• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Pocitacova grafika - zadanie na skuske

Started by mino, 26.12.2012, 19:06:32

« predchdzajce - alie »

mino

Zdravim, mam par otazok hlavne pre starsich studentov, ktori mali poc. grafiku s doc. Sujanskym.
- Ako velmi zohladnuje zadanie na skuske?
- Bude si to zadanie aj spustat? Resp. budem mu ho ukazovat na mojom notebooku?
- Pocul som, ze si dost vsima formu dokumentacie a obrazky. Cize nejde az tak o ten text, ale o to, aby som tam mal vela screenshotov? :D
- Na co sa hlavne zamerat? :D

Diky za rady.  :)

sulo

Zadanie bolo za 10 bodov, ale keď bolo fakt dobré, myslím, že mohlo aj trochu zlepšiť známku.
Zadanie sa bude spúšťať pri cvičiacom, kde ho budeš odovzdávať, termíny budú / sú vypísané. Ten ti aj dá také predbežné hodnotenie. Pri skúšajúcom sa nespúšťa, ten si len pozrie dokumentáciu.
Na prvé odovzdanie cvičiacemu ešte nenos vytlačené, na 99,9% tam budeš niečo meniť.
Na čo sa zamerať? V prvom rade tá forma, všíma si aj také detaily ako záhlavia a päty stránky, obsah, zoznam obrázkov, číslovanie obrázkov, pod obrázkami musia byť popisy, atď. Ďalej tie screenshoty, aby videl, ako to vyzerá. No a samozrejme aj celková kvalita zadania, nápaditosť, atď.

xxx3

minuly rok vam ale tych 10 bodov za zadanie islo do skusky, nie ?
Lebo nam ide 10b do zapoctu za zadanie. Tak teraz by uz zadanie nemalo ovplyvnit znamku zo skusky, ked zadanie islo do zapoctu, nie ?

esperian

a skuska prebieha ako ?? najprv sa pise nejaka teoria na papier a potom sa ide za nim? alebo hned sa ide za nim a o on sa pyta veci ohladom teorie a zadania ??

xxx3

najskor je pisomna, napises, odovzdas a potom sa chodi k nemu na ustnu cast .. ale mohol by niekto starsi kto tym uz presiel k tomu napisat viac podrobnosti

veteran

Forma dokumentácie je vraj alfa-omega :D

Treba dávať bacha na to, aby boli všetky obrázky čitateľné. Aby tam nebol príliš malý text, aby bolo vidieť aj drobné záležitosti ako napr. čiary v diagramoch. Proste aby aj on videl, čo je na obrázku :D

Ak dávate zdrojáky do príručiek (hoci aj nejaké úryvky), mali by byť "pekné" – teda aby tam bolo aspoň odsadenie a použitý pätkový font (Courier).

Obsahy a zoznamy obrázkov by mali byť generované – alebo aspoň nech to tak vyzerá :D – resp. nech to na prvý pohľad nevyzerá, že to bolo písané ručne ;D

V texte je vhodné odvolávať sa na obrázky. Teda napr. "na nasledujúcom obrázku je vyobrazené....", "vyššie popísanú funkcionalitu zobrazuje Obrázok č. 5". Tiež by mali byť nejako okomentované/popísané aj fragmenty zdrojákov v texte (ak nejaké sú).

Bacha na zarovnávanie textu do blokov (na oba okraje strany).

CDčko je príloha k dokumentácii – musí byť uvedené v zozname príloh, musí byť čitateľne popísané (resp. LightScribe) a umiestnené tak, aby náhodou nevypadlo a nestratilo sa :D

veteran

Quote from: xxx3 on  26.12.2012, 19:52:39
Tak teraz by uz zadanie nemalo ovplyvnit znamku zo skusky, ked zadanie islo do zapoctu, nie ?
Ak si bude Šujanský myslieť, že je to nejaké "nadštandardné" zadanie, tak môže pridať nejaké body. Napr. keď budeš mať po skúške C80, tak ti to môže upraviť napr. na B81.

tino8

iba dokumentacia ma vahu, zadanie ani nemusi byt funkcne, ale ak tam das pekne obrazky, ocislujes strany a das tam obsah mas vyhrate. A najdolezitejsie, musi to mat pevny obal, a cd musi byt pevne uchytene na zadnej pevnej strane.

karamel je cukr co se uz neuzdravi!

xxx3

pevny obal ? Nestaci obycajna hrebenova vazba ?

