• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Pocitacova grafika

Started by smelyzajo, 12.10.2011, 16:30:13

« predchdzajce - alie »

ondrej0071

Quote from: revelc on  22.11.2011, 01:37:53
k uloham na 10 cvicenie... to aj vam tie 2 programy (inverzFill a semeno  :D) co stiahnete z moodle po kompilacii (VS 2010) nefunguju tak ako by mali ?

mne to funguje tak ako ma..len pri tom semene  :) mi po opatovnom spusteni vykreslovania vyskoci chyba..ale prvy krat to vykresli..no tak z casti :D

revelc

A aj pri tej InverzFill ti zinvertuje iba jednu hranu, ci mas vyplneny cely objekt?

A skusal si uz tie samostatne ulohy ? Nejaky dobry hint by sa zisiel :D
Čo môžeš urobiť dnes odlož na pozajtra a ziskaš deň voľna.

"I'm a man of simple tastes. I enjoy dynamite...and gunpowder...and gasoline! "

revelc

inak , luskam ten algoritmus z hronu, ale ako keby to pisali mongoli:
QuoteObr. 63 Postup semienkového vyplňovania
Nerekurzívne semienkové vyplňovanie.

Toto vyplňovanie býva častokrát označované aj ako floodfill (záplavové vyplňovanie). Jedná sa v podstate o nerekurzívnu modifikáciu semienkového vyplňovania. Tým je odstránená náročnosť na veľkosť zásobníka. Funkcia si v priebehu vyplňovania ukladá informáciu o bodoch, z ktorých potom bude pokračovat. Informácia sa skladá zo súradníc bodu a príznaku smeru, ktorým sa má z daného bodu vyplňovať. Ešte pred vyplňovaním sa uloží počiatočný bod so súradnicami, ktoré sú vstupnými parametrami funkcie a s príznakom vyplňovania všetkými smermi (hore,dole, vľavo, vpravo). Ďalej sa v slučke, pokiaľ existuje uložený bod, opakuje táto činnosť:

1.      nech posledne uložený bod má súradnice (x,y) a príznak p

q       ak príznak p obsahuje smer vľavo zmenšuj x až kým bod x,y nemá inú farbu ako tú, ktorú prekresľujeme. Zároveň vyšetruj body (x,y-1) a (x,y+1) s tým, že ak nastala zmena z inej farby na prekresľovanú medzi bodmi (x,y-1) a (x-1,y-1), alebo (x,y+1) a (x-1,y+1) tak bod (x,y-1) príp. (x,y+1) ulož ako ďalší bod vyplňovania.

q       ak príznak p obsahuje smer vpravo postup je obdobný x

Obr. 64 Algoritmus nerekurzívneho semienkového vyplňovania

kde:

Z začiatočný bod (x,y)

L šírenie vľavo

P šírenie vpravo

X tento bod sa uloží pri šírení vľavo a príznak sa nastaví na smer vľavo a hore

body Y a W sa uložia pri šírení vpravo a príznaky budú mať Y-vpravo a dole, W-vpravo a hore.

2.      v ďalšom sa vykreslí horizontálna čiara v riadku y s krajnými bodmi 1 a 2.

q       ak p obsahuje smer hore, uloží sa bod (x,y-1) s príznakom hore a vľavo a vpravo.

q       ak p obsahuje smer dole, uloží sa bod (x,y+1) s príznakom dole a vľavo a vpravo.

3.      keďže boli prešetrené všetky smery šírenia sa z bodu Z, tento bod sa vymaže a pokračuje sa z posledne uloženým bodom.

Na zjednodušenie je možné upraviť algoritmus tak, že vstupnými parametrami sú štartovací bod a farba výplne a:

q       za hraničnú farbu sa považuje farba, ktorá je odlišná od farby aktuálneho bodu

q       za rovnaké sa považujú farby, ktoré sú v intervale (R-toleranciaR, R+toleranciaR), (G-tolerancia, G+toleranciaG), (B-toleranciaB, B+toleranciaB)
Quoteq       ak príznak p obsahuje smer vpravo postup je obdobný x
je obdobny x ? co je x ?

a toto
Quote.........
kde:

Z začiatočný bod (x,y)

L šírenie vľavo ......
k comu patri ?

