• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Logicke systemy

Started by Luk1, 03.10.2010, 01:58:00

« predchdzajce - alie »

buddy180

Mam jeden problem so zadanim,
pri navrhu prevodnika mam pouzit logicky clen NAND3
nakreslit logicky obvod viem v pohode, len to neviem napisat do funkcie pre nand tri
napr f1 = bd + a + ac+ AbCD
a teraz neviem ako to mam AbCD pre NAND3 a celkovo ako to mam spravit, lebo na celkovy vystup musim tiez pouzit (spojit ) 2 NAND3

Ak by niekto vedel, budem velmi vdacny :'(

calys

zacal uz niekto pracovat na 2?

markus

ja som zacal :D akurat nie pre seba kedze som ju robil minuly rok :D

calys

a nevies mi poradit jak sa robi to optimalne kodovanie, lebo uz mams ecko aj prepisy aj schemu by som mala , ale to treba aj to kodovanie urobit ci co

markus

to mas to protisubehove s odstranenim kritickych subehov?

calys

ls2 ready :) ale neviem ci dobre

Lubkoko

Quote from: calys on  22.11.2010, 18:38:36
ls2 ready :) ale neviem ci dobre
a jake mas zadanie?? :D lebo ja som tiez robil na mojom a neviem jednu vec..zatial :D

zuiop

tiez kupim druhe zadanie

Snake1

mam zadanie urobte moore automat... nadobuda hodnotu 1 ak slovo konci na 0011. Zacal som to robit a mam 5 stavov len chcem vediet nekto kto mam take zadanie ci sa to da urobit aj na 4 lebo s piatimi vychadzaju brutalne veci.

Peterray

Zdrawim. To druhe zadanie treba fakt urobit do nedelu 5.12? A plati to pre vsetky skupiny, lebo stredajsie skupiny su o jedno cviko pozadu.

zeratul

ta nam len zajtra da 2. zadanie a ked povie ze to chce do 5.12 ta mu poviem dajake skarede slovo.
imidz je na nic :) pouzivaj WIN :D

antil kiprest

caute !! mam zadanie

Urobte syntézu synchronneho obvodu ako automatu Mealy , ktorého výstup nadobúda hodnotu 1 práve vtedy , ak na jeho vstupe bolo prijaté vstupné slovo zakončené koncovkou  1011 . Pri návrhu použite EA typu T a LČ typu NAND .

neviete mi poradit ako sa robia tie kodovane mapy (prechodov a vystupov) ??? tie zvysne veci ako kodovanie stavov, prechodov a vystupov mam ale tym mapam fakt nerozumiem ,  diki
bravčové krídielka a náhradu sóje poprosím!!

tuke999

Baca-Ulohy na cvicenia je uloha 12.3.2 integrator. Nemate to niekto komplet urobene pls za odmenu?

zeratul

na poslednom cviku povedal ze nam zadania nestihol vytlacit ze ich posle na mail. preslo uz 6 dni vratane vikendu a zadanie nikde, pisem mu mail a zatial neodpisal. toto bude fasa zadanie, netusim kedy ho spravim ked ani netusim ze o com je tento predmet  ;D

stanulik

ma niekto zadanie S86- asynch.obvod +  odstranenie kritickych subehov ? a zadanie s82 - synchr. obvod + optimalne kododovanie ?

jardo

zeratul

Urobte syntézu elementárneho automatu JK na báze elementárneho automatu typu T a logických členov typu NAND.

U niekoho sa toto nenajde?

stanulik

jardo

tabulky su: pre S86. asynchronny obvod - odstranenie subehov

X1 X2 X3 X4 Y(t)
S0  S0 S1 S3 S2 Y0
S1  S1 S1 S1 S2 Y1
S2  S1 S2 S0 S2 Y3
S3  S0 S3 S3 S2 Y2

pre S82. synchronny - optimal. kodovanie

X1 X2 X3 X4
S1  S1 S2 S2 S3
S2  S2 S1 S2 S3
S3  S3 S2 S2 S1

X1 X2 X3 X4
S1  Y1 Y2 Y2 Y3
S2  Y1 Y3 Y2 Y2
S3  Y1 Y2 Y2 Y3

dik

jardo

mam obe vypracovane

stanulik

JMaster30

Caute
Nema niekto zadanie SO23. Urobte syntezu obvodu zadaneho tabulkou prechodov a vystupov. Pri navrhu zabezpecte odstranenie kritickych subehov
Pri navrhu pouzite EA typu RS a LC typu NOR
X(t) X1 X2 X3 X4 Y(t)
S(t)
S0 S0 S1 S3 S2 Y0
S1 S1 S1 S3 S3 Y2
S2 S1 S2 S3 S2 Y1
S3 S0 S3 S2 S3 Y3

Alebo mi vie aspon helfnut s tym zadanim ???
Vdaka

Dakota

Nemal by niekto tieto (spravne vyriesene ) zadania, pripadne by mi vedel niekto s nimi pomoct?:

1.
Urobte syntézu prevodníka z kódu 5311 do kódu BCD, pričom:
-   Použite rôzne metódy minimalizácie vyjadrenia funkcií (minimalizácia v mape, Quine-McCluskeyho algoritmus) a zapíšte funkcie v rôznych formách.
-   Pri návrhu využite IO nízkej a strednej integrácie (NAND3, NOR2, AND-OR-INVERT, multiplexory).
-   Navrhnuté riešenia zhodnoťte.

- toto je aj na FTP lenze je cele zle.

2.
Urobte syntézu reverzného kruhového počítadla s periódou 7 impulzov. Pri návrhu použite EA typu JK a LČ typu NAND.

Na cene sa samozrejme dohodneme.

Lubkoko

Quote from: Dakota on  13.12.2010, 17:34:56
Nemal by niekto tieto (spravne vyriesene ) zadania, pripadne by mi vedel niekto s nimi pomoct?:

1.
Urobte syntézu prevodníka z kódu 5311 do kódu BCD, pričom:
-   Použite rôzne metódy minimalizácie vyjadrenia funkcií (minimalizácia v mape, Quine-McCluskeyho algoritmus) a zapíšte funkcie v rôznych formách.
-   Pri návrhu využite IO nízkej a strednej integrácie (NAND3, NOR2, AND-OR-INVERT, multiplexory).
-   Navrhnuté riešenia zhodnoťte.

- toto je aj na FTP lenze je cele zle.

2.
Urobte syntézu reverzného kruhového počítadla s periódou 7 impulzov. Pri návrhu použite EA typu JK a LČ typu NAND.

Na cene sa samozrejme dohodneme.
ja mam 5311 do bcd kodu ...lenze mi to vratil lebo som to mal zle mi dal zato 50% co mi je na p...

Dakota

Ak to uz mas opravene, mozme sa dohodnut nejako?

Lubkoko

ta nemam to este opravene..resp. nie vsetko a ani neviem ci dobre....ale ked ti to pomoze tak v pohode