A ked sa mu nieco nebude pacit na tej dokumentacii tak zvykol ju aj vratit a dat prerobit ? Ci len daval menej bodov ?

veteran

Quote from: xxx3 on  26.12.2012, 23:05:36
pevny obal ? Nestaci obycajna hrebenova vazba ?
Stačí hrebeňová. Len aby mala na konci ten kartón/tvrdý papier, na ktorý treba poriadne nalepiť nejaký papierový obal na CDčko. Lebo keď mu to CDčko nejakou náhodou vypadne, tak ho už ani panenka Mária nenájde, keďže on má v kancli desiatky a desiatky dokumentácií, bakalárok a diplomoviek za xy rokov dozadu ;D ;D

mino

A ked sa mu nieco nebude pacit, tak ma vyhodi alebo mi len da menej bodov? :D Pocul som, ze je dost prisny, tak preto sa pytam... :D

A pre koho je vlastne to CD? Zadanie ukazem cviciacemu, Sujansky si pozrie dokumentaciu... na co je to CD? :D

tino8

karamel je cukr co se uz neuzdravi!

xxx3

a ked sa mu nieco nebude pacit an dokumentacii ? Kedze ked pojdeme na skusku body za zadanie uz budeme mat, takze body strhnut nemoze .. vyhhodi nas s FX? :D

veteran

Quote from: xxx3 on  27.12.2012, 03:55:29
a ked sa mu nieco nebude pacit an dokumentacii ? Kedze ked pojdeme na skusku body za zadanie uz budeme mat, takze body strhnut nemoze .. vyhhodi nas s FX? :D
Páčiť sa mu niečo isto nebude :D Dokonalá dokumentácia totiž neexistuje, resp. ešte mu nikto takú ešte nikdy neodovzdal :D Ale neverím, žeby niekoho vyrutil zo skúšky kvôli dokumentácii... Keby bola fakt zlá, tak ju nepreberie už cvičiaci (ten napíše perom na úvodnú stranu svoje hodnotenie; nie bodmi, ale písmenami – ja mám napr. A*/A (program/dokumentácia)).

xxx3

ja mam tiez A/A ale tak naco sa to potom ukazuje este aj na skuske ked uz zato dostaneme hodnotenie na cviku ? :D

veteran

Quote from: xxx3 on  27.12.2012, 17:10:38
ja mam tiez A/A ale tak naco sa to potom ukazuje este aj na skuske ked uz zato dostaneme hodnotenie na cviku ? :D
Aby sme mali čo rozoberať na fóre :D :D Hodnotenie nemusí byť konečné, mne bolo povedané, že k tým Áčkam ešte môžu pribudnúť na skúške nejaké hviezdičky a tiež aj nejaké body navyše.

xxx3

M4D4

mňa by ešte zaujímalo, že ako sa na skúške zohľadňuje dochádzka na prednáškach (sorry, že ti do toho skáčem ;-) )

scorpi

Quote from: xxx3 on  27.12.2012, 17:10:38

ja som mal tiez A/A od cviciaceho, ale po tom ako si dokumentaciu prezrel na skuske aj Sujansky, tak mi to zmenil na D...zo skusky som mal nakoniec horko tazko E taze asi tak :D

BlackBerry

No ja som tiez mal A/A z dokumentacie.A moju ani neotvoril..znamka C75

veteran

Moju dnes otvoril. Očumoval len obrázky a zdrojáky. Nejakú chybičku krásy si tam našiel, ale keď mu človek do toho kecá, tak sa do vážneho hľadania chýb ani nedostane :D A ešte mi aj pridal nejaké bodíky (a nie málo) ;)

xxx3

ja ked som mu do niecoho zacal kecat tak ma ignoroval :D

veteran

No schválne, už sú všetci doma zo skúšky alebo tam ešte stále niekto čaká?  ;D ;D :emot-LMAO: