• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Pocitacova grafika

Started by 486, 28.09.2012, 03:16:17

« predchdzajce - alie »

486

Chcem sa spytat na to zadanie, ktore sa bude robit, zrejme je to skor otazka na starsich, terajsich stvrtakov.
Je to tazke zadanie ? Da sa to v pohode zvladnut aj keby som to robil sam ? Ci mam si radsej hladat niekoho do dvojice ?

v_oid

Hej, ale vyber si daco 2D, zeby to bolo jednoduchsie.

Aleister

Da sa to zvladnut aj sam, pokial ako pise kolega je to 2D nieco jednoduchsie ;) Ja som robil na ditheringu - pouziti roznych algoritmov v aplikacii.

Shwollo

v pohode aj sám - robil kreslenie - niečo ako ms paint
nepíšte mi SS - radšej mi píšte mail. (tá obálka pod mojim avatarom :)))

486

a ked som nemal minuly rok JAVU, takze mam vedomosti len z OOP, aj tak sa to da zvladnut? :D

Shwollo

dá. prípadne stiahneš na inšpiráciu niečo z netu.

486

ok, diki. Snad si nevyberiem nieco, co budem potom lutovat a nenajdem k tomu na nete nic :D

Shwollo

tak si najskôr pozri zadania a pohľadaj na nete a až potom si vyber

486

no len neviem ake su na vyber, nie je v moodli este zoznam ... a ked nam ten zoznam daju len na cviku, na ktorom si mame vybrat zadanie tak vela toho nenavyberam

Shwollo

skús pohľadať z minulého roka (ja už nemám :D)

luky

Quote from: 486 on  29.09.2012, 17:10:51
no len neviem ake su na vyber, nie je v moodli este zoznam ... a ked nam ten zoznam daju len na cviku, na ktorom si mame vybrat zadanie tak vela toho nenavyberam
Vyberaj si viac možnosti (5-6) ak nemáš cviko v pondelok alebo utorok. Výber zadaní sa postupne cez týždeň zmenšuje (snažia sa aby cvičiaci nemal dve skupiny s jedným zadaním) u nás si už musel zadania vymýšľať (piatok).

SteLa

Nerobil si niekto poznamky vo stvrtok 4.10. ? ^^ Potrebujem tie obrazky, nepodeli sa niekto?:)

veteran

Naj śe ľubi  :D

Ten posledný nemám nakreslený - nárys, pôdorys a bokorys - ale dá sa niečo nájsť aj na nete, napr.:

xxx3

to si niekde nasiel aj tie prve, ci to ty si ich tak pekne spravil, tie nakresy z prednasky ?

SteLa

veteran

Quote from: xxx3 on  09.10.2012, 03:18:48
to si niekde nasiel aj tie prve, ci to ty si ich tak pekne spravil, tie nakresy z prednasky ?
Tie prvé som urobil v rámci nudy v Illustratore.

Šak je to Počítačová grafika, tak som si ju prakticky precvičoval :D :D

xxx3

niekto ochotny pomoct s druhou ulohou PieChart ? (prepinanie medzi absolutnymi hodnotami a percentami)

Rajo

Quote from: xxx3 on  09.10.2012, 21:47:58
niekto ochotny pomoct s druhou ulohou PieChart ? (prepinanie medzi absolutnymi hodnotami a percentami)

Ja som skončil pri vytvorení checkboxu a dalej som sa nepohol :D

zaky

Stiahnite si z web stránky  1.Lekciu. Na konci stránky sú zdrojové kódy pre rôzne vývojové prostredia. Posledná linka je    pre MS Visual C++.NET.

z jakej web stranky ? kde? nic nevidim ? :D

92% teenagerů neposlouchá svojí maminku. Patříš-li mezi zbývajících 8%, dej si tohle do podpisu

xxx3

http://nehe.ceske-hry.cz/tut_obsah.php

Inak, tie zadania ... ked je tam .NET a JAVA, to znamena, ze niekto moze robit to iste zadanie v .NET a druhy clovek v JAVE ?
A este jedna hlupa otazka, to co bolo na prvych cvikach, co sme robili v C# to patri k .NET ? :D

veteran

Quote from: xxx3 on  16.10.2012, 19:04:16
Inak, tie zadania ... ked je tam .NET a JAVA, to znamena, ze niekto moze robit to iste zadanie v .NET a druhy clovek v JAVE ?
Áno. A ešte môže byť tretí v tretej (inej) technológii.

Quote from: xxx3 on  16.10.2012, 19:04:16A este jedna hlupa otazka, to co bolo na prvych cvikach, co sme robili v C# to patri k .NET ? :D
Áno.

xxx3

a ked som nemal v 2. rocniku .NET tak je sanca to spravit v C# ? je tam velky rozdiel v niecom oproti JAVE ? Lebo doteraz sa mi to zdalo dost podobne co sme v tom robili 2 cvika.

dEVIANT

No je. To čo ste robili doteraz bola len veľmi jednoduchá aplikáčna logika, a keďže tie jazyky sú podobné, tak sa ti to aj zdalo podobné.

Na grafike už ale budeš mať aj nejaké pokročilejšie UI (v niektorích prípadoch), a tú už sa tie technológie líšia. Ak sa rozhodneš pre .NET, odporúčam WPF!!!  :P
Nie je nič nákazlivejšie ako rozhodný a presvedčením sa vyznačujúci život.

xxx3

hm, tak to asi ostanem pri JAVE. Aj ked, JAVU som mal len na OOP, no .NET som nemal vobec.

RiTChi

Ak si mal javu len na OP a nič iné si s ňou nerobil, tak to ani nerieš. Podľa mňa máš úplne jedno, v čom budeš robiť.