bu

EDIT: och , ani spravne odkazy na tu stranku nevedia dat ... k tomu algoritmu ma byt http://pg.kpi.fei.tuke.sk/sites/pg.kpi.fei.tuke.sk/themes/deco/img/image180.gif cize to "kde ..." patri ako vysvetlivka

totaluser

hmm, u mna semeno zacne vykreslovat a nasledne zamrzne
pravdepodobne rekurziou odpalim zasobnik

no a ten inverse fill mi namiesto toho, aby vyplnil vnutro utvaru, tak vyplni iba priestor napravo od mojich useciek

testovane na 2 kompoch (oba win7 x64 a VS2010)

revelc

tak tak, to iste aj mne robi

sulo

Pri InverseFill treba stláčať ľubovoľné tlačidlo, až kým nie je vykresľovanie správne.
Pri SeedFill nastane stack overflow. Treba nastaviť veľkosť zásobníka - Project properties / Configuration properties / Linker / System: Stack Reserve Size = 8000000, Stack Commit Size = 8000000.

excellent

Dnes som zistil, že ak som bol chorý a nebol som na cviku, ale bol som si ho nahradiť, tak som dostal -1 bod za dochádzku...Načo som si ho bol potom nahradiť?  ???
F5 can be so refreshing :thumbs-up:

smelyzajo

som ochotny sa financne odmenit tomu kto mi posle ulohy z 9 tyzdna popripade ked aj y 10 pm

mantak

Nema niekto hlavne zadanie 19. model auta? chcel by som sa nieco spytat.

dodino147

niekto kto ma zadanie c. 1
Vytvorte program na umiestňovanie a optimalizáciu umiestnenia základných 2D objektov na
definovanej ploche
???

furik

zrobi dakto zadanie za €? ???

scorpi

predava tu niekto tie hlavne zadania? konkretne by som potreboval zad. c. 7
Jednoduchý morfing/warping
Vytvorte program na jednoduchý morfng/warping medzi dvomi obrazmi pomocou siete definovaných rozmerov.

Luk1

Keby chcel niekto kupit editor vyvojovych diagramov tak PM aj s ponukanou cenou.

Za slovensky narod bije mi srdce v hrudi.

Painkiller03

ma niekto 11 cviko pls ?

smelyzajo

meroving

ked robi tu niekto zadanie potreboval by som to.... odmena do 40 eur podla funkcnosti zadania a podla znamky.... ak vie to vysvetlit to je este lepsie.... nech mi posle e mail kto to vie spravit

gareth

Quote from: meroving on  04.12.2011, 17:28:42
ked robi tu niekto zadanie potreboval by som to.... odmena do 40 eur podla funkcnosti zadania a podla znamky.... ak vie to vysvetlit to je este lepsie.... nech mi posle e mail kto to vie spravit

mozno by som aj skusil ... napis mi zadanie do PM

filip27

Zhanam zadanie číslo 26

Vytvorte program pre demonštráciu zobrazovacích metód. Program musí zabezpečiť zobrazenie
minimálne piatich rôznych 3D objektov s potrebným označením osí použitím rôznych zobrazovacích
metód (rôzne typy axonometrií, stredové zobr. a pod.).

pistu pm ...na financnej odmene sa dohodneme

McGyver

zhanam 17 zadanie :
Návrhový a simulačný systém na tvorbu/editáciu autodráh

na cene  by sme sa dohodli
PM

ursus

kedy sa budu preberat zadania, alebo ako to funguje ?
So this router walks into the doctor's office...
- Doctor, it hurts when IP.

Gabho

Zadania sa maju ukázať len rozpracované v zápočtovom týždni (resp. podľa toho, ako vám povedal cvičiaci), a dátumy na odovzdávku budú vypísané v moodli. Odovzdávať sa bude až počas skúškového, a keď chceš ísť na skúšku, musíš mať zadanie odovzdané.

ursus

no jo, len dufam ze pred 4.1 bude nejaky vobec..you know what i mean  ;D
So this router walks into the doctor's office...
- Doctor, it hurts when IP.

matt

nepotrebuje niekto sachy? PM
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story." (Barney Stinson)
"Where is your suit? Just once, when I say "suit up," I'd like you to put on a suit!" (Barney Stinson)

markus

Quote from: matt on  12.12.2011, 04:46:09
nepotrebuje niekto sachy? PM

chces zinkasovat spat peniaze za sachy co si minuly rok odomna kupil? :D

ppeess

Quote from: Gabho on  08.12.2011, 15:17:24
Zadania sa maju ukázať len rozpracované v zápočtovom týždni (resp. podľa toho, ako vám povedal cvičiaci), a dátumy na odovzdávku budú vypísané v moodli. Odovzdávať sa bude až počas skúškového, a keď chceš ísť na skúšku, musíš mať zadanie odovzdané.
Zadanie sa ukazuje priamo na skuske ...... na poslednom cviku ho ukazes, ze ho mas rozpracovane ........