• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Databazove systemy

Started by ppt, 27.09.2008, 20:47:54

« predchdzajce - alie »

JCube

sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

kOsTi

donesiem kocku a hodime :)
:trestac:

JCube

1,2,3,4,5,6 nebude postavi sa na roh bude? :D

kOsTi

:trestac:

JCube

pat hran nebude pisomka a siesta hadz este raz :D

DeNaTuReMaN

ppt,
no tie rodne cisla sa chystam osetrit aj ja, Nechcelo sa mi to pisat rovno v SQL jazyku tak len tak opisem ako to spravim : dam Triger ktory pred Insertom skontroluje 7dmi znak RC, a ak je od 0 - 9 , vlozi medzi 6ti a 7 znak lomitko (len pre homogennost zaznamov) , ak nie nespravi nic. Potom dam CHECK CONSTRAINT do tabulky, kde overi to_number( prve dva znaky ) su v intervale 00 - 99 , to_number ( treti stvrty znak ) v intervale 1-12 or 51 - 62 ., to_number ( piati, siesti znak ) bude od 1 do 31. A to_number( vsetky znaky po 7 dmom znaku) ta pri deleni 12 zvysok 0. (neviem teraz ze ako sa delia tie koncove 4 alebo 3 cisla ale mysim ze 12)

V nedelu na obed budu krky

Ing. nemtom

komplet rodne cislo je delitelne 11
brix will be shat

psicho

ale len od nejake isteho roku ,ktory oznacme n
read my blog> www.codemazing.com <read my blog

Ing. nemtom

n = cca 1950, ale pripustme k tomu nejaky interval
brix will be shat

Agamemnon

Quote from: Bc. nemtom on  26.11.2008, 19:28:05
komplet rodne cislo je delitelne 11

to nie je úplne pravda... tam sú nejaké výnimky v tom :D minule som mal v ruke taký papier s tým kedy, čo a ako pri rodnom čísle :)
All code is crap.

42

diacon.mex

kde je napisame, ze musime osetrovat rodne cislo? to sme v 1. rocniku ze sa budeme hrat s takymi somarinami? ci mate vela casu?  :whacko:

Ing. nemtom

myslia si ze za to dostanu bod :P
brix will be shat

puq

co neje v zadani napisane to netreba :D aspon sa podla toho riadim :) pri veciach co ma nebavia

JCube

hujer

nemoze sa niekto este podrobnejsie vyjadrit co je to master detail pohlad?
dakujem

Ing. nemtom

mas zoznam nejakych prvkov v tabulke, napriklad priezviska clovekov zoradene pod seba (to je master tabulka) ak kliknes na to priezvisko, v nejakej druhej tabulke sa ti zobrazia vsetky detaily o tom clovekovi (detail) ide o to ze ked sa preklikavas priezviskami, zobrazia sa ti pri kazdom kliknutom jeho detaily... snad pomohlo :P
brix will be shat

hujer

Quote from: Bc. nemtom on  27.11.2008, 06:36:57
mas zoznam nejakych prvkov v tabulke, napriklad priezviska clovekov zoradene pod seba (to je master tabulka) ak kliknes na to priezvisko, v nejakej druhej tabulke sa ti zobrazia vsetky detaily o tom clovekovi (detail) ide o to ze ked sa preklikavas priezviskami, zobrazia sa ti pri kazdom kliknutom jeho detaily... snad pomohlo :P

jasne ze pomohlo, dik

diacon.mex

Nema niekto nahodou selekty co sa beru na cvikach nejak napisane v elektronickej podobe, pripadne preskenovane? Ak ano, chcel by som poprosit ci by to nemohol/nemohla dat na FTP. (Lebo mam ich napisane, ale nemam popis... co ktory robi...)
Vopred dakujem.

ppt

Quote from: diacon.mex on  27.11.2008, 18:52:12
Nema niekto nahodou selekty co sa beru na cvikach nejak napisane v elektronickej podobe, pripadne preskenovane? Ak ano, chcel by som poprosit ci by to nemohol/nemohla dat na FTP. (Lebo mam ich napisane, ale nemam popis... co ktory robi...)
Vopred dakujem.
Pri tych jednoduchsich nemam popis ani ja, no teraz ku koncu som sa snazil pisat si aj, co ktory select robi. Moje vsetky poznamky: http://ppt.intrakap.eu/dbs/cvika-DBS.rar

diacon.mex

Quote from: ppt on  27.11.2008, 19:26:55
Quote from: diacon.mex on  27.11.2008, 18:52:12
Vopred dakujem.
Pri tych jednoduchsich nemam popis ani ja, no teraz ku koncu som sa snazil pisat si aj, co ktory select robi. Moje vsetky poznamky: http://ppt.intrakap.eu/dbs/cvika-DBS.rar

To je paradna pracicka :) mozes vydat skripta.  :thumbsup:

ppt

Hehe dik ;D

Neviete niekto, ako spravit logicku schemu v powerdesigneri pre ten skaredy ciselnik? Napr konkretne pre ten priklad, co sem daval LM: Mame tabulku "clovek", ktora v sebe obsahuje atribut "pohlavie" typu number. Druha tabulka je tabulka "ciselnik_pohlavie", obsahujuca 2 atributy - "id_pohlavia" a "value_pohlavia". Ako mozem powerdesigneru povedat, ze ma spojit dokopy atribut pohlavie z tabulky clovek s atributom id_pohlavia z tabulky ciselnik_pohlavie? Pre fyzicku schemu mi to musi vygenerovat cudzi kluc referujuci prave do tabulky clovek na atribut pohlavie, ale ako to ma vyzerat v logickej scheme? ???

diacon.mex

Quote from: ppt on  27.11.2008, 22:12:43
Hehe dik ;D

Neviete niekto, ako spravit logicku schemu v powerdesigneri pre ten skaredy ciselnik? Napr konkretne pre ten priklad, co sem daval LM: Mame tabulku "clovek", ktora v sebe obsahuje atribut "pohlavie" typu number. Druha tabulka je tabulka "ciselnik_pohlavie", obsahujuca 2 atributy - "id_pohlavia" a "value_pohlavia". Ako mozem powerdesigneru povedat, ze ma spojit dokopy atribut pohlavie z tabulky clovek s atributom id_pohlavia z tabulky ciselnik_pohlavie? Pre fyzicku schemu mi to musi vygenerovat cudzi kluc referujuci prave do tabulky clovek na atribut pohlavie, ale ako to ma vyzerat v logickej scheme? ???

No podla mna to bude tak, ze pri tabulke clovek to bude vazba n na ciarke a pri tom ciselniku vazba 1. (ale neviem naisto, to si len myslim  bk) Lebo clovek moze mat za normalnych okolnosti len jedno pohlavie...  ap

Fuck_You_Sooloni

Unable to load DLL 'OraOps10.dll': The specified module could not be found. ------------- chlapi neviete mi poradit ako sa pripojim k databaze? podla toho postupu mi to dajak nebavi :h_afro:

plexisklo

Quote from: Fuck_You_Sooloni on  28.11.2008, 21:30:45xx
Dusana si do huby neber,on chce prestat,viete ako,viete  >:(
I´ma kick open the door of the oval office an I´ma chop that motherfuckin desk in half - Byaaah!!
pwn

Fuck_You_Sooloni

Quote from: plexisklo on  29.11.2008, 01:09:21
Quote from: Fuck_You_Sooloni on  28.11.2008, 21:30:45xx
Dusana si do huby neber,on chce prestat,viete ako,viete  >:(

ja som sa nepytal koho si mam davat do huby, ale co znamena ta vynimka, ktora mi vyskocila