• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Logicke Systemy - Zadanie

Started by tri, 30.09.2011, 22:04:55

« predchdzajce - alie »

tri

Ahojte je tu niekto kto by mi za odmenu vypracoval 1. zadanie?

Piste SS.

Safyia

Ne dik.

Ale povedzte mi ked mam BCD do Baudotovho kodu zriesit, tak ako ziskam tie Baudotove one? Neviem ako mam zacat, ked mam uz  tabulku a funkcie tak v pohode, ale jak mam z toho Baudota vydrbkat funkcie?? :)

ursus

ooka, kto tusi ako sa to zadanie robi? nejaky mensi tutorial by bodol .. konkretne prevod 5421 do 5311

thx
So this router walks into the doctor's office...
- Doctor, it hurts when IP.

Painkiller03

robi niekto zadania ? resp . ma uz niekto hotove ? pls sm

Safyia

aki sme tu vsetci bezradni :D Niekto by mohol dat step by step tutorial :D :D :D

Brand

ursus

ja siiicko znam len mi povedzte co mam robit ked mam z 5421 do 5311, kde 5421 je do 12 a 5311 do 10 .. pre 13 14 15 podavam Xky tam kam sa zvysli, ale pre 11 12 ma byt nejaky flag pretecenia, vybrat si kombinaciu ktora neni v tabulke, okej vyberiem, ale potom ju beriem do tych kontur pre minimalizaciu ci nie ..

thx
So this router walks into the doctor's office...
- Doctor, it hurts when IP.

Painkiller03

Quote from: Safyia on  17.10.2011, 20:53:00
aki sme tu vsetci bezradni :D Niekto by mohol dat step by step tutorial :D :D :D
presne presne toto tu chyba  :'(

smelyzajo

vie mi niekto helfnut s tymto zadanim?? Urobte syntezu prevodnika z 5421kodu do kodu ITA2 (CCITT)
velmi vdacny budem financne :
)

Painkiller03

vie niekto pomoct so zadanim : synteza obvodu s min. suctom vstupov clenov (Quine-Mcluskeyho metoda,IO nizkej a strednej integracie atd.)odmena €  >:(

smelyzajo

vie mi niekto vysvetlit syntezu 5421 do kodu ITA2(CCITT)  fakt sa dobre dohdoneme nechcem cele zadanie potrebujem to len vysvetlit

ricco102831

Quote from: Safyia on  06.10.2011, 01:33:26
Ne dik.

Ale povedzte mi ked mam BCD do Baudotovho kodu zriesit, tak ako ziskam tie Baudotove one? Neviem ako mam zacat, ked mam uz  tabulku a funkcie tak v pohode, ale jak mam z toho Baudota vydrbkat funkcie?? :)

safy, ty mas ten kod+3 (BCD8421+3) do Baudotovho??....bo ja mam a som stoho v ritiiiiiii

ricco102831

pls poradte niekto ako je to s tym Baudotovym kodom....je na piatich bitoch a najvyssi rad je stale 0, kedze BCD+3 ide iba do 9....a tak nemam pre f1 v K-mape ani jednu 1, teda nemozem robit DNF.......a nikde nemozem najst priklad pre KNF

fazy

Nahodou niesu niekde na nete tie zadania? Lebo uz niesom na intraku a teraz mi doslo, ze som tam nechal zadanie co mam robit a pamatam si z neho polovicu:)

smelyzajo

dobre zaplatim tomu kto mi dnes do 13 30spray zadanie z ls pls pm dost surne....

Cukor

Nevie niekto ako sa ma spravit supis IO nejaky strucny postup? diky

v_oid

Ked chcu "zapiste funkcie v roznych formach", co sa tym mysli?

Chcu aj tie shefferove a piercove algebry?

Jackson

f(a,b,c,d)= {......(.....)}
f(a,b,c,d)= [.......(...)]
f(a,b,c,d)= {.....} [.....]

v_oid

Ja som myslel skorej tie, ktore pouzivaju nand/nor/xor/atd... Ci toto treba..

A dalsia otazka, v com ste kreslili multiplexer?

sulo

Je tam spomenuté: "Pri návrhu využite ... NAND, NOR, ...". A pre použitie NAND je nutné prevedenie do Shefferovej algebry, resp. pre NOR do Peircovej. Takže áno, treba to.

Leclair

Quote from: v_oid on  22.10.2011, 19:42:48
Ked chcu "zapiste funkcie v roznych formach", co sa tym mysli?

Mysli sa tym aby si zapisal funkciu v uplnej / skratenej / iredundantnej / minimalnej - dinjukntivnej a konjuktivnej forme(obycajne je ich viac) a pouzil pritom rozne metody riesenia: od karnaf. mapy po Q-M metodu, procom vysledky by sa mali rovnat.

V zadani je obycajne potreba minimalneho suctu clenov, urobis si tabulku potrebnych vstupov a vyberies tu ktora ma najmenej vstupov.

Zakladom je mat iredundante formy , tak konjunktivne ako aj dijunktivne a potom z nich urobis prvu a druhu shcefferovu normalnu formu a prvu a druhu piercovu normalnu formu a pozries sa na pocet vstupov(obycajne maju druhe normale formy viac vstupov, pretoze maju este jednu negaciu navyse, ale nie je to pravidlo) a znich zostavis obvod ktory obssahuje LEN nor-y alebo nand-y.

Pri realizácii obvodu pomocou log. členov NOR vychadzame z Pierceho normálnej formy, prvej alebo druhej, ktora ma menej vstupov a pri realizácii obvodu pomocou log. členov NAND vychadame zo Shefferovej normálnej formy, tiez prvej alebo druhej.

revelc

A nejaky dobry tip na program pre rychle kreslenie tych blbosti?
Vdaka
Čo môžeš urobiť dnes odlož na pozajtra a ziskaš deň voľna.

"I'm a man of simple tastes. I enjoy dynamite...and gunpowder...and gasoline! "

sulo

NDK

Nema niekto prevodnik BCD do GRAY kodu?

revelc

Čo môžeš urobiť dnes odlož na pozajtra a ziskaš deň voľna.

"I'm a man of simple tastes. I enjoy dynamite...and gunpowder...and gasoline! "