• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Logicke Systemy - Zadania

Started by LONEr, 06.11.2008, 02:36:04

« predchdzajce - alie »

danielmi

Subject: how women communicate with computer

Login: yes
Password: i dont have one
password is incorrect...

Login: yes
Password: incorrect

maTo

Quote from: TradeMark on  14.01.2009, 04:48:24
Quote from: maTo on  14.01.2009, 04:15:39
i have no idea what's going on  :emot-rolleyes:

Ze ta tiez ucil Suba :D

jak si na to prisiel? :D lol :D tak tak suba ruleZZZ  :buttrock:

kOsTi

taak napr 1SNF urobis tak ze negujes dva krat CELY vyraz a dostanes ((ab')' . (a'c')')' co si prepises na shefferove operacie
aaa 2PNF urobis tak ze dva krat negujes jednotlive konjunkcie (teda: (ab')'' + (a'c')'' ) a  dostanes (a'+b)' + (a+c)' co si prepises na peircove operacie

pre 2SNF a 1PNF by to malo byt zas opacne...
:trestac:

sri

Zdravim, aj ja by som potreboval pomoc. Baca mi napisal do zadania, ze pre budiace aj vystupne funkcie mam urcit 1. aj 2. PNF a z nich vybrat minimalnu. Lenze 1. PNF sa robi z KNF a ja mam vsetky funkcie momentalne v DNF,lebo som vsade vyberal 1ky, podla skript...
Moja otazka: Mam teda zo vsetkych map vybrat aj 0ky a z nich vytvorit KNF a nasledne 1. PNF? alebo ako to urobit? (Ak ano,podotazka: S cim mozem spajat 0 v mape? Lebo 1ky som spajal s neurcenymi bodmi aj s tymi ri - bodmi). Vdaka

kOsTi

aj nuly mozes s neurcenymi aj r ... najlepsie ked urobis z mapy

kOsTi

waaaaaaaaaaaaaaaaa, tento topic si rezervujem na haluzenie kolo tej 3, 4 rano ked mi z toho uz prepne... kto sa prida? :puf:

sri

Dalsia zakladna otazka .... potreboval by som vediet, co vsetko beriem do uvahy, ked pocitam pocet vstupov pre nejaku funkciu
napr.:  [(p1' ↓ p2) ↓ (p1 ↓ p2 ↓ x1')] ↓

Ja by som povedal, ze to je

• 2 pre prvu zatvorku
  • 3 pre druhu
  • 2 ked sa "zatvorky" spajaju
  • 2 pre invertory (lebo sa neguje p1 a x1)
  • a dalsie 2, ked sa to cele este raz prevedie cez NOR

Je to dobre? Kto ma opravi?  :lookaround:

kOsTi

lada

asi ja sa pridam kosti, ale len ako tichy spolocnik xD

diacon.mex

Quote from: sri on  15.01.2009, 22:01:44
Dalsia zakladna otazka .... potreboval by som vediet, co vsetko beriem do uvahy, ked pocitam pocet vstupov pre nejaku funkciu
napr.:  [(p1' ↓ p2) ↓ (p1 ↓ p2 ↓ x1')] ↓

Ja by som povedal, ze to je
...
  • 2 ked sa "zatvorky" spajaju
  • a dalsie 2, ked sa to cele este raz prevedie cez NOR
...

preco az 2 ked sa spajaju zatvorky a preco 2 ked sa to prevedie na NOR ? preco ni len po jeden??? hm?

EDIT: kOsTi dik  ;)

kOsTi

tak spajas dva vyrazy => + 2 vstupy
a vysledna "negacia" by mohol byt aj jeden keby sme pouzili len NOT ale kedze je tam piercova operacia musime pouzit NOR a ten ma min 2 vstupy

sri

jj kOsTi, dik aj za mna samozrejme

puq

btw :D este pred par dnami sme boli na skusku cca 35 :) dnes nas uz je len 15 prihlasenych :D

DeNaTuReMaN

Sa zlakli , vsak bude v pohode nieco opiseme zajtra heh , ja som sa este nezacal ucit , ale davam si budik na 3tiu rano heh tak hadam stihnem nieco pochytit :)
V nedelu na obed budu krky

puq

:D ta ja xcem zajtra aspon oba priklady dat :) teoriu vyskusam

hubertus

no ja som tiez zistil ze bolo este dost povinnosti zo zadaniami a mozno som to aj trochu podcenil .. tak akosi nestiham :)
a ako by to nestacilo, este som aj prechladol, tak ze nevladzem uz ani kus :( ale tak uvidime rano .. nadej zomiera posledna :)
.: hubertus :.

TradeMark

Treba vediet Petrickovu metodu? Resp. mal ju niekto na cvikach alebo na prednaske?
Pičoch jest veľo, ale nalivačoch malo!

kOsTi

nemyslim ze budes mat niekde urcene ake metody mas pouzit... aspon dufam :)

puq

mam v riti take metody :D ledva viem tie co treba dalsie ma ani netrapia :D

TradeMark

Pocuvajte ma tu, este jedna vec. Robim protisubehove bla bla ... urobil som cel postup a vysli mi 3 hlavne implikanty. Ako z nich teraz zostavim tu finalnu tabulku stavov... myslim ten uplne posledny krok. Dakujem.
Pičoch jest veľo, ale nalivačoch malo!

DeNaTuReMaN

Ja som sa docital v topicu s minuleho roka, ze vraj optimalne a protisubehove kodovania netrebalo na skuska srat sa s nimi, ze stacilo si zvolit nejake a popripade ustne obkecat ze ako by sme riesili optimalne a protisubehove. Ale neviem ze ci to aj realne tak bude.
V nedelu na obed budu krky

kOsTi

realne ci nerealne, to uz sa nejak nestiham naucit tak neriesim :D

puq

kosti to vystihol :D a toto budem riesit az po zadani pred ustnou :) a pozriem si to az ked budem vediet ktore by som mal mat teoreticky :)

hubertus

aj zatial ani nvm o com rec ;)
.: hubertus :.

kOsTi

ale tusim protisubehove byt moze... to bude priklad ze nebudes riesit abst. synt. ale dostanes tabulku prechodov :D problem je v tom ze ked toto dostanem sa asi zblaznim :D