• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Logicke Systemy - Zadanie

Started by tri, 30.09.2011, 22:04:55

« predchdzajce - alie »

sulo

Keď rozdelím tie členy do puzdier IO, treba ešte kresliť aj schému s puzdrami? Či graficky stačí len členy a z puzdier spraviť iba súpisku?

Fulmen

Nevie mi niekto poradiť niečo v čom by som nakreslil ten multiplexor a demultiplexor?
I Am Not a Sheep Waiting For Shepherd, Who Can Catch Her ... I Am The LION And With The Sheeps I Am Rejecting To Talk, To Walk And To Sleep

ghost

je tu niekto kto tomu rozumie a mal by cas konzultovat osobne zadanie??
ak ma niekto cas tak nech sa mi ozve(v piatok odovzdavam zadanie)

dakujem

v_oid

Quote from: Fulmen on  24.10.2011, 23:54:47
Nevie mi niekto poradiť niečo v čom by som nakreslil ten multiplexor a demultiplexor?

Ja som pouzil Photoshop, but MS Paint will do ;-)

Fulmen

Dobre tak potom iná otázka. Čo sa týka multiplexora ...čísla, ktoré mám vo funkcii idú k čiare +5V alebo ku GND?
I Am Not a Sheep Waiting For Shepherd, Who Can Catch Her ... I Am The LION And With The Sheeps I Am Rejecting To Talk, To Walk And To Sleep

totaluser

Multisim rulezz

ale vraj aj geda je fajn, no v tej som nerobil

smelyzajo

dokedy treba odovzdat zadanie z LS netrebalo to do minuleho piatka do 13:40??

luky

Quote from: smelyzajo on  25.10.2011, 22:17:55
dokedy treba odovzdat zadanie z LS netrebalo to do minuleho piatka do 13:40??
záleží od cvičiaceho
v piatok sa odovzdávalo len u Šubu

pooler

Johnsonov kod ... je definovaný iba od hodnoty 0 - 9 ?

charlie

vie tu niekto hodit dajaky priklad na blakeovu metodu aj popisom co a ako?  bu bo dajak to nejde  :D

Jackson

Ako urobim AND OR INVERTER?

v_oid

urobis obvod, ktory bude pouzivat AND, OR a INVERT (negacia), cize iba nakreslis tvoju funkciu

luky

Quote from: v_oid on  27.10.2011, 17:49:37
urobis obvod, ktory bude pouzivat AND, OR a INVERT (negacia), cize iba nakreslis tvoju funkciu

Aj ja som si to myslel ale v skutočnosti treba celú funkciu/funkcie previesť pomocou nejakého vzťahu tak ako je hradlo NAND a NOR je aj hradlo AND-OR-INVERT

v_oid

meh .. ja som ukazoval civiciacemu a nestazoval sa..

aj softver mi take vygeneroval.. (http://karnaugh.logicminimizer.com/)

Banny

Ahojte robim som projekt a relativne v 3/4 som zistil, ze mam zle zapisanu zaciatocnu tabulku prevodu AIKEN do 5311.
Ten 5311 kod ako keby sa vytratil z googla a na uz vypracovanych projektoch sa nevie vysomarik ako ten kod vyzera.
Takze nevedel by mi niekto helfnut a napisat sem tu uplne zaciatocnu tabulku pre kody AIKEN DO 5311?
Bol by som fakt vdacny  :'(

Jackson

Ahojte. Je tu niekto, kto by mi vedel povedat postup, ako dostanem tu supisku clenov, podla coho sa to robi.... Alebo staci, ak mi date link na nete....

sulo

Pre každý obvod (AND-OR-INVERT, NAND, ...) treba efektívne rozdeliť členy do puzdier. Napríklad ak máš v obvode 5x dvojvstupový AND a 6x trojvstupový OR, nájdeš si taký komponent, čo obsahuje dajme tomu šesticu dvojvstupových AND-ov a ešte taký, čom má šesticu trojvstupových OR-ov.

Tu nájdeš, aké komponenty existujú:
http://www.kpsec.freeuk.com/components/74series.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_7400_series_integrated_circuits

Potom spravíš súpisku ako tabuľku:

AND-OR-INVERTNAND
1x MH 123...
1x MH 345...

Jackson

Leclair

Neviete mi povedat, rozdaval uz Suba druhe zadania?

Petrik

Quote from: Leclair on  15.11.2011, 12:55:01
Neviete mi povedat, rozdaval uz Suba druhe zadania?

Ano rozdaval

smelyzajo

nema niekto nejaky schopny material na tento predmet nejake lakscke poznamky ktore pochopi aj lama ako som ja neviem si rady z druhym zadanim kde by som nasiel nejake kroky co a ako treba urobit??

Shwollo

čo bolo na poslednej prednáške?
nepíšte mi SS - radšej mi píšte mail. (tá obálka pod mojim avatarom :)))

REDsvk

gareth

:baaa: Napis mi cele zadanie do PM  :xmas:

FRODO

Kto vie spravit druhe zadanie? za €? PM...