• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

APS - architektúry...

Started by mctom, 19.02.2009, 03:06:50

« predchdzajce - alie »

kov

algoritmus sme nemuseli pisat, ale kazdy krok sme museli okomentovat/zdovodnit. celociselna aritmetika je v 6. praktiku, podla toho aj trebalo pocitat. nie je to take tazke ako to vyzera, don't worry  ;)

kov

Quote from: puq on  06.04.2009, 16:17:14
jj dufajme :D nech 2 prevody a jedno nasobenie v 2kovej :D

ja som to najprv pocital v 2kovovej, ale potom som sa nastastie uvedomil...  ;D

Eghinka

o akom algoritme je tu rec? ;) celociselna aritmetika je uplne v pohodicke :) a tu schemu co potom treba odvodit automat - tak ta keby bola tak bude zadana alebo aj tu si budem musiet sama urobit?

kov

algoritmus - strana 69 (heh)

neviem ako by to bolo s tymi automatmi z 8.praktika... ale asi by si mala zadanu bud schemu alebo mikroprogram. minimalne jedno z toho je potrebne na vycarovanie automatu

buhehe

Quote from: kov on  06.04.2009, 15:34:22
3. stavovy graf inicializacii, ak C0=(101001) + aspon 2 priemerne latencie
3. stavovy graf inicializacii, ak C0=(100101) + aspon 2 priemerne latencie
mozete mi objasnit co to je?

Mao

Vid Praktika, Prudove spracovanie informacii, vyuziva sa na urcenie minimalnej latentnosti.

buhehe

thx.....kukam ze to nebolo na cvikach tha super...

kOsTi

no ja neviem ci my s Haulisom sme mali vobec zaco z toho :D
:trestac:

lada

Quote from: kOsTi on  06.04.2009, 19:42:47
mno jo kosti, toto bude funny ride xD

DeNaTuReMaN

Nevie niekto co bolo dnes na zapoctovke vancikom ?
V nedelu na obed budu krky

valec

ja viem ja viem :) skupina A, Vancik

1a - prevod binarneho cisla do inverzneho tvaru a doplnkoveho tvaru - > 1b
1b - prevod bionarneho cisla do 8 a 16 tvaru - > 1b

2 - struk.funkcna jednotka pre vykovanie posunu 4bitoveho slova doprava  - > 5b

3 - nieco nieco ..... pre vyrovnanie exponentov (to som nemal. a ani vacsina to nemala vypoctiane:) )  - > 8b

Havran

ta 3 trebalo napisat mikroprogram na vyrovnavanie exponentov pri scitani cisiel s pohyblivou desatinnou ciarkou, cize v tvare  znamienko#exponent#mantisa
Achievement of your happiness is the only moral purpose of your life.

libra2

Quote from: valec on  06.04.2009, 21:30:02
ja viem ja viem :) skupina A, Vancik

1a - prevod binarneho cisla do inverzneho tvaru a doplnkoveho tvaru - > 1b
1b - prevod bionarneho cisla do 8 a 16 tvaru - > 1b

3 - nieco nieco ..... pre vyrovnanie exponentov (to som nemal. a ani vacsina to nemala vypoctiane:) )  - > 8b

A kolko skupin bolo?

libra2

Quote from: Havran on  06.04.2009, 21:37:41
ta 3 trebalo napisat mikroprogram na vyrovnavanie exponentov pri scitani cisiel s pohyblivou desatinnou ciarkou, cize v tvare  znamienko#exponent#mantisa

V ktorom praktiku to najdem?

Dudusa

skupiny boli 2 a B skupina mala 2. otazku: scitacka pre dve 4-bitove cisla (urobit uplnu scitacku a potom to nakreslit 4 krat - alebo tak nejako) a 3. otazku mali tusim algoritmus scitania cisel s pohyblivou desatinnou ciarkou... opravte ma ak sa mylim  :)
Setrite vodu, pite pivo!

johnyo13

Quote from: valec on  06.04.2009, 21:30:02
2- str. 58/obr. 5.8  - to je toto?
3- was ist das?
☼Ѿ☼ ... ☼Ѿ☼

puq

Quote from: Dudusa on  06.04.2009, 21:47:31
skupiny boli 2 a B skupina mala 2. otazku: scitacka pre dve 4-bitove cisla (urobit uplnu scitacku a potom to nakreslit 4 krat - alebo tak nejako) a 3. otazku mali tusim algoritmus scitania cisel s pohyblivou desatinnou ciarkou... opravte ma ak sa mylim  :)

3tia otazka bolo normalizovat po scitani aby to vyzeralo ako v tej norme neviem jake cislo :) nakreslit algoritmus na to

ApokalypS

my o tretej sme mali dve skupiny.. a A bolo podobne ako napisal valec..
B malo cosi pomenene.. ale ze mame odkazat, pre tych, co budu mat zajtra, ze dostanu nieco uplne ine.. ;D
80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

johnyo13

no to by celkom bodlo, aspon viem co sa mi netreba ucit. otazkou vsak je, nakolko je tato informacia pravdiva?
☼Ѿ☼ ... ☼Ѿ☼

webmasterr

no povedal ze pre tych vtipkarov s fotakom dam nieco ine hahahaha  :emot-LMAO:

puq

pepco

no presne :( tipujem ze da nieco tazsie...

cepi

Quote from: kOsTi on  06.04.2009, 19:42:47
Tiez si nespominam :(
som kto som vdaka palenke

Eghinka

ja by som povedala ze tu us vobec nejde o to ake otazky boli alebo budu lebo nase vedomosti sa s tym nedaju porovnat :D tu ide skor o princip hodnotenia :D

puq

presne tak...mne je jedno kolko budem mat z tej pisomky...len nech mam zapocet...inac do bude fest na picu ;)