzdavaju zadania ?
som kto som vdaka palenke

TradeMark

Zadania sa odovzdavaje na internete: http://os.cnl.tuke.sk. A osobne u neho iba s dokumentaciou ale presny datum zistis ked mu napises mail.

valentino

pls pisal mu uz niekto ten mail ? :)

Faust

to by aj mna zaujimalo..
btw: pozera sivy na percentualnu zhodu zadani?  :p:
This is an invasion of PostHumus!

cepi

pochybujem ze pozera
som kto som vdaka palenke

TradeMark

Quote from: Faust on  03.01.2009, 22:58:48
to by aj mna zaujimalo..
btw: pozera sivy na percentualnu zhodu zadani?  :p:

Ked som ja odovzdaval tak nepozeral.

sri

Ako vyzera skuska? Iba moodle? Thx

Faust

je tu este niekto taky kto neodovzdal zadanie? ..ja som dnes skusal a mi napisalo že už uplynul termin  :lb:

valentino

odpovedal niekomu na mail lebo mne nie, ze kedy mozme prist obhajit....???? :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

Faust

12.1.2009 od 09:00 v PC6 good luck!

sri

to nikto v piatok nejde na skusku? bol tam jeden, aj ten sa odhlasil .... podte dakto pls :D pojdem aj ja :)

johnyo13

to som bol ja, ale som si to rozmyslel, aj kvoli tomu ze tam nik nebol...teraz uz vsak nejdem, nepozrel som do toho:)
☼Ѿ☼ ... ☼Ѿ☼

valentino

ked uz na skusku sa prihlasujete znamena ze uz mate odovzdane zadanie, mozem otazku co sa hlavne pan sivy pyta? otazky k zadaniu alebo vseobecne nieco ako co je rura k comu sluzi a tak ??? alebo pozeral do dokumentacie a pytal sa konkretne na zdrojak ?

FrozenX

Pyta sa na zadanie... ^^"

Donesies dokumentaciu, sadnes k nemu...sa na teba pekne zadiva, prelistuje si tak v rychlosti tych par stran kodu a niekde zastane s otazkou: "A teraz mi vysvetlite, co znamena toto..." A ty spustis... asi tak ;)

Otazky zamerane hlavne na [co, kde a ako to funguje]:
~Semafory [top priority]
~Rury
~Signaly
~Zdielane pamat
...

ale vskutku sa ta moze spytat na cokolvek, co tam mas napisane...  :baaa:
"To obtain, something of equal value must be lost."

johnyo13

mna sa spytal jedinu otazku: vysvetlit ako som riesil komunikaciu medzi konkretnymi dvoma procesmi, uz si nepamatam jak boli oznacene - bola medzi nimi zdielana pamet a semafor - takze som zacal od implementacie IPC v zadanie.cpp cez vysvetlenie oboch procesov az po logicke riesenie komunikacie...
na vsetko len mlcky prikyvoval a potom sa spytal preco som vytvaral az dve zdielane pamate :ohmigod: :)
☼Ѿ☼ ... ☼Ѿ☼

doc.returner

Quote from: johnyo13 on  10.01.2009, 00:52:55
mna sa spytal jedinu otazku: vysvetlit ako som riesil komunikaciu medzi konkretnymi dvoma procesmi, uz si nepamatam jak boli oznacene - bola medzi nimi zdielana pamet a semafor - takze som zacal od implementacie IPC v zadanie.cpp cez vysvetlenie oboch procesov az po logicke riesenie komunikacie...
na vsetko len mlcky prikyvoval a potom sa spytal preco som vytvaral az dve zdielane pamate :ohmigod: :)

:emot-LMAO: :emot-LMAO: :emot-LMAO: :emot-LMAO: