• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

DS - Distribuovane programovanie

Started by diacon.mex, 26.09.2008, 18:13:47

« predchdzajce - alie »

leniocka

ja viem ze som oproti vam velmi pozadu :D ale mam spravenu ulohu 1.3 ale sa mi ten vypis nepozdava lebo mi vypise:
run1:
     [java] spusta sa ShareMeImpl.start
     [java] nebol prijaty ukoncovaci packet
     [java] ShareMeServer stopped.
     [java] ShareMe server started.

BUILD SUCCESSFUL

nemalo by to ze server zacal byt na zaciatku? alebo to vsetci mate take vypisy? alebo v com mozem mat chybu?
EDIT: to shareMeServer stopped som si dala ako vypis do metody stop() v ShareMeImpl

Payne

Jasne, ma to najskor vypisat ze bol server spusteny a potom az ze bol ukonceny...

Budes mat v zlom poradi napisanu metodu start()... najprv to vypis ze bol spusteny a potom az spustaj vlakno s ShutdownListenerom...

leniocka

ale ja v tom starte vypisujem len to co sa na zaciatku aj vypise... ja ten vypis o serveri nikde nerobim... neviem ci to je v maine alebo kde... ale neviem to najst

Payne

No ono aj samo od seba vypisuje jeden vzpis ye sa nastartoval shareme server ...

7ici7

mozte mi niekto napisat kluc do kurzu.
dik :c_afro:

kornas

sri

Payne, alebo ostatni, ktori ste uz poslali 1ku, uz Vam dosiel nejaky mail? Lebo tiez som pred par hodinami poslal 1ku a zatial nic ... :(

EDIT: Mail mi dosiel hned, nevedel som vsak, ze si ho mam pozriet prikazom "mutt"  ah: Vdaka, kornas  :thumbsup:

Agamemnon

po poslaní ti má obratom dôjsť mail o potvrdení prijatia... vyhodnotenie dôjde všetkým naraz, keď ho paralič iniciuje
All code is crap.

42

sri

Aha, takze moj plan: odovzdat co najskor a podla hodnotenia si este pripadne opravit, asi nebude fungovat, co?  ak:

johnyo13

Quote from: sri on  09.10.2008, 04:20:17
Aha, takze moj plan: odovzdat co najskor a podla hodnotenia si este pripadne opravit, asi nebude fungovat, co?  ak:
no opravit to mozes aj potom, ale uz sa ti bude pocitat dalsi termin (100%-ny), pretoze vysledky pridu, az ked skonci 120%-ny...
☼Ѿ☼ ... ☼Ѿ☼

sri

Quote from: johnyo13 on  09.10.2008, 20:36:07
Quote from: sri on  09.10.2008, 04:20:17
no opravit to mozes aj potom, ale uz sa ti bude pocitat dalsi termin (100%-ny), pretoze vysledky pridu, az ked skonci 120%-ny...
To hej, ale chcel som si to opravit este pocas trvania 120%neho obdobia

EDIT: Chapem, chapem, chapem ... jednoducho som cakal, ze poslem, pride mi napr.: 70% + vypis chyb, opravim, pride 110%, ok, staci mi, uz neopravujem ....

Agamemnon

opraviť si môžeš, ale bez feedbacku... feedback dostaneš až po uzavretí 120% termínu...
All code is crap.

42

Padres

Prave skusam robit ShutdownListenera ale furt mi v metode run() vyhadzuje vynimku SocketException pri vytvarani datagram socketu:

DatagramSocket datagramSocket = new DatagramSocket( iPort );

Nechapem vobec preco to robi, hodnota portu je presne 7000+5*mojeCislo a shutdownListener sa vytvara spravne v metode start() pricom start threadu je normalne az po konstruktore toho listenera... Nerobilo nahodou niekomu takyto problem? Nejake napady? Dik :)

puq

sri

Ak si to nahodou este nerobil, skus si vypisat obsah toho iPort ... tam je casto problem :) Ak je to dobre, daj si vypisat stackTrace toho exceptionu
(ex.printStackTrace()) a lepsie si to tam odsledujes

Padres

Skusil som ine porty a stale to vypisuje, vypis stackTrace pise ze je port uz pouzity, neviem, mozno mam chybu v myprops.props:

MulticastAddress=224.0.0.2
MulticastPort=10000
ShutdownPort=7285
ShutdownPassword=tajneHeslo
RMIRegistryPort=7286
RMIServiceName=UZOL_057
HumanReadableName=UZOL_057
ORBHost=dslab.fei.tuke.sk
ORBPort=10050
KeyFile=xxx
FileBase=xxx
DocumentBase=xxx
HTTPServerPort=7287

Buildfile: build.xml
run1:
     [java] hostAddress: 147.232.40.99   //  vypis v konstruktore
     [java] ShareMe Started.
     [java] port: 7285 pass: heslo
     [java] ShareMe server started.
     [java] Socket Exception caught
     [java] java.net.BindException: Address already in use
     [java]    at java.net.PlainDatagramSocketImpl.bind0(Native Method)
     [java]    at java.net.PlainDatagramSocketImpl.bind(PlainDatagramSocketImpl.java:82)
     [java]    at java.net.DatagramSocket.bind(DatagramSocket.java:368)
     [java]    at java.net.DatagramSocket.<init>(DatagramSocket.java:210)
     [java]    at java.net.DatagramSocket.<init>(DatagramSocket.java:261)
     [java]    at java.net.DatagramSocket.<init>(DatagramSocket.java:234)
     [java]    at at.ac.tuwien.infosys.rnue.implementation.multicast.ShutdownListener.run(Unknown Source)
     [java]    at java.lang.Thread.run(Thread.java:595)
BUILD SUCCESSFUL
Total time: 0 seconds

Nevidi tam niekto nieco divne? :)

Agamemnon

nemáš to v nejakej slučke náhodou?
All code is crap.

42

Padres

ziadna slucka, prvykrat jak dojde k vytvoreniu DatagramSocket-u tak to tam vyhodi okamzite vynimku

edit: skusil som nahodny port pod 7000, prvykrat to preslo v pohode, druhykrat uz mi znova hlasilo tuto chybu. Vyzera to tak ze si tie porty nechava oznacene ako bindnute a preto vyhadzuje tu chybu, uz len prist na to jak "zresetovat" port pri spusteni programu... dpc s tym

Agamemnon

nvm, či java má konštrukciu using...
ale tak skús: socket.close() pri vypínaní programu...

už si to nepamätám presne, dávno som to kódil...
All code is crap.

42

SSPPYY

Padres a nehral si sa ty len tak nahodou s tou funkciou screen, ze si to poslal na pozadie?
Potom si skontroluj ci ti to uz nahodou nebezi na pozadi.

puq

Quote from: Agamemnon on  13.10.2008, 20:56:45
nvm, či java má konštrukciu using...
ale tak skús: socket.close() pri vypínaní programu...

už si to nepamätám presne, dávno som to kódil...

existuje take nieco ale tam to nemusi pouzit...niekde inde musi mat chybu :)

Padres: ak xcees aby sme ti nejako pomohli tak sem musis hodit svoj kod bez neho je to iba triafanie naslepo

Padres

Ok zbalil som kod: http://leteckaposta.cz/725001090
Je to cisto len po ulohu 1.3, ta kto chce sa moze pozret ked najde nejaky bugik tak sem s nim :)

ONdro

Vie niekto,ci je zajtra to cviko s Tomasekom?

Martin18

[java] java.net.BindException: Address already in use

Nevidi tam niekto nieco divne? :)

mne sa zda ze som mal cosi take.bud ti bezi tvoj uzol niekde na pozadi,alebo niekto ti obsadil port.skus poskusat nejake ine porty ci ti pojde

puq

Quote from: ONdro on  15.10.2008, 03:09:13
Vie niekto,ci je zajtra to cviko s Tomasekom?

zajtra neje som mu pisal mail iba v neparnych tyzdnoch alebo take nieco